Život v Paříži, můj splněný sen E-kniha
Život v Paříži, můj splněný sen - Lisa Anselmová Nedostupné

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Newyorčanka Lisa žije dlouhá léta v těsném sepětí se svou milovanou, ale svéráznou matkou, která má na dceru velký – možná až moc velký – vliv. Teprve když matka zemře, si Lisa začne uvědomovat, že si vlastně nevybudovala žádný osobní život. Pokouší se najít smysl své existence a klade si otázku, kým je bez matky a jejích očekávání. Ve snaze… Přejít na celý popis

Merit Niemeitz: Už nikdy tvá Mulberry Mansion je historická vila a zároveň projekt univerzitních studentů, kteří ji mají zrenovovat, aby zde mohli bydlet. Avery se na tuto novou část svého života moc těší, dokud tu nepotká svého ex... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Newyorčanka Lisa žije dlouhá léta v těsném sepětí se svou milovanou, ale svéráznou matkou, která má na dceru velký – možná až moc velký – vliv. Teprve když matka zemře, si Lisa začne uvědomovat, že si vlastně nevybudovala žádný osobní život. Pokouší se najít smysl své existence a klade si otázku, kým je bez matky a jejích očekávání.

Ve snaze dobrat se odpovědí zaměří Lisa pozornost na svoji oblíbenou destinaci – Paříž, rozhodne se přestat sázet na jistotu a impulzivně si tam pořídí byt. Tato zpočátku poněkud zoufalá akce Lisu vžene do proudu změn, které si dřív ani dokázala představit. Najednou se ocitá v roli běžné obyvatelky města, o němž se domnívala, že jej zná, ale její středoškolská francouzština stačí tak nanejvýš na to, aby si dokázala koupit chleba v boulangerii na rohu. Velmi rychle zjišťuje, že život tu nebude jen šňůra pikniků u Seiny; všechno od navazování vztahů po starosti s vlastnictvím bytu je tu jiné a Lisa začíná pochybovat o sobě i o své lásce k Paříži. Přišla sem nicméně hledat štěstí a nemůže se jen tak vzdát. Spokojenost přece stojí za to, aby o ni člověk bojoval, ne?

Život v Paříži, můj splněný sen je příběhem pro každého, kdo si kdy připadal ztracený či zoufalý, avšak sní o něčem víc. Tato upřímná biografie čtenáři přibližuje hledání poklidu a smyslu života jedné (osamělé) ženy a to, jak ji dobré i zlé aspekty života v cizině naučily nebát se strachu, vážit si sebe samé a vytvářet si skutečný a trvale spokojený život ve Městě světla.

 

***

 

 

Lisa Anselmová strávila většinu své kariéry ve vydavatelství časopisů, a to především na pozici kreativní ředitelky. Pracovala pro různé ikonické tituly jako Allure, Mademoiselle, InStyle neboPeople. Vyzkoušela si také kariéru operní pěvkyně, ale nakonec dala přednost své touze vyprávět příběhy a inspirovat jiné lidi.

Anselmová začala jezdit do Paříže pravidelně už před více než deseti lety – zpočátku kvůli reportážím z módních přehlídek pro jeden lifestylový web. Brzy si tam ale našla přátele – jak Pařížany, tak expaty – a postupně si zde začala budovat nový život. Když jí zemřela matka, měla potřebu uchylovat se do Paříže častěji, až si tam nakonec pořídila vlastní bydlení.

V roce 2014 se rozhodla opustit zaměstnání a nyní dělí svůj čas mezi New York a Paříž, kde se naplno věnuje psaní. Své zkušenosti a zážitky shrnuje právě v knize Život v Paříži, můj splněný sen, která je otevřenou zpovědi ženy, jež hledá naději a hojivý klid ve městě, které miluje.

Kromě knihy a blogu Anselmová také zveřejňuje stejnojmennou sérii videí na YouTube, která divákům představují Paříž tak, jak ji turisté většinou neznají – Paříž místních lidí a jejich života.

Více na www.lisaanselmo.com

 

 

***

 

„Pronikavá úvaha o sebeuznání a ztrátě matky – a také o hojivé a obnovující síle, kterou poskytuje Paříž.“

Jennifer Coburnová, autorka knihy We’ll Always Have Paris

 

„Příběh Lisy Anselmové o sebeobjevování je důkazem magického magnetismu, jímž oplývá Město světla. Klidně se to mohlo jmenovat Dostat se do Paříže, kde může začít nový život.“

David Downie, autor knihy A Passion for Paris: Romanticism and Romance in the City of Light

 

„Kouzelná kniha. Působí dojmem, jako by vám Lisa Anselmová vyprávěla svůj příběh nad šálkem kávy. Je to důvěrná zpověď o tom, jak člověk může procházet stavem truchlení po matce a zároveň se snažit splnit si dávný sen.“

Janice MacLeodová, autorka bestselleru Paris Letters

„Lisa, vedená vlastním srdcem, nás bere s sebou do ‚skutečné‘ Paříže: Paříže plné střídajícího se nadšení a zklamání, triumfu a frustrace, neuvěřitelných náhod i neshod. Její upřímnost, zranitelnost i prostá radost ze života vnáší do sledování její cesty spoustu potěšení.“

Amy Thomasová, autorka knihy Paris My Sweet: A Year in the City of Light (and Dark Chocolate)

 

„Zábavné, inspirativní.“

Publishers Weekly

 

„Pronikavě dojemné…, svěže podané.“

Booklist

 

„Paříž je v tomto vyprávění víc než jen kulisa – je to aktivní postava, která přispívá k autorčině osobnímu růstu.“

Travel & Leisure

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
199
datum vydání
1.01.2017

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.4 z 5 9 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Nora registrovaný uživatel

    Čte se moc hezky,obzvlášť,kdo má rád Paříž !!!

    Kniha, Jota, 2017, 9788075651501

  • 4 z 5 hvězdiček Bára registrovaný uživatel

    Tak tohle jsou knihy, které mě vždycky nabudí a dodají takový ten další životní optimismus, který Vás trošku popožene ke změně. Určitě doporučuji. Velice příjemné a osvěžující čtení.

    Kniha, Jota, 2017, 9788075651501

  • 5 z 5 hvězdiček Petra Pokorná registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knížka se mi moc libila. Dokazala jsem se ztotoznit s pocity autorky. Kniha umi dodat odvahu, pokud celite nejakemu uskali v zivote. Povzbudi.

    Kniha, Jota, 2017, 9788075651501

  • 5 z 5 hvězdiček Julie Kolodnytska registrovaný uživatel

    Naprosto skvělá kniha, zvláště pro ty, co milují Francii, nádhernou Paříž a vše s tím spjaté. Autorka svým svérázným způsobem popisuje odlišnosti amerického života od toho francouzského. Své životní příběhy prokládá zajímavostmi ze života v Paříži, které nenaleznete v obyčejném průvodci. Prostě a jednoduše c´est vachement bon !

    Kniha, Jota, 2017, 9788075651501

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda