Abeceda DPH 2019
Abeceda DPH 2019 - Zdeněk Kuneš,Bc. Zdeněk Vondrák DiS. Nedostupné

Kniha ( kroužková vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Ekoturistika

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 1999 Kč dárek zdarma v hodnotě 699 Kč

Ekoturistika

Kniha je praktickým průvodcem pro podnikatele, kteří dosud neměli povinnost registrovat se k dani z přidané hodnoty, nebo pro začínající podnikatele. Změny v zákonu o DPH pro rok 2019Aktualizované vydání publikce Abeceda DPH zohledňuje všechny změny v zákonu 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, k nimž došlo pro rok 2019, a o informace vydané… Přejít na celý popis

Neutrácejte za poštovné | Je tu DOPRAVA ZDARMA! Neutrácejte za poštovné! Do čtvrtka 21. března 2024 (včetně) za vás zaplatíme poštovné my! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kniha je praktickým průvodcem pro podnikatele, kteří dosud neměli povinnost registrovat se k dani z přidané hodnoty, nebo pro začínající podnikatele.

Změny v zákonu o DPH pro rok 2019
Aktualizované vydání publikce Abeceda DPH zohledňuje všechny změny v zákonu 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, k nimž došlo pro rok 2019, a o informace vydané Generálním finančním ředitelstvím. V knize jsou popsány jednotlivé kroky podnikatele při zahájení podnikatelských aktivit, postup v případě, že splní podmínky pro povinnost registrovat se podle zákona o DPH za plátce nebo za identifikovanou osobu, a zvlášť také povinnosti podnikatele v případě první registrace k dani z přidané hodnoty a dále následky, pokud povinnost registrace nesplní, případně se zaregistruje pozdě.

Blíže k obsahu publikace
Z publikace se čtenář dozví, jak správně stanovit místo plnění u uskutečněného zdanitelného plnění, kdy vzniká povinnost přiznat daň, jak a kdy správně vystavit daňový doklad, co musí daňový doklad obsahovat a jaké jsou druhy daňových dokladů. Dále pochopí, jak správně stanovit základ daně, případně jak provést opravu základu daně například u reklamací, jak opravit odpočet daně u příjemce zdanitelného plnění a jak opravit vlastní chyby. Autoři knihy Abeceda DPH vysvětlují způsob, jak stanovit správnou sazbu daně při dodání zboží nebo poskytnutí služby, jakou sazbu daně uplatnit u oprav, rekonstrukce a modernizace bytové výstavby nebo u nové výstavby, jak správně uplatnit daň u stavebních pozemků a při dodání nemovité věci. V souvislosti s nemovitostmi je v knize řešena také problematika nájmu nemovité věci a možnost uplatnit u tohoto nájmu daň. V publikaci je také vysvětleno, co se rozumí ubytovací službou a jaké dopady má její poskytování na osoby, které ubytování poskytují.

Problematika obchodování mezi členskými státy
V Abecedě DPH je rovněž rozebrána problematika obchodování se zbožím a poskytování služeb mezi členskými státy, dále problematika dovozu a vývozu zboží a v návaznosti na to, jaké doklady plátce potřebuje pro prokázání těchto plnění, kdy a kam uvede tato plnění do daňového přiznání a kontrolního hlášení. U dokladů na vývoz zboží je upřesněna možnost podání ústního celního prohlášení. U přepravy a služeb přímo vázaných na dovoz a vývoz zboží je na příkladech uvedeno, jak správně uplatnit osvobození od daně po změně výkladu od 1. 3. 2018.

Praktické příklady
Na základě aktuálních informací vydaných GFŘ jsou v této knize uvedeny možnosti, jak po 1. 1. 2019 postupovat při podnikání ve společnosti. Nově je v knize řešena také problematika poukazů a na příkladech je názorně uvedeno, kdy vzniká povinnost přiznat daň při poskytnutí jednoúčelového a víceúčelového poukazu. V publikaci je rovněž na příkladech vysvětleno, jak řešit nedoložené zničení či ztrátu nebo odcizení obchodního majetku.

Přenesení daňové povinnosti
Dále je v knize uvedeno, kdy má plátce nárok na odpočet daně a jak ho má správně uplatnit, jak správně postupovat u režimu přenesení daňové povinnosti a je uveden jeho celkový přehled. Je vysvětlen institut „ nespolehlivého plátce“ a „nespolehlivé osoby“. V případě zrušení registrace plátce je uvedeno, jak správně daň z přidané hodnoty vypořádat. Plátci jsou také upozorněni na možná rizika neuznání nároku na odpočet daně finančním úřadem a dozví se, jak mohou tato rizika minimalizovat.

Podávání daňových přiznání
Kniha se věnuje i úskalím při podávání daňových přiznání a dalších podání v případě, pokud nejsou plněny lhůty podle zákona, při podávání dodatečných daňových přiznání i daňových přiznání při zpětné registraci k DPH. Autoři radí, jak komunikovat se správcem daně, velká pozornost je věnována elektronické komunikaci (elektronická podání).

Elektronická evidence tržeb (EET)
Zvláštní pozornost je v publikaci Abeceda DPH věnována elektronické evidenci tržeb (EET), jsou zde zpracovány zkušenosti podnikatelů, kteří se do EET již zapojili v rámci 1. a 2. vlny. Je zde rozebrána problematika EET i pro ty, kteří se zapojí do 3. a 4. vlny.

Sdílet 0

Nakladatel
Anag
datum dotisku
7.08.2019
ean
9788075542144
Počet stran
408
jazyk
čeština
Vazba
kroužková vazba
isbn
978-80-7554-214-4

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda