DPH 2024 - výklad s příklady E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

20. vydání této publikace obsahuje novelizovaná ustanovení zákona o DPH k 1. lednu 2024 a některé nové či upřesněné výklady zákona o DPH. Výklad všech ustanovení zákona o DPH je doplněn o množství příkladů z praxe, které slouží k vysvětlení problematiky. Publikaci využijí všichni, kteří se při své práci s DPH setkávají a potřebují této… Přejít na celý popis

Hororový duben? Pecky od FOBOSU od 99 Kč včetně e-knih! FOBOS je záruky kvality a čtivosti pro všechny fanoušky hororu! Knihy vycházející pod touto značkou teď koupíte od 99 Kč. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

20. vydání této publikace obsahuje novelizovaná ustanovení zákona o DPH k 1. lednu 2024 a některé nové či upřesněné výklady zákona o DPH.

Výklad všech ustanovení zákona o DPH je doplněn o množství příkladů z praxe, které slouží k vysvětlení problematiky. Publikaci využijí všichni, kteří se při své práci s DPH setkávají a potřebují této problematice porozumět.

Ve vazbě na změny od roku 2024 publikace obsahuje vysvětlení změn zákona o DPH, ke kterým došlo stavebním zákonem, insolvenčním zákonem a energetickým zákonem. Rovněž reaguje na novelu zákona o DPH č. 349/2023 Sb. (tzv. konsolidační balíček), kterou došlo zejména ke změnám sazeb daně a souvisejícím změnám např. u stavebních prací, stravovací služby, pozemní hromadné dopravy osob a dalším.

V publikaci je obsažen výklad i k nově zavedenému osvobození od daně s nárokem na odpočet daně při dodání knihy a půjčování knihy.

Na příkladech i v textu jsou vysvětleny dopady omezení odpočtu daně u vybraného osobního automobilu, který je dlouhodobým majetkem plátce, což je rovněž změna vyvolaná konsolidačním balíčkem.
Nově je zákonem o DPH uložena povinnost vést evidenci přeshraničních plateb. V publikaci je upřesněno, kterých plátců se tato problematika týká a jaké povinnosti z toho vyplývají. 

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
Počet stran
480
datum vydání
1.01.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 416 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora