Atomoví parchanti

Autor Sam Kean

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Vědci měli odjakživa svá tajemství. Ale jen málokdy hrála tato tajemství tak významnou roli jako za druhé světové války. Uprostřed vývoje atomové bomby dostali šéfové projektu Manhattan znepokojivou zprávu – že je nacistické Německo ve výzkumu jaderné zbraně mnohem dál než Spojenci.     S pouhými pár kilogramy uranu by Hitler dokázal… Přejít na celý popis

Nikki Erlick: Život na míru Jak dlouho tady ještě budu...? Dobře víme, že jsme smrtelní. Chtěli bychom ale vědět kdy „to“ přesně přijde? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Vědci měli odjakživa svá tajemství. Ale jen málokdy hrála tato tajemství tak významnou roli jako za druhé světové války. Uprostřed vývoje atomové bomby dostali šéfové projektu Manhattan znepokojivou zprávu – že je nacistické Německo ve výzkumu jaderné zbraně mnohem dál než Spojenci.  

 

S pouhými pár kilogramy uranu by Hitler dokázal zvrátit průběh války a dobýt Evropu. Různorodý tým géniů zvaný Alsos, který byl vyslán na nepřátelské území s úkolem vyzvídat, sabotovat, a dokonce i likvidovat členy nacistického Uranového spolku se pokusí tyto plány zhatit.

 

Uznávaný autor Sam Kean přináší pravdivý příběh hrdinů, na jejichž ramenou spočíval osud celé války.

 

Sam Kean je autorem knih, které pronikly do žebříčku nejprodávanějších titulů podle The New York Times. Britský deník The Guardian jmenoval Caesar’s Last Breath nejlepší vědeckou knihou roku 2017. The Violinist’s Thumb a The Tale of the Dueling Neurosurgeons byly nominovány na cenu PEN/EO Wilson Literary Science Writing Award v letech 2013 a 2015. Kean byl v roce 2018 editorem sbírky The Best American Nature and Science Writing a jeho texty se objevily v listech The New Yorker, The Atlantic, The New York Times Magazine, Psychology Today, Slate, a dalších.

Sdílet 0

Nakladatel
PRÁH
jazyk
čeština
Počet stran
440
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Filip Trdla registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvělá, čtivá kniha, plná zajímavostí a souvislostí, které se dokonale spojují. Fyzikální a chemické záležitosti nutné pro pochopení děje jsou perfektně a poutavě vysvětleny. Kniha navíc skýtá mnohá překvapení. Kvalitní počin vhodný k doporučení všem fanouškům nepříliš známé historie.

    Kniha, PRÁH, 2022, 9788072529308

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 399 Kč Nápověda
Další knihy autora