Zbraně vlivu
Zbraně vlivu - Robert B. Cialdini Nedostupné

Kniha

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dědictví špionů

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Dědictví špionů

Zbraně vlivu je dnes již téměř klasickou knihou o přesvědčování a manipulaci (nebo také vyhovění či persuasi). Autor v knize přináší odpověď na otázku, proč říkáme "ano", i když nesouhlasíme. Jeden z nejcitovanějších sociálních psychologů současnosti Robert Cialdini se více jak třicet pět let věnuje výzkumu vyjednávání, přesvědčování a… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Zbraně vlivu je dnes již téměř klasickou knihou o přesvědčování a manipulaci (nebo také vyhovění či persuasi). Autor v knize přináší odpověď na otázku, proč říkáme "ano", i když nesouhlasíme. Jeden z nejcitovanějších sociálních psychologů současnosti Robert Cialdini se více jak třicet pět let věnuje výzkumu vyjednávání, přesvědčování a problematice vyhovění. V rámci svého výzkumu se nechával inkognito najímat jako podomní obchodník, dealer drogistického zboží, prodejce automobilů nebo pracovník PR agentury. Absolvoval školení obchodních firem, kurzy prodejních dovedností, analyzoval postupy nejúspěšnějších prodejců. Výsledkem jeho neobvyklého úsilí je dokonalá pomůcka pro každého, kdo chce mít svůj život, ať již profesní či soukromý, pevně ve svých rukou. Kniha je určena všem těm, kteří odmítají být manipulováni, kteří chtějí porozumět tomu, v čem tkví síla přesvědčovacích taktik a hodlají se aktivně bránit. V knize se dozvíte:  - které psychologické principy ovlivňují, že řeknete "ano",  - jak fungují manipulativní techniky, které ovlivňují vaše rozhodování,  - jak malý rozdíl ve formulaci požadavku stačí, aby mu bylo vyhověno,  - jak si zachránit život při nehodě v davu lidí ¦jak říci "ne",    ...a mnoho dalšího.

Sdílet 0

Nakladatel
Jan Melvil publishing
Rozměr
144 x 222 x 20
jazyk
čeština
Počet stran
332
datum vydání
1.08.2012
isbn
978-80-87270-32-5
Vazba
Brožovaná bez přebalu lesklá
datum dotisku
30.03.2022
ean
9788087270325

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.2 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Luboš Šlapanský registrovaný uživatel

    Tato kniha vás provede nástroji přesvědčování a manipulace. V sedmi kapitolách se v jednoduchosti dozvíte, jak fungují "Nástroje moci" a jak se proti nim bránit. I když je zde zmíněna spousta výzkumů, jsou podávány nenásilnou formou, díky čemuž je kniha velice čtivá. Některé nástroje a příklady jsou spíše specifické pro USA, ale v rámci kontextu jsou i tak přínosné. Pokud vás zajímá jak ovlivňování a rozhodování funguje, mohu tuto knihu doporučit.

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2012, 9788087270325

  • 1 z 5 hvězdiček Zuzana registrovaný uživatel

    Tato kniha má opravdu tragický překlad do češtiny. Pár příkladů za všechny... Lidi, kteří se nás snaží manipulovat, tedy manipulátory/ovlivňovače/influencery překládá jako "specialisté z oboru vyhovění". Anglický idiom "in the heart of hearts" překládá pan Miklica doslova jako "v srdci srdcí", namísto v češtině používaného "v hloubi duše/v našem nitru"; zvuk, který vydává krůta, je podle něj "číp-číp" a automatické mechanismy chování, které nám některé situace spouští, vysvětluje jako "klap a cvak" (click-whirr v originále)... Potěšilo mě, že aktualizované vydání této knihy z roku 2023 již překládal někdo jiný a zdá se, že mnohem kvalitněji. Kromě velmi špatného překladu však ani samotná kniha není z těch titulů, ke kterým bych se kdy chtěla vracet. Je rozvláčná, dala by se shrnout do brožury o 20 stranách, autor se často opakuje, používá irelevantní studie (zvýšený počet sebevražd prý způsobuje zvýšený počet leteckých nehod, protože jsou piloti z této informace rozrušení – za toto by se měl všem pilotům omluvit, vzhledem k tomu, jak těžké psychotesty absolvují, a to právě proto, aby je něco jako večerní zprávy nemohlo rozhodit). Kniha je navíc notně zastaralá – např. na konci knihy autor polemizuje, že jednou možná každý z nás bude mít doma svůj počítač. Věřím, že aktualizované vydání z roku 2023 spoustu těchto nedostatků řeší, ale původní knihu z roku 1984 (revize 1997 a 2007) rozhodně nikomu nedoporučuji.

    Audiokniha (mp3), ProgresGuru, 2014,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora