Z Paříže do Paříže

Autor Joseph Joffo

E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Neuvěřitelný, avšak pravdivý příběh začíná v okupované Paříži, kde dva bratři, desetiletý Joseph a dvanáctiletý Maurice, tráví čas jako ostatní kamarádi školou, pouličními hrátkami i lumpárnami. Až do dne, kdy musí na kabátě začít nosit žlutou hvězdu. Pak se situace zásadně změní. Nacisté pořád přitvrzují, Židům jde o život, a tak tatínek… Přejít na celý popis

Emily McIntire: Zjizveni Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Neuvěřitelný, avšak pravdivý příběh začíná v okupované Paříži, kde dva bratři, desetiletý Joseph a dvanáctiletý Maurice, tráví čas jako ostatní kamarádi školou, pouličními hrátkami i lumpárnami. Až do dne, kdy musí na kabátě začít nosit žlutou hvězdu. Pak se situace zásadně změní. Nacisté pořád přitvrzují, Židům jde o život, a tak tatínek rozhodne: kluci musí pryč. Okamžitě, sami, bez papírů, mají odjet nočním vlakem, nějak se dostat přes demarkační čáru a pak za staršími bratry do svobodné zóny na jih Francie. Vydávají se tedy na nebezpečnou cestu, téměř bez peněz, vybaveni jen svou bystrostí, statečností a instinktem. Nikdo netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí, ani zda se všichni znovu setkají. Joseph Joffo sepsal dojemný a prostý příběh své rodiny v roce 1971, od té doby byl přeložen do desítek jazyků a dvakrát zfilmován.

 

Sdílet 0

Nakladatel
Mladá fronta
jazyk
čeština
Počet stran
272
datum vydání
1.01.2017

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 11 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Veronika Švendová registrovaný uživatel

    Neskutečný příběh dvou chlapců s obrovskou odvahou. Styl napsání knihy se mi, ale moc nelíbil.

    Kniha, Mladá fronta, 2017, 9788020444233

  • 5 z 5 hvězdiček Iva Burdová registrovaný uživatel

    Velmi nádherná kniha o osudu dvou statečných chlapců za války... Moc doporučuji!!

    Kniha, Mladá fronta, 2017, 9788020444233

  • 5 z 5 hvězdiček Kristýna Sázavová registrovaný uživatel

    Knihu jsem přečetla během jednoho dne, nejsem sice fanda válečných témat, ale tato kniha mě nadchla. Napínavý příběh nejen dvou chlapců ale i celé rodiny unikající před nacisty, který má svůj šťastný konec i když se ho jeden ze členů rodiny nedočká. A co více, napsaný jedním z chlapců a podle pravdy. Čtenář si může uvědomit v jaké šťastné době žijeme a jaké štěstí je, že třeba má generace nepoznala hrůzu války.

    Kniha, Mladá fronta, 2017, 9788020444233

  • 4 z 5 hvězdiček Jiří Pěnčík registrovaný uživatel

    Velmi jsem se těšil na další skutečný příběh, který prožil dokonce sám autor knihy coby desetiletý židovský chlapec v průběhu druhé světové války. V polovině knihy jsem se však přistihl, že mě kniha celkem nudí. Působí na mě spíše jako filmová recenze a mnoha kudrlinkami bez děje. Kniha se však v polovině neodkládá a jsem za to neskutečně rád. Poslední třetinu jsem přečetl jedním dechem, a celkově změnila můj názor. Knihu odkládám s pocitem, jaký k takové knize patří, nakonec si totiž uvědomíte, jaký je reálný života obdivujete, co vše jsou schopny zvládnou malé děti, zcela samy, v okupované francii, kde každým dnem musí hledat cestu k přežití, kde musí malé dítě umět rozpoznat přítele od nepřítele, kde se malé dítě musí stát dospělým! Překonejte první polovinu knihy, vyplatí se to!

    Kniha, Mladá fronta, 2017, 9788020444233

  • 4 z 5 hvězdiček Jiří Pěnčík registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Hezká a čtivá kniha, která popisuje skutečný příběh francouzské židovské rodiny z druhé světové války. Je neuvěřitelné, co dvě malé děti dokáží, když prostě musí. Mrazí z toho, co musí prožívat rodiče, kteří "vyženou" malé děti z domu do neznáma, do válkou zmítané země, protože vědí, že je to jejich jediná šance na přežití. Určitě doporučuji :)

    Kniha, Mladá fronta, 2017, 9788020444233

  • 5 z 5 hvězdiček Adriana Dosedělová registrovaný uživatel

    Tohle je tak nádherný příběh dvou bratrů, vlastně celé rodiny, kteří se snažili přežít válku ve Francii. Dojemné, když člověku dojde, že tatínek se pro rodinu obětoval. Kolik toho prožili, jak byli jen kousek od smrti. Krásná kniha podle skutečnosti. Krámek s holičstvím je tam dodnes.

    Kniha, Mladá fronta, 2017, 9788020444233

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda