Born Survivors
Born Survivors - Wendy Holdenová Nedostupné

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je nedostupný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

Among millions of Holocaust victims sent to Auschwitz II-Birkenau in 1944, Priska, Rachel, and Anka each passed through its infamous gates with a secret. Strangers to each other, they were newly pregnant, and facing an uncertain fate without their husbands. Alone, scared, and with so many loved ones already lost to the Nazis, these young women… Přejít na celý popis

Rebecca Yarros: Čtvrté křídlo Spalující napětí, nelítostní draci a jejich jezdci! Romantická fantasy, která uchvátila svět, je konečně tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Among millions of Holocaust victims sent to Auschwitz II-Birkenau in 1944, Priska, Rachel, and Anka each passed through its infamous gates with a secret. Strangers to each other, they were newly pregnant, and facing an uncertain fate without their husbands. Alone, scared, and with so many loved ones already lost to the Nazis, these young women were privately determined to hold on to all they had left: their lives, and those of their unborn babies.

That the gas chambers ran out of Zyklon-B just after the babies were born, before they and their mothers could be exterminated, is just one of several miracles that allowed them all to survive and rebuild their lives after World War II. Born Survivors follows the mothers' incredible journey - first to Auschwitz, where they each came under the murderous scrutiny of Dr. Josef Mengele; then to a German slave labour camp where, half-starved and almost worked to death, they struggled to conceal their condition; and finally, as the Allies closed in, their hellish 17-day train journey with thousands of other prisoners to the Mauthausen death camp in Austria. Hundreds died along the way but the courage and kindness of strangers, including guards and civilians, helped save these women and their children.

Sixty-five years later, the three 'miracle babies' met for the first time at Mauthausen for the anniversary of the liberation that ultimately saved them. United by their remarkable experiences of survival against all odds, they now consider each other "siblings of the heart." In Born Survivors, Wendy Holden brings all three stories together for the first time to mark their seventieth birthdays and the seventieth anniversary of the ending of the war.

A heart-stopping account of how three mothers and their newborns fought to survive the Holocaust, Born Survivors is also a life-affirming celebration of our capacity to care and to love amid inconceivable cruelty.

Sdílet 0

Nakladatel
Sphere
Rozměr
159 x 202 x 27 mm
jazyk
angličtina
Počet stran
400
Vydání
1
isbn
978-0-7515-5741-1
Vazba
měkká vazba
datum vydání
1.11.2016
ean
9780751557411

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta registrovaný uživatel

    Knihu doporučuji pro všechny, kdo se zajímá o holocaust.... Vypráví o 3 statečných mladých ženách (Češka, Slovenka, Polka), které zatajili v koncentračním táboře své těhotenství... pro mě jako ženu je toto téma velmi citlivé a s každou knihou podávající svědectví o hrůzách, jež se ve válce děly, obdivuji všechny ty, kteří našli sílu vzepřít se tyranům a zachránit sebe a ostatní (zde nenarozené děti)... Kniha je velmi čtivá, měla jsem ji hned zhltnutou :-)

    Kniha, Mladá fronta, 2021, 9788020458568

  • 5 z 5 hvězdiček Blanka Kopecká registrovaný uživatel

    Kniha popisuje osudy tří žen - Prisky, Rachel a Anky v době před, během a po druhé světové válce. U každé z nich se nejdříve dozvíme, jaký život vedly předtím než se dostaly do Osvětimi. Autorka nám přiblíží i historické události v té zemi, ze které ženy jsou - tedy Slovensko, Polsko a Česko. Po příjezdu do Osvětimi se jim podaří úkryt počáteční těhotenství, jsou vybrány pro Arbeit a poslány do továrny. Po celou dobu nás kniha drží v napětí. Chceme odpovědi na otázky: "Jak se jim podaří těhotenství úkryt? Jak v takových podmínkách dokáží přežít těhotné a porodit? Uvidí se ještě někdy s manžely? Kniha se četla velmi dobře navzdory hrůzám, které jsou v ní vylíčeny. Několikrát mě rozplakala, když jsem se pozastavila nad osudy, ale i lidskostí, která se projevila u obyvatel Horní Břízy. Je to kniha, kterou stojí za to přečíst. Je o síle lidského ducha, která vás donutí přežít. O síle matek, které udělají všechno na světě pro své děti. Tato kniha vás rozhodně nenechá v klidu a budete o ní ještě dlouho přemýšlet.

    Kniha, Mladá fronta, 2021, 9788020458568

  • 5 z 5 hvězdiček Petr Kotala registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    knizka se cetla velice pekne a hlavne rychle. Jako jedna z mala knih o holocaustu ktera obsahuje take historicke informace a data. Pribehy silne a k hlubokemu zamysleni.

    E-kniha, Mladá fronta, 2021,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora