Zahrada E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Z mnoha možností, které se majitelům zahrad nabízejí, vybírá bohatě ilustrovaná kniha ty nejosvědčenější. Předkládá nejrůznější úhly pohledu, jak k zahradní tvorbě přistupovat, jak se o zahradu starat. Současným trendem při vytváření vlastní zahrady je propojit oblíbené a pěstitelsky ověřené okrasné či užitkové rostliny s planými, plevelnými,… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Z mnoha možností, které se majitelům zahrad nabízejí, vybírá bohatě ilustrovaná kniha ty nejosvědčenější. Předkládá nejrůznější úhly pohledu, jak k zahradní tvorbě přistupovat, jak se o zahradu starat. Současným trendem při vytváření vlastní zahrady je propojit oblíbené a pěstitelsky ověřené okrasné či užitkové rostliny s planými, plevelnými, avšak často zdraví prospěšnými druhy v jeden harmonický celek.

Benefity takovéhoto přístupu - soulad s přírodou, klid, zdravá a užitečná zahrada plná zvířecích návštěvníků, prevence a přírodní léčba různých neduhů z vlastních zdrojů - ocení všichni, komu se zahrada stane místem aktivního odpočinku i druhým obývacím pokojem. Kniha navíc stírá hranice mezi zarputilými zastánci čistě přírodních zahrad a jejich oponenty z řad obhájců klasických udržovaných zahrádek.

Text knihy doprovázejí převážně humorné úvahy vedoucí k zamyšlení nad skutečným smyslem zvelebování svých zahrad a zkušenosti autorky s léčbou různých psychosomatických potíží pomocí přírodních léčiv, bylin a užitečných plevelů.

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
280
datum vydání
1.01.2019

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.1 z 5 9 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Kristýna registrovaný uživatel

    Kvalitní kniha o zahradě s opravdu velkým množstvím informací - všechno, co potřebujete o zahrádkách vědět. Vhodná pro začínající i pokročilé zahrádkáře. Originální zahrnutím čtivých povídek z prostředí zahrady. Závěrečná úvaha stojí za zamyšlení a měl by si ji přečíst každý, kdo se diví, že se mu ze zahrady vytratil život.

    Kniha, Grada, 2019, 9788027120741

  • 5 z 5 hvězdiček Zdeněk registrovaný uživatel

    Originálně zpracovaná kniha, která částečně připomíná zahradní encyklopedii, částečně čtivý zahradní deník. Obsahuje množství informací, ať už obecně známých (stručné popisy a návody k pěstování rostlin nebo základy zahradní tvorby), nebo méně obvyklých, např. bohaté využití bylin pro léčivé a zároveň i okrasné účely. Texty jsou podloženy četnými fotografiemi zobrazující zajímavou, přirozenou, ale přesto upravenou, atraktivní a plně funkční přírodní zahradu. Přínosné je, že kniha není pouze další teoretickou příručkou - skládá se převážně ze zkušeností, které se dají získat pouze dlouholetou praxí. Osobně bych uvítal více podrobných popisů rostlin s názvem Pod drobnohledem, knihu by to posunulo ještě na vyšší úroveň. Velmi zajímavé je samotné pojetí textu, kde se velmi vkusně prolíná styl odborný a umělecký, což je u zahradní literatury ojedinělé. Na každé stránce je poznat, že kniha je dílem člověka, který svou zahradu tvořil nejen rukama, ale i srdcem, a navíc dokázal ty nejzajímavější okamžiky v ní prožité poutavým způsobem přenést i na papír.

    Kniha, Grada, 2019, 9788027120741

  • 5 z 5 hvězdiček Mirka registrovaný uživatel

    Nejlepší kniha o zahradě za poslední roky, s autorkou bych hned zašla na kafe :) její názory a styl psaní jsou mi blízké. Kupuji ještě jednu pro tátu, pořád brblá, že by chtěl zahrádku, tak myslím, že tato knížka ho k tomu konečně dokope :)

    Kniha, Grada, 2019, 9788027120741

  • 1 z 5 hvězdiček Antonín registrovaný uživatel

    Podle mého soudu se jedná o plagiátorství a zneužití kursů architektky Ing. Renaty Zahrádkové. Vydělávat na práci někoho jiného považuji za nemravné

    Kniha, Grada, 2019, 9788027120741

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Nevařilová registrovaný uživatel

    Krásné fotky, čtivá a přehledná.

    Kniha, Grada, 2019, 9788027120741

  • 5 z 5 hvězdiček Zdeněk registrovaný uživatel

    Moc příjemné překvapení, celé rodině se knížka moc líbila.

    Kniha, Grada, 2019, 9788027120741

  • 5 z 5 hvězdiček Iva Maturova registrovaný uživatel

    Krásná kniha o zahradě, velké množství dobrých rad a poutavých fotografií. Nejvíce mě zaujala část o bylinkách

    Kniha, Grada, 2019, 9788027120741

  • 5 z 5 hvězdiček Eda registrovaný uživatel

    Super kniha

    Kniha, Grada, 2019, 9788027120741

  • 1 z 5 hvězdiček Ivan registrovaný uživatel

    Není pochyb o tom, že tato kniha je plagiátorstvím a také nehorázným zneužitím známé české zahradní designerky Ing. Renaty Zahrádkové. Proto není podle mého soudu správné takovou knihu prodávat a ani by nebylo správné si takovou knihu koupit.

    Kniha, Grada, 2019, 9788027120741

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 467 Kč Nápověda