V zajetí zimy E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Pohádková fantasy inspirovaná slovanským folklorem od autorky Ve stínu Hvozdu Mirjem pochází z rodu lichvářů, avšak její otec ve svém řemesle zrovna nevyniká. Každému rád půjčí, ale pak si neumí říct o splátky, takže se rodina nachází na pokraji chudoby — dokud Mirjem nezakročí. Obrní se před zatvrzelostí… Přejít na celý popis

Satoši Jagisawa: Dny v knihkupectví Morisaki Knihy dokáží vyléčit na stonající srdce i duši... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Pohádková fantasy inspirovaná slovanským folklorem od autorky Ve stínu Hvozdu

Mirjem pochází z rodu lichvářů, avšak její otec ve svém řemesle zrovna nevyniká. Každému rád půjčí, ale pak si neumí říct o splátky, takže se rodina nachází na pokraji chudoby — dokud Mirjem nezakročí. Obrní se před zatvrzelostí vesničanů, vydá se vymáhat dluhy a zjistí, že je pro tuto práci jako stvořená. Když jí její dědeček dá měšec stříbrných mincí, přinese mu ho zpátky plný zlata.

Jenže když se rozkřikne, že umí proměnit stříbro ve zlato, ukáže se, že to možná přinese víc potíží než prospěchu. Mirjeminy schopnosti přilákají pozornost krále Staryků — nadpřirozených bytostí, které přicházejí s prvním záchvěvem zimy a prahnou po zlatě. Dá se tak do pohybu řada událostí, v jejichž středu stojí spolu s Mirjem prostá dívka Wanda, která pro Mirjem začne pracovat poté, co si její otec nemůže dovolit zaplatit lichváři dluh, a šlechtična Irina, kterou chce její otec provdat za mladého cara. Jenže ani car Mirnatius není tím, čím se zdá být…

––––

Román, který potvrzuje, že Noviková patří k velikánům fantasy.
— Paste Magazine

Dokonalý příběh. […] Tato kniha vypráví o odhodlání a tiché síle žen, které dokážou pozoruhodné věci, aniž vědí, že jich jsou schopny. Velký román, bohatý na myšlenky i na postavy, je napsaný s tolkienovskou rozmáchlostí a empatií a radostí Ursuly Le Guinové.
— The New York Times

Geniální dílo. Postavy Novikové jsou přesvědčivé a morální rozhodnutí, s nimiž se potýkají, jsou skutečně obtížná. Její styl se pohybuje od jemně humorného až po epicky temný a smutný. Ještě lepší kniha než Ve stínu Hvozdu.
— Locus Magazine

Jakmile se ocitnete v začarovaném Hvozdu Naomi Novikové, ucítíte, jak se jeho kouzlo zadírá pod kůži. Na rozdíl od hrdinů se vám ale z jeho stínu rozhodně nebude chtít utíkat.
Pevnost o románu Ve stínu Hvozdu

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
479
datum vydání
1.01.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 13 hodnocení čtenářů

12× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Carlie registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha byla perfektní, přečetla jsem jedním dechem. Všechny postavy skvělé. Autorka to prostě umí!

    Kniha, Host, 2020, 9788027500109

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kouzelny pribeh, ktery vas rychle vtahne do deje a nejradeji byste se do Mirjemina sveta podivali spolu s ni. Skoda jen, ze kniha nema pokracovani.

    Kniha, Host, 2020, 9788027500109

  • 5 z 5 hvězdiček Andrea Pavlišová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Po přečtení knihy "Ve stínu hvozdu" už vím, že autorka píše začátek pomaleji a dlouho nevíte, jak se příběh bude odvíjet, ale kniha stojí za to přečíst! A má velmi krásný pohádkový konec! Určitě originální fantasy!

    E-kniha, Host, 2020,

  • 5 z 5 hvězdiček Anna Vokůrková registrovaný uživatel

    Tohle je jedna z nejkrásnějších knih které jsem kdy četla! Od Novikové jsem už četla Ve stínu hvozdu a Smrtící vzdělání ale tohle je za mě její nejpovedenější kniha. V zajetí zimy sice nepatří k nejznámějším knihám mě je ale upřímně líto všech, kteří tuto knihu nečetli, má sice delší kapitoly ale čte se úplně sama. Líbilo se mi že příběh měl několik dějových linií, nejvíce jsem si oblíbila Irinu a cara, zajímavé a skvěle napsané jsou ovšem všechny linie a ani u jedné jsem se nenudila. Za mě teda 6⭐ z 5⭐.

    Kniha, Host, 2020, 9788027500109

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 249 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora