Pokročilejší metody statistické regulace procesu E-kniha

Pokročilejší metody statistické regulace procesu E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Statistická regulace procesu (SPC) je běžnou součástí řízení kvality. Cílem SPC je dosáhnout stavu, kdy je proces na takové úrovni, že je zajištěna shoda produktů s požadavky zákazníka, a na této úrovni proces udržet. Nejrozšířenějším nástrojem jsou klasické Shewhartovy regulační diagramy, které však nejsou dostatečně účinné při identifikaci… Přejít na celý popis

Emily McIntire: Zjizveni Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Statistická regulace procesu (SPC) je běžnou součástí řízení kvality. Cílem SPC je dosáhnout stavu, kdy je proces na takové úrovni, že je zajištěna shoda produktů s požadavky zákazníka, a na této úrovni proces udržet. Nejrozšířenějším nástrojem jsou klasické Shewhartovy regulační diagramy, které však nejsou dostatečně účinné při identifikaci menších změn v procesu a navíc vycházejí z určitých předpokladů, jež v praxi často nebývají splněny. Proto byla navržena řada dalších postupů.
Cílem této knihy je seznámit odbornou veřejnost s pokročilejšími metodami SPC, a to s důrazem na jejich aplikaci, a poskytnout určitý návod pro výběr vhodného regulačního diagramu. Kromě základních Shewhartových diagramů jsou v knize popsány Shewhartovy diagramy s modifikovanými mezemi, přejímací diagramy, diagramy CUSUM, EWMA, ARIMA, diagramy pro procesy vykazující trend, diagramy pro krátké série, diagramy pro procesy s vysokou způsobilostí a také vícerozměrné regulační diagramy.
Kniha rovněž obsahuje kapitolu věnovanou hodnocení způsobilosti či výkonnosti procesu při nesplněných klasických předpokladech a také potřebný popis metod ověřování těchto předpokladů. Na českém trhu jde o první knihu, která se věnuje výhradně statistické regulaci procesu.

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
296
datum vydání
1.01.2015

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 339 Kč Nápověda