4.6 z 5 hvězdiček
pevná vazba357 Kč
Běžně 399 Kč
Jaro je skvělým obdobím dostát svému novoročnímu předsevzetí „začnu zdravě jíst“, ale také příležitostí pro jarní detoxikaci těla. Vybrali jsme pro vás 5 kuchařek, díky kterým nejen prospějete svému zdraví, ale zároveň si pochutnáte.
Ciznia Trenchi má za sebou řadu úspěšných kuchařek, mezi které nedávno přibyly Bylinky a koření a Za studena lisované šťávy.
Trendy ve zdravé výživě se neustále mění. Od džusů přes smoothie se dostáváme k lisovaným šťávám, o kterých se v současné době tvrdí, že jsou z hlediska vitamínů a minerálů pro tělo to nejblahodárnější. Zkrátka tento způsob přípravy zachovává většinu živin z vybraných ingrediencí.
4.3 z 5 hvězdiček
pevná vazbaNěco jiného než smoothie, bohatší než běžný džus a výživnější než odstředěné šťávy, za studena lisované šťávy mění ovoce a zeleninu v...
319 Kč
Běžně 399 Kč
Autorka v knize Za studena lisované šťávy nabízí nejen recepty, ale představuje i prospěšnost jednotlivých ingrediencí. Každý recept je doplněn o informace ohledně počtu porcí, obtížnosti, doby přípravy, popř. pro koho je nápoj vhodný. Zkusit můžete běžné nápoje jako například šťávu z jahod, borůvek a pomerančů, ale také nestandardní recepty jako je například krém z ovsa a fíků s hrozinkami.
Kniha je rozdělena do 4 kapitol, ve kterých nabízí recepty na: Ovocné šťávy, Šťávy ze zeleniny a ovoce, Zeleninové šťávy, Nápoje s obilninami, oříšky a luštěninami.
Za studena lisované šťávy se od smoothie liší, jsou vyváženější než normální šťávy a mnohem výživnější než šťávy odstředěné.
Stejně jako Za studena lisované šťávy najdete v knize Bylinky a koření od C. Trenchi nejen spoustu chutných receptů a barevnách fotografií, ale také několik návodů na domácí kosmetiku. Těšit se můžete i na podrobný popis a zpracování jednotlivých ingrediencí, které napříč celou kuchařkou najdete.
4.5 z 5 hvězdiček
pevná vazbaTato kniha receptů je plná zajímavých nápadů a návodů, jak v kuchyni bylinky a koření využít. V pohodlí domova si tak můžete vykouzlit...
319 Kč
Běžně 399 Kč
Zkuste připravit třeba bezinkové želé, jahodovo-malinové nanuky, pampeliškovou šťávu, hřebíčkové mýdlo či jablečný ocet s příchutí malin. Každý recept je doplněn o počet porcí, které z daných surovin připravíte, stupeň obtížnosti i dobu přípravy a vaření. Vše si tedy můžete velmi dobře naplánovat.
Kniha je rozdělena do 4 následujících kapitol: Jídla, za studena připravené nápoje a smoothies, Nálevy, odvary a šťávy, Tinktury a digestiva, Mýdla, pleťové vody a krémy.
Ze všech stran jsme obklopeni průmyslově zpracovanými potravinami, které se vyrábějí ve velkém množství, a tak často zapomínáme, že nám stačí se jenom rozhlédnout, abychom objevili, nebo možná spíš znovuobjevili, širokou škálu potravin a přírodních léčiv, díky kterým můžeme zůstat zdraví.
A u bylinek ještě chvilku zůstaneme – tentokrát v podání zkušené bylinkářky a kuchařky Judith Hann. Ta stvořila skvělého průvodce těmito zelenými zázraky přírody trochu jinak, než jste zvyklí. Nepojednává totiž o jejich léčivých účincích, nýbrž o chuti a použití v kuchyni.
Dostanete tak spoustu skvělých tipů, jak bylinky pěstovat, jak je zpracovat, dozvíte se něco z historie a další zajímavosti. Věděli jste například, že čím jsou listy rukoly starší, tím jsou štiplavější, nebo že se dá z levandule vyrobit skvělý levandulový cukr, který se perfektně hodí do koláčů a sušenek. Nechybí ani zajímavosti z historie a samozřejmě recepty na nejrůznější pochoutky.
4.6 z 5 hvězdiček
pevná vazbaPřipojte se k Judith Hannové na sezónní výpravě za kulinářskými bylinkami. Kniha naditá recepty, krásnými fotografiemi a praktickými...
299 Kč
Běžně 499 Kč
Bylinky jsou rozděleny do 4 kapitol dle ročních období. V každé z nich najdete několik stran věnovaných konkrétním bylinkám, které v této době můžete sklízet.
Připravte si například chřest s pažitkovou majonézou, bylinkové pesto, pečenou řepu s oreganem, česnekem a kozím sýrem, bylinkové sýry nebo třeba vepřový bok na šalvěji a česneku s výraznou švestkovou omáčkou.
Nic neobohatí pokrm tolik jako bylinky. Prohlubují chuť ostatních surovin. Jak postupně upouštíme od hutných slaných jídel, v receptech stále častěji používáme ke zvýraznění chuti byliny. Nejenže jsou náramně chutné, ale také nádherně voní, na talíři vypadají lákavě a pokrmu dodají barvu a strukturu.
Objevte léčivou sílu lesa! Doktor Markus Strauβ ukazuje lesní svět tak, jak ho mnozí z nás ještě neviděli. Snaží se nastínit vůně, chutě, požitky, detoxikaci, uvolnění, uzdravování, posílení a vitalizaci. To vše lze získat a objevit v lesích – zdravou a současně báječně chutnající planou zeleninu, přísady vhodné pro dochucení a aromatizaci pokrmů, silné a účinné léčivé prostředky, ale použít lze třeba také různé druhy pryskyřice jako vykuřovadla sloužící k uklidnění a harmonizaci smyslů, k odpočinku a nabrání nových sil.
3.3 z 5 hvězdiček
pevná vazbaPro stále větší počet lidí získává význam možnost samozásobování potravinami. Markus Strauß zde předkládá zajímavé nápady, jak se les...
319 Kč
Běžně 399 Kč
V této knize vás tedy nečekají recepty jen na zdravá jídla (pesto z medvědího česneku) a nápoje (limonáda z popence lékařského), ale také postupy pro výrobu léčivých prostředků (děhelový sirup), wellness (topolová propolisová mast) či vykuřování.
Každé rostlince, kterou v této knize najdete, je věnováno několik stran, na kterých se dozvíte, kde roste, na co si dát pozor, jak ji poznat, jaké má účinky, kdy ji sbírat a co z ní připravit. Lesní lékárna je proložena spoustou krásných fotografií, díky kterým jednotlivé rostliny identifikujete.
Touto knihou bych vám chtěl přiblížit les. Uvažuji přitom zcela prakticky: Jde mi o vůně, chutě, požitky, detoxikaci, uvolnění, uzdravování, posilování a vitalizaci. Všeho, co je pro to potřeba, se dostává v našich lesích vrchovatou měrou!
Ve zdravém těle zdravý duch. Ale co takový mozek? Na ten při správném stravování rozhodně nesmíte zapomínat, pokud se chcete dožít mentálně aktivního vysokého věku.
V této knize se dozvíte, jaké potraviny vám mohou pomoci ochránit mozkové buňky před poškozením, a to včetně poškození způsobeného oxidací nebo zánětem, a co jíst, abyste co nejlépe podpořili činnost mozkových buněk. Veškerá doporučení vycházejí z důkazů, která odhalila nutriční věda.
4.4 z 5 hvězdiček
pevná vazbaStárnutí je triumf moderní medicíny. V průměru můžeme počítat se střední délkou života o 10 až 20 let delší než generace našich prarodičů...
199 Kč
Běžně 499 Kč
Strava pro zdravý mozek je primárně určena lidem nad 40 let, ale proč se o svůj mozek nestarat s předstihem? S touto knihou to půjde o moc jednodušeji, než si myslíte. Najdete v ní totiž řadu receptů, které jsou nejen chutné, ale blahodárné pro vaše tělo i mysl. Obsahují živiny a další látky prospěšné pro mozek.
Kniha je rozdělena na dvě části: Věda a Recepty. Prostřednictvím první pochopíte, jak mozek funguje, co můžete změnit pro jeho lepší činnosti, jak stravou předcházet demenci a mnoho dalších užitečných rad. V části Recepty na vás čekají tipy, co mít vždy ve spižírně, recepty na výživné pokrmy, rychlé saláty, chytré polévky i dezerty z neprůmyslově zpracovaných potravin.
Příklad receptů: Kořeněné jehněčí kotlety a pikantní salát s cizrnou a rajčaty, Lehce stravitelná quinoa s avokádem či pečená cizrna s omáčkou tzatziki v pita chlebu.
Současně s technickým pokrokem se spousta potravin vzdálila svému přirozenému původu, což způsobilo změny v jejich složení. Tyto změny mohou míz následně negativní vliv na zdraví našeho mozku.
4.2 z 5 hvězdiček
pevná vazbaÚžasné ingredience a skvělá jídla, která si oblíbíte vy i vaše tělo.Od luxusních dezertů až po rychlá a nenáročná jídla, lahodné tipy,...
Jsou to tři měsíce, co Adam přerušil s Rosie veškerý kontakt a nastoupil na protialkoholní léčbu. Hlavou jí stále běží slova z jeho...
Vanda Bruckner strávila své dětství v Krkonoších, proto se rozhodla příběhy svých knih o tradicích a zvycích zasadit právě tam. Co...
Zaposlouchejte se do ukázky prvního dílu série Eso. Levi je pokerový bůh a v tom, stát se světovou jedničkou, mu stojí už jen Tito...