Konstantinopol 626
Konstantinopol 626 - Hurbanič Martin Nedostupné

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Temná komora

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 99 Kč

Temná komora

Kniha se v širokém historickém kontextu zabývá avarsko-slovanským obléháním hlavního města východořímské říše v roce 626. Autor sleduje dějiny říše od smrti císaře Justiniána, především pokud se týče ztráty jejích pozic na Balkáně; současně se zabývá vztahem k Persii, jež byla odedávna hlavním konkurentem říše. Vnitřní konflikty za císařů Foky a… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kniha se v širokém historickém kontextu zabývá avarsko-slovanským obléháním hlavního města východořímské říše v roce 626. Autor sleduje dějiny říše od smrti císaře Justiniána, především pokud se týče ztráty jejích pozic na Balkáně; současně se zabývá vztahem k Persii, jež byla odedávna hlavním konkurentem říše. Vnitřní konflikty za císařů Foky a Herakleia společně s oslabováním jejího vnějšího postavení vedly k obsazení téměř celého Balkánu Avary a k jejich obléhání Konstantinopole. Peršané se současně zmocnili Egypta, Předního východu i částí Malé Asie, a pokoušeli se dokonce zapojit do obléhání hlavního města. Kniha se dále zabývá pozdější recepcí obléhání Konstantinopole, a to jak v písemných pramenech, tak i ve výtvarném umění.

Sdílet 0

Nakladatel
Academia
Rozměr
161 x 240 x 65
datum vydání
14.06.2016
ean
9788020025593
Počet stran
744
Hmotnost
1000 g
jazyk
čeština
Vazba
měkká vazba
Vydání
1
isbn
978-80-200-2559-3

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček zdenek lunak registrovaný uživatel

    Dobrý den všem čtenářům, tuto knihu čtu již několikátým dnem a jsem doslova pohlcen novými informacemi o tomto období.Můžu ji vřele doporučit i těm kdo o tuto dobu,se teprve začínají zajímat..kniha je psána tak aby si ji vychutnal i čtenář, který se o této době dozvídá teprve poprvé v životě. Doba drsná i bohatá na události..epocha Avarů,Peršanů a těm jež se říkalo Římané.. Později je historie nazve Byzantinci.Kniha je v tomto ojedinělá.. Protože toto období je stále neprobádané. Martin Hurbanič se už ted může zařadit mezi takové byzantology jako byla Růžena Dostálová,Bohumila Zástěrová,Alexander Avenarius a jiní jež napsali legendární knihu Dějiny Byzance.

    Kniha, Academia, 2016, 9788020025593

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda