Bludiště cti

Autor Jan Kment

E-kniha
Bludiště cti - Jan Kment Nedostupné

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

"Čas není jen abstraktní pojem!"   Tuto hořce poznanou pravdu napsal otec Kláry a Oldřicha jako slova na rozloučenou předtím, než spáchal sebevraždu – týden po invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Vzít si život se mu zdálo jako jediné východisko, nechtěl-li zradit svou vlast ani sám sebe.   Na historii jedné rodiny,… Přejít na celý popis

Robert Bryndza: Anděl smrti Mrtvý politik i fotbalová hvězda, zmatená Metropolitní policie a stopy vedoucí k sexuální pracovnici. Nový Robert Brynzda je tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

"Čas není jen abstraktní pojem!"

 

Tuto hořce poznanou pravdu napsal otec Kláry a Oldřicha jako slova na rozloučenou předtím, než spáchal sebevraždu – týden po invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Vzít si život se mu zdálo jako jediné východisko, nechtěl-li zradit svou vlast ani sám sebe.

 

Na historii jedné rodiny, lámané drtivými silami geopolitických událostí, spisovatel Jan Kment mistrně evokuje atmosféru doby, naděje a cíle generace, která v mládí prožila válku, koncentrační tábory a politické převraty. Dospělosti dosahují v dobách čistek a útlaku, ale mají své ideály a věří ve šťastnou budoucnost svých dětí.

 

Autorův literární styl evokuje tehdejší život hlučného velkoměsta i poetického, klidného venkova a s vnitřní opravdovostí vykresluje lidské povahy, třeba jen jednou větou dialogu, popisem hnutí v obličeji, němou reakci, která probíhá kdesi pod povrchem v lidském nitru.

 

Jan Kment se narodil začátkem šedesátých let v rodině důstojníka armády a středoškolské ruštinářky. Dětství a mládí prožil v pražském Karlíně. Vyučil se grafikem, později vystudoval literaturu, divadlo a sochařství.

Sdílet 0

Nakladatel
PRÁH
jazyk
čeština
Počet stran
317
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 3 z 5 hvězdiček Katka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha není špatná,ale ani zajímavá

    Kniha, PRÁH, 2018, 9788072527380

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda