Pohostinství & gastronomie 2

Učebnice ( měkká vazba )

Do košíku

237 Kč s DPH
Běžně 249 Kč Nápověda Jsme transparentní

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Temná hra

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 1299 Kč dárek zdarma v hodnotě 449 Kč

Temná hra

2. díl z moderní pětidílné učebnicové řady Pohostinství a gastronomie je určen pro učňovský obor kuchař-číšník i pro hotelové školy. Je plně v souladu s platným RVP pro odborný předmět Technologie přípravy pokrmů. Rozdělen je do 10 tematických celků od bezpečnosti práce a správného skladování potravin přes základní techniky v kuchyni (vaření,… Přejít na celý popis

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

2. díl z moderní pětidílné učebnicové řady Pohostinství a gastronomie je určen pro učňovský obor kuchař-číšník i pro hotelové školy. Je plně v souladu s platným RVP pro odborný předmět Technologie přípravy pokrmů. Rozdělen je do 10 tematických celků od bezpečnosti práce a správného skladování potravin přes základní techniky v kuchyni (vaření, dušení, pečení nebo smažení) až po význam i kritiku konveniencí. Důraz klade na nové trendy ve stravování, alternativní způsoby ve výživě i odraz zdravého životního stylu v gastronomii.

V souladu s RVP

10 tematických okruhů:

  • Bezpečná a zdravá práce (bezpečnost práce, první pomoc, onemocnění, bezpečnost potravin)
  • Sklady (podmínky ve skladu a druhy skladů; obstarávání, převzetí a vydávání zboží; kontroly a hodnocení skladů)
  • Kuchyně jako výrobní středisko (popis pracovního místa v pohostinství; kuchyně – mé pracoviště; typy kuchyní a vybavení)
  • Práce s informacemi (plánovaní vlastní práce, profesní rozvoj, práce s odbornou literaturou)
  • Základní techniky v kuchyni (předběžná příprava potravin, zpracování potravin, tepelná úprava potravin)
  • Polévky a vývary (význam polévek, přehled druhů polévek: čiré, zahuštěné a speciální)
  • Omáčky (význam omáček, způsoby jejich zjemňování a zahušťování; přehled základních omáček; charakteristiky a servírování omáček; nejznámější české omáčky; máslové směsi)
  • Přílohy (význam a rozdělení příloh)
  • Bezmasé pokrmy (význam a rozdělení bezmasých pokrmů)
  • Konvenience (význam, rozdělení, kritika a využití polotovarů)

Sdílet

Nakladatel
TAKTIK
Rozměr
187 x 297 x 10
datum vydání
28.07.2025
ean
9788077031929
Počet stran
200
Hmotnost
676 g
jazyk
čeština
Vazba
měkká vazba
Vydání
1
isbn
978-80-7703-192-9

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 237 Kč Nápověda