Láska za ostnatým drátem

Kniha

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Šťastné milostné příběhy, v nichž spolu zamilovaní nezůstali, jsou vzácné. Ještě vzácnější jsou válečné milostné příběhy se šťastným koncem, v nichž zamilovaní stáli každý na jiné z nepřátelských stran. A zcela výjimečné jsou milostné vztahy mezi příslušníky židovského národa a stoupenci nacismu během druhé světové války. Příběh Židovky Heleny a… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Šťastné milostné příběhy, v nichž spolu zamilovaní nezůstali, jsou vzácné. Ještě vzácnější jsou válečné milostné příběhy se šťastným koncem, v nichž zamilovaní stáli každý na jiné z nepřátelských stran. A zcela výjimečné jsou milostné vztahy mezi příslušníky židovského národa a stoupenci nacismu během druhé světové války. Příběh Židovky Heleny a dozorce Franze Wunsche je víc než to všechno.

Sdílet 0

Nakladatel
XYZ
Rozměr
145 x 205
datum vydání
10.03.2022
ean
9788076830202
Počet stran
240
Původní název
Ljubav u Kanadi
jazyk
čeština
Vazba
vázaná s pap. potahem s lam. přebalem
Původní jazyk
Chorvatština
isbn
978-80-7683-020-2

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

2.8 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Jitka Ibrahim registrovaný uživatel

    Je to čtivý faktografický příběh, který se mi opravdu moc líbil. Ale bohužel je znát, že je to autorčina 1. kniha. Já jsem jako její první knihu přečetla Esterčini otcové, kterou řadím mezi jednu z nejhezčích knih, které jsem četla a nasadila laťku hodně vysoko. Až teprve poté jsem četla tuto autorčinu prvotinu. I přestože jsem přečetla už dost knih s tématikou holocaustu a z prostředí koncentračních táborů, v žádné knize jsem se nesetkala (zatím) se slovem kamion. Vždy to byl náklaďák. A při představě dnešních kamionů mi to v textu dost vadilo-rušilo. Vyhledala jsem, zda nějaké kamiony v r. 1942-43 vůbec existovaly.... ale je to prostě vojenský valník pro přepravu osob. Takže mi to nějak do textu ani trochu nesedlo. A co mě vůbec rozčilovalo, přestože nejsem žádný češtinářský génius!? V celé knize slovo "bysme"! Že by překladatel? Co nějaká korektura? Nebo to je snad schválně (i ten kamion)?? To jsou jediné 2 výtky vůči knize. Naopak ve chvíli, kdy jsem četla, že se esesmani bavili po večeru u bohatě prostřeného stolu, pili drahá vína (zabavená samozřejmě Židům), diskutovali a poslouchali hudbu a v jednu chvíli jeden z nich požádal jednoho zajatce, Poláka, který jim posluhoval, aby změnil hudbu a pustil "Lili Marlene" (za války mezi vojáky oblíbená milostná píseň), musela jsem knihu odložit a vyhledala jsem si tuto píseň v originále a informace o ní. To byla nádhera! A když jsem se zaposlouchala, najednou jsem měla pocit, že jsem v té knize, v té místnosti s nimi. Tak moc mě to přiblížilo a vtáhlo k nim do místnosti, to se mi ještě nestalo!.

    Kniha, XYZ, 2022, 9788076830202

  • 1 z 5 hvězdiček Barča registrovaný uživatel

    Mrzí mne,že děj už byl použit v jiné knize a to Černa a Purpurova, postavy sice mají jiná jména,ale jedná se o tytéž osoby.

    Kniha, XYZ, 2022, 9788076830202

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 349 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora