Dáma, která měla ráda čisté záchodky Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Dáma, která měla ráda čisté záchodky Audiokniha (mp3)

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

   Dáma, která měla ráda čisté záchodky - audiokniha obsahuje humorný příběh o tom, jak se i v neštěstí na vás může osud nečekaně usmát, když si potrpíte na čistých toaletách. Autor James Patrick Donleavy. Čte Petra Špalková, Jan Hartl, Jiří Dvořák. Kronika jedné z nejzvláštnějších událostí, o kterých se kdy v New Yorku povídalo. Román Jamese… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

   Dáma, která měla ráda čisté záchodky - audiokniha obsahuje humorný příběh o tom, jak se i v neštěstí na vás může osud nečekaně usmát, když si potrpíte na čistých toaletách. Autor James Patrick Donleavy. Čte Petra Špalková, Jan Hartl, Jiří Dvořák.

Kronika jedné z nejzvláštnějších událostí, o kterých se kdy v New Yorku povídalo.

Román Jamese Patricka Donleavyho vypráví příběh ženy, které se ve třiačtyřiceti letech stalo to, co potkává mnoho lidí v tomto věku – opustí ji životní druh a dospělé děti vyletí z rodného hnízda. Hlavní hrdinka Jocelyn Guenevere Marchantierová-Jonesová (Petra Špalková) se s tím zpočátku vyrovnává se ctí, ale postupem času upadá do podivné strnulosti a čím dál větší materiální bídy. V okamžiku, kdy se už zdá, že její život nemůže dospět jinam než k chmurnému dobrovolnému konci, vyplatí se jí zásada, kterou jí vštěpovala její babička, totiž „používat jen ty nejčistší z čistých záchodků“, a to naprosto nečekaným způsobem. Brilantně vypointovaný, a přitom tak nejednoznačně vyznívající příběh této až do poslední chvíle hrdé, vtipné a ironické hrdinky je zábavný a dojemný zároveň.

James Patrick Donleavy
James Patrick Donleavy se narodil roku 1926 v New Yorku a většinu svého života prožil v Irsku; proto si ho přisvojuje jak literatura irská, tak americká. Upozornil na sebe už svým debutem z roku 1955 nazvaným Zrzek (The Ginger Man), kritikou řazeným k tvorbě autorových generačních souputníků, anglických rozhněvanců Kingsleyho Amise, Johna Osbornea či Johna Waina, a dodnes vyučovaným na amerických univerzitách jako modelová próza předznamenávající hnutí hippies 60. let. Autor se též prosadil na amerických divadelních scénách svými jednoaktovkami, které se staly pojmem.

Sdílet 0

Nakladatel
Supraphon
datum vydání
31.01.2017
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
02:07:24

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 209 Kč Nápověda