Záhada rukopisu E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Vězení Fresnes, rok 1940: Margot, bývalá komorná z luxusní vily na Riviéře, skončí ve vězeňské cele s novinářkou Joséphine. První dostala trest smrti za vraždu, druhá je členkou protinacistického odboje. Když později společně strádají v pracovním táboře, vzájemná náklonnost a důvěra jim pomohou přečkat nejhorší okamžiky. Domů se… Přejít na celý popis

Nikki Erlick: Život na míru Jak dlouho tady ještě budu...? Dobře víme, že jsme smrtelní. Chtěli bychom ale vědět kdy „to“ přesně přijde? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Vězení Fresnes, rok 1940: Margot, bývalá komorná z luxusní vily na Riviéře, skončí ve vězeňské cele s novinářkou Joséphine. První dostala trest smrti za vraždu, druhá je členkou protinacistického odboje. Když později společně strádají v pracovním táboře, vzájemná náklonnost a důvěra jim pomohou přečkat nejhorší okamžiky. Domů se však vrátí jen jedna z nich.

Paříž, současnost: Evie žije s dospívajícím synem v Paříži, kde provozuje obchůdek s vzácnými knihami a botanickými tisky. Život by byl skvělý, jenže ona právě oplakává lásku svého života. Z truchlení ji vytrhne příprava výstavy o manželově pratetě Joséphine Murantové, slavné autorce detektivních románů.

Evie se zalíbí myšlenka strávit poslední krásné léto se synem, a tak spolu odjíždějí do Joséphininy vily na Azurovém pobřeží, kterou zdědili. Tam Evie začne rozplétat nitky dávné vraždy a s nimi i málo známý příběh Francouzek, které byly během nacistické okupace vězněny v Německu.

Román, který umně splétá minulost s přítomností, je zároveň něžný a jímavý příběh ženského přátelství, obětí, ztrát, ale i příslibů nových lásek.

Vychází v překladu Bohumily Kučerové.

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Historické romány
Témata
Paříž
Nakladatel
Metafora
jazyk
čeština
Počet stran
304
datum vydání
1.01.2022
  • Hana Wielgusová Hana Wielgusová

    Autorka se věnuje zejména období druhé světové války a hrůzám nacismu, jak probíhaly ve Francii, což je zajímavý a zase trochu jiný pohled na válku, než jsme zvyklí. Předkládá fakta o poměrech v nacistických pracovních táborech a v jedné továrně, kam byli vězni posíláni na práci, čili téma, které v souvislosti s nacismem, ve stínu koncentračních táborů a holocaustu příliš často zmiňováno není. To je ta smutnější stránka příběhu, je ale šikovně vyrovnávána romantickým nádechem popisovaného období současnosti, kdy se Evie sblíží s Clémentem, když spolu pracují na přípravách výstavy. Velice autenticky a sympaticky působí také její vztah k patnáctiletému synovi Hugovi, na kterého je nyní sama.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.2 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 237 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora