Kmotry E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Filomena je bystrá a vynalézavá Italka s nelehkým dětstvím, která se v čase druhé světové války přijíždí provdat za Maria, benjamínka rodiny.  Amie, krásná a snivá Francouzka ze státu New York, se zamiluje do nejstaršího z bratrů Johnnyho a s jeho pomocí unikne hrubiánskému manželovi. Lucy, nezdolná irská zdravotní sestra,… Přejít na celý popis

Emily McIntire: Zjizveni Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Filomena je bystrá a vynalézavá Italka s nelehkým dětstvím, která se v čase druhé světové války přijíždí provdat za Maria, benjamínka rodiny.  Amie, krásná a snivá Francouzka ze státu New York, se zamiluje do nejstaršího z bratrů Johnnyho a s jeho pomocí unikne hrubiánskému manželovi. Lucy, nezdolná irská zdravotní sestra, odejde z přísně vedené svobodárny a provdá se za Frankieho, živočišného prostředního syna. A jediná dcera v rodině, oslňující Petrina, absolvovala s vyznamenáním Barnard College i přes prožité trauma, které málem způsobilo rodinný skandál.

Všechny čtyři ženy se vzájemně staly kmotrami svých dětí a našly naději a útočiště v prosperující rodině svých manželů a v jejich přepychovém domově. Užívaly si newyorského života s jeho vybraným stolováním, bohatě zásobenými obchodními domy a rafinovanými nočními kluby.

Ale tajnosti z jejich minulosti vyplouvají na povrch a vedou k nečekaným důsledkům a zradám, které hrozí odhalením jejich důmyslných plánů. A když jejich manžele odvedou válečné či jiné povinnosti od domácího krbu, kmotry se musejí samy potýkat s gangstery, jako jsou Frank Costello a Lucky Luciano, kteří ovládají newyorské ulice.

Kmotry odmítají přistoupit na pravidla světa mužů a povznesou se nad vzájemné rozdíly a třenice, aby mohly společně ochraňovat své milované a našly vlastní cestu k úspěchu, lásce, odpuštění a budoucnosti, o níž vždy snily.

Sdílet 0

Nakladatel
Metafora
jazyk
čeština
Počet stran
440
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh jedné americko-italské rodiny. Čtyři ženy se postupně staly švagrovými a když přišla druhá světová válka a jejich muži se rozutekli do celého světa, musely se ženy spojit a řídit rodinou firmu v drsném newyorském podsvětí. Mafiánské prostředí, síla rodiny i síla ženy, to vše nám autorka postupně odkrývá v knize plné tajemství. Hned prologem si mě autorka získala, napsala ho tak, že mě okamžitě navnadila a já věděla, že si knihu potřebuji nutně přečíst. Nejprve se seznámíme s jednotlivými hrdinkami, které neměly svůj život lehký. A postupně sledujeme, jakým způsobem je osud svedl dohromady. Kniha je napsána jednoduše a přehledně a je tu skvěle vylíčena atmosféra 30. a 40. let v New Yorku. Čekala jsem drsné čtení z podsvětí, ale překvapilo mě, že je to spíše milé čtení. Místo krutého prostředí mafie (které tu samozřejmě také má své místo), je zde ukázáno, jak důležitá je rodina a přátelství. Autorka dala do příběhu nečekané zvraty a odtajnila tajemství, které jsem rozhodně nečekala. Tím mě kniha udržovala v napětí a nutila číst dál. Od autorky jsem četla už její předchozí knížku, Vařila jsem pro Picassa, která se mi také moc líbila, takže je mi jasné, že jakmile vyjde její nová kniha, určitě si ji přečtu.

    E-kniha, Metafora, 2021,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 382 Kč Nápověda