Zima na východní frontě

Autor Ian Baxter

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Hitlerovo šokující rozhodnutí napadnout v červnu 1941 Sovětský svaz se nakonec ukázalo být zlomovou událostí celé druhé světové války. Po počátečních vítězstvích postoupili Němci až k Moskvě, ale po ruské protiofenzivě na přelomu let 1941 a 1942 se začala karta postupně obracet. Důležitou roli v tom nepochybně sehrála i pověstná ruská zima, na… Přejít na celý popis

Romány a světová literatura do vaší čtečky s 30% slevou Naplňte si svou čtečku skvělými romány s 30% slevou a ulehčete svým peněženkám i zavazadlům. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Hitlerovo šokující rozhodnutí napadnout v červnu 1941 Sovětský svaz se nakonec ukázalo být zlomovou událostí celé druhé světové války.

Po počátečních vítězstvích postoupili Němci až k Moskvě, ale po ruské protiofenzivě na přelomu let 1941 a 1942 se začala karta postupně obracet. Důležitou roli v tom nepochybně sehrála i pověstná ruská zima, na kterou nebyla armáda nacistického Německa dostatečně připravena. Němci během první zimy na ruské půdě neměli potřebné vybavení a uchylovali se k improvizaci.

V roce 1942 proto německé velení sestavilo „Příručku pro vedení války v zimě“, která měla vojákům poskytnout potřebné instrukce, jak bojovat v drsných zimních podmínkách ve sněhu a mrazu, jak si vybudovat úkryt, jak si poradit s logistikou.

Metodičtí Němci se nakonec s klimatickými podmínkami víceméně vyrovnali, ale i tak se museli smířit se skutečností, že narazili na velmi odolného a početně silnějšího protivníka, který byl nakonec nad jejich síly.

Nepopsatelné podmínky válečných operací v zimních podmínkách jsou v knize barvitě přiblíženy prostřednictvím jedinečných záběrů ze sbírky dobových válečných fotografií Iana Baxtera, předního znalce německých vojenských dějin 20. století, německé vojenské techniky a dějin druhé světové války. Šílenství války je někdy nejlépe vidět na zdánlivě nepodstatných detailech.

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
160
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 297 Kč Nápověda