If Cats Disappeared From The World

Kniha ( měkká vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Temná komora

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 99 Kč

Temná komora

A beautifully moving tale of loss and reaching out to the ones we love, of one man's journey to discover what really matters in modern life.Our narrator's days are numbered. Estranged from his family, living alone with only his cat Cabbage for company, he was unprepared for the doctor's diagnosis that he has only months to live. But before he can… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Limitovaná edice Strašidelné domy Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

A beautifully moving tale of loss and reaching out to the ones we love, of one man's journey to discover what really matters in modern life.

Our narrator's days are numbered. Estranged from his family, living alone with only his cat Cabbage for company, he was unprepared for the doctor's diagnosis that he has only months to live. But before he can set about tackling his bucket list, the Devil appears with a special offer: in exchange for making one thing in the world disappear, he can have one extra day of life. And so begins a very bizarre week . . .

Because how do you decide what makes life worth living? How do you separate out what you can do without from what you hold dear? In dealing with the Devil our narrator will take himself - and his beloved cat - to the brink. Genki Kawamura's If Cats Disappeared from the World is a story of loss and reconciliation, of one man's journey to discover what really matters in modern life.

This beautiful tale is translated from the Japanese by Eric Selland, who also translated The Guest Cat by Takashi Hiraide. Fans of The Guest Cat and The Travelling Cat Chronicles will also surely love If Cats Disappeared from the World.

Sdílet 0

Nakladatel
Pan Macmillan
Rozměr
131 x 196 x 18
jazyk
angličtina
Počet stran
202
Vydání
1
isbn
978-1-5098-8917-4
Vazba
měkká vazba
datum vydání
20.09.2018
ean
9781509889174
  • Hana Wielgusová Hana Wielgusová

    Představte si, že byste měli zítra zemřít, ale dostali jste možnost si prodloužit život. Má to však jeden háček. Cena za každý den vašeho života navíc, je jedna věc, která tím zmizí ze světa. Jste si jisti, že víte, bez čeho byste se obešli? A co kdyby ze světa zmizely třeba kočky?

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.1 z 5 55 hodnocení čtenářů

22× 5 hvězdiček 18× 4 hvězdičky 11× 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.9 z 5

  • 3 z 5 hvězdiček Denisa Danielová registrovaný uživatel

    Co byste dělali, kdyby vám zbýval poslední den života? To je těžká otázka! Ale ještě složitější otázka by byla, co byste dělali, kdyby vám zbýval poslední den života, zjevil se vám Ďábel a nabídl vám další den navíc, když necháte něco zmizet ze světa. To je teprve dilema...🤔 Hlavní hrdina, pošťák, jehož jméno neznáme, se přesně v takové situaci ocitá. Teprve na sklonku svého života si uvědomuje, jak je život cenný. Celkem sympatický Ďábel mu nabídne život, ale na oplátku musí něco nadobro smazat ze světa. Jde o zdánlivě nedůležité věci, které bereme jako samozřejmost. Na první pohled se zdá, že zmizení těchto věcí přinese lidem větší svobodu. Jak uvádí autor, má to ale háček - svoboda s sebou přináší i nejistotu a kdo by chtěl žít v neustálé nejistotě? Já tedy ne. Musím přiznat, že přestože kniha obsahuje řadu hlubokých myšlenek, očekávala jsem trošku víc. 😔 Z počátku mi trvalo se začíst, ale jakmile jsem si zvykla na autorův styl, četlo se mi dobře. Velká část byla věnovaná vzpomínkám hlavního hrdiny, ale bohužel celý příběh byl podle mě nedotažený. V nejnapínavějším okamžiku jsem otočila stránku a zůstala zírat na seznam kapitol. 😳 Moc mě mrzí, že nevím, jak dopadla poslední výzva, kterou si hlavní hrdina vytyčil. Posledních třicet stránek se mnou tak emočně zamávalo, že jsem ani neviděla na písmenka, některé vzpomínky hlavního hrdiny pro mě byly příliš bolestivé. 💔Téma smrti je pro mě obecně náročné a snažím se s tím pracovat, proto jsem se pro tuto knížku rozhodla.

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027712793

  • 5 z 5 hvězdiček Eli_rosi12 Uživatel aplikace KDčko

    Jednoduché a k zamyšlení

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027712793

  • 5 z 5 hvězdiček sisa_cte Uživatel aplikace KDčko

    Krasná kniha s nádherným poselstvím o tom, čo je v živote naozaj dôležité.

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027712793

  • 5 z 5 hvězdiček Eleanor Penyketle Uživatel aplikace KDčko

    Po dlouhé době kniha, která mi střídala emoce jak bláznivý počasí. Chvíli jsem brečela, chvíli jsem se smála. Krátká poutavá kniha, která s vámi fakt zamává po stránce emoční, protože si uvědomíte, co v životě je opravdu důležité.

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027712793

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Zabloudilová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Lehká a nenáročná četba, která je ideální volbou pro každého čtenáře. Uznávám, že na mě příběh ke konci působil jako "odfláknutý" a že knížka mohla být aspoň o pár stránek delší....ale co naděláme :) Příběh je originální bez debat a krásně vypovídá o tom, co by jsi měl uvědomit každý člověk, žijící na tomto světě. Žít naplno každý den jako by byl náš poslední, radovat se z maličkostí, nezaobírat se minulostí a především užívat si chvilky se svými nejbližšími, protože nikdy nevíme, kdy to může být naposledy... I přes ochuzený konec dávám plný počet hvězdiček a knížku jednoznačně doporučuji! ;)

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027712793

  • 5 z 5 hvězdiček Magráta Uživatel aplikace KDčko

    Moc milá knížka k zamyšlení. Který předmět, nebo která osoba není v našem životě důležitá? Bez čeho by jsme se obešli a co pro náš život nemá žádný význam? Kniha byla vtipná a velmi chytrá. Doporučuji k přečtení.

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027712793

  • 5 z 5 hvězdiček Aneta registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knihu jsem přečetla velmi rychle...styl psaní takový svěží

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027712793

  • 5 z 5 hvězdiček Nela Bitmanová registrovaný uživatel

    Úžasná zároveň jednoduchá knížka plná silných slov. Byt vámi, tak bych si nachystala kapesníčky přečteno za jeden nadech

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027712793

  • 4 z 5 hvězdiček Tereza Pekařová registrovaný uživatel

    Milá, příjemná knížka, která donutí k zamyšlení.

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027712793

  • 5 z 5 hvězdiček LN registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knihu jsem přečetla jedním dechem. Kniha nás vede k přemýšlení o způsobu života a také o tom, jak si jako lidstvo zbytečně komplikujeme život nesmyslnými pravidly a striktním nálepkováním....nechme věci plynout a inspirujme se v přírodě. Příroda nepotřebuje hodinky ani kalendář...vše plyne i bez toho....

    Kniha, Kontrast, 2023, 9788027712793

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 268 Kč Nápověda