Zahrada jako mikrokosmos
Zahrada jako mikrokosmos - Wolf-Dieter Storl,Christine Storl Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Zahrada může být pro člověka nejen zdrojem potravin a místem odpočinku, ale i pramenem poznání. Právě do takové nás zavádí kniha Wolfa-Dietera Storla Zahrada jako mikrokosmos, v níž se autor představuje nejen jako zkušený praktik-zahradník, ale také jako zasvěcený hermetik. V úvodu seznamuje s naukou o čtyřech živlech, éterných silách,… Přejít na celý popis

Robert Bryndza: Anděl smrti Mrtvý politik i fotbalová hvězda, zmatená Metropolitní policie a stopy vedoucí k sexuální pracovnici. Nový Robert Brynzda je tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Zahrada může být pro člověka nejen zdrojem potravin a místem odpočinku, ale i pramenem poznání. Právě do takové nás zavádí kniha Wolfa-Dietera Storla Zahrada jako mikrokosmos, v níž se autor představuje nejen jako zkušený praktik-zahradník, ale také jako zasvěcený hermetik. V úvodu seznamuje s naukou o čtyřech živlech, éterných silách, alchymických procesech sal, merkur a sulfur, s učením o signaturách, duších zvířat, rostlin a kamenů. Poté uvádí čtenáře do tajů goetheanistické vědy a nově představuje evoluci života na Zemi, aby nakonec - očima hermetika, etnologa a hledače ducha - odpověděl na praktické otázky půdy, hnojení, plevelů, škůdců nebo osiva. Hlavní část knihy je věnována otázkám přírodního pěstování rostlin: Jaké kosmické vlivy působí na rostliny, jak má vypadat zahradníkův kalendář nebo zdali lze magicky ovlivňovat počasí. Důležité kapitoly se zaměřují na složení kompostu a kompostování, které autor přibližuje jako alchymický proces. Velmi cenné jsou stránky o smíšených kulturách, planých rostlinách v kuchyni, o komunikaci se škůdci, o hmyzu jako astrálním ohni, výrobě vlastních preparátů, tinktur a elixírů pro zahradu. Wolf-Dieter Storl se v knize dotýká i hlubokých mystérií zahrady a života, například možnosti transmutace prvků v rostlinách nebo komunikace s rostlinnými dévami. V závěru této ojedinělé publikace připomíná stále rostoucí problém - neblahý dopad obřího průmyslového zemědělství na naši společnost a vyčerpanou přírodu. Knihu Zahrada jako mikrokosmos by měl znát každý, kdo chce nejen pěstovat zdravou zeleninu a ovoce, ale také pronikat do tajemství života.

Sdílet 0

Nakladatel
Eminent
Rozměr
161 x 242 x 26
jazyk
čeština
Počet stran
336
Vydání
2
isbn
978-80-7281-511-1
Vazba
pevná vazba
datum vydání
30.11.2016
ean
9788072815111

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Renata Petříčková registrovaný uživatel

    Rozhodně je toto kniha, která si zaslouží předávat z generace na generaci. Často jsem si představovala, že takovou mimořádně obsáhlou knihu opravdu nemohl napsat nikdo jiný než člověk, který zahradničení a bádání na fungováním světa strávil celý život a nyní opravdu žije zaslouženě někde na samotě v horách v jižním Německu. Wolf-Dieter Storl vytvořil knihu, o které se troufnu říci, že by se měla stát učebnicí přírodopisu, protože tak celistvý pohled na přírodu je nejen vzácný v dnešní době, ale také nesmírně fascinující a probouzející touhu se neustále dozvídat víc.

    Kniha, Eminent, 2016, 9788072815111

  • 5 z 5 hvězdiček Dana Sobotková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zatím jsem neobjevila lepší literaturu, která by se tak komplexně zabývala přírodní zahradou. Nedá se přečíst najednou, ale bude mojí "učebnici" napořád.

    Kniha, Eminent, 2016, 9788072815111

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora