Zimní voják

Autor Daniel Mason

E-kniha
Zimní voják - Daniel Mason Nedostupné

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Příběh o válce a medicíně, o nalezení lásky, když ji člověk nejméně čeká, příběh o chybách, které děláme a jak se je snažíme odčinit. Vídeň 1914. Luciovi je dvaadvacet a studuje třetí ročník medicíny, když v celé Evropě propukne první světová válka. Uchvácen romantickými příběhy o statečných chirurzích v první linii narukuje jako jeden z mnoha,… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Příběh o válce a medicíně, o nalezení lásky, když ji člověk nejméně čeká, příběh o chybách, které děláme a jak se je snažíme odčinit.

Vídeň 1914. Luciovi je dvaadvacet a studuje třetí ročník medicíny, když v celé Evropě propukne první světová válka. Uchvácen romantickými příběhy o statečných chirurzích v první linii narukuje jako jeden z mnoha, neboť očekává místo v dobře zajištěné polní nemocnici. Když však dorazí na místo určení, čeká na něj zrekvírovaný kostel zastrčený vysoko v odlehlém údolí Karpat, krutý mráz a pacienti umírající na tyfus. Ostatní lékaři utekli a zůstala jen jediná, ale o to záhadnější řádová sestra Margarete.

Avšak Lucius ještě nikdy nedržel v ruce chirurgický skalpel. A zatímco v zimní krajině zuří válka, mladý muž zjišťuje, že stále více propadá kouzlu této ženy, pod jejímž vedením se musí učit surové, provizorní medicíně. Jednoho dne přivezou ze zasněženého průsmyku vojáka v bezvědomí, v jehož vojenském kabátu najdou pod podšívkou prapodivné kresby. Zdá se, že všechny naděje na jeho záchranu jsou marné, dokud Lucius neučiní osudové rozhodnutí, které navždy změní životy doktora, pacienta i sestry.

Z pozlacených tanečních sálů císařské Vídně až do zamrzlých lesů východní fronty; z primitivně vybavených operačních sálů na bojiště, která se otřásají pod kopyty kozácké jízdy. Zimní voják je dojemný příběh o válce a lékařství, o rodině, nalezení lásky uprostřed bouřlivých převratů dějin a také o chybách, kterých se dopouštíme, a o vzácných možnostech odčinění.

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
320
datum vydání
1.01.2019

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Ilona Ležalová registrovaný uživatel

    Velmi poutavý příběh z období 1. sv. války, útrapy a příkoří očima mladého lékaře. Autor je dokonalý vypravěč a to nejen v opisování přírody, ale také války jako takové, vykreslení postav a atmosféry dění. Vše je prostoupené hlubokými emocemi ze ztrát, ale také z lásky a naděje.

    Kniha, Jota, 2019, 9788075655059

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora