V jednom zapadlém koutě galaxie E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Návrat do světa úspěšné sci-fi série Poutníci  Planeta Gora je bez vody, bez vzduchu, bez života, a tudíž zcela nezajímavá. Její výhodou je jen to, že se nachází v blízkosti zajímavějších světů — to z ní dělá příhodnou zastávku pro lodě cestující červími dírami Galaktického společenství. Pokud by… Přejít na celý popis

Lena Kiefer: Westwell: Tíživá lehkost lásky Jejich starší sourozenci zemřeli, protože se milovali. Oni byli předurčeni k tomu, aby se nenáviděli. Ale proti citům jsou bezmocní. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Návrat do světa úspěšné sci-fi série Poutníci 

Planeta Gora je bez vody, bez vzduchu, bez života, a tudíž zcela nezajímavá. Její výhodou je jen to, že se nachází v blízkosti zajímavějších světů — to z ní dělá příhodnou zastávku pro lodě cestující červími dírami Galaktického společenství. Pokud by vesmír byl dálnicí, pak by Gora byla zastávkou pro kamiony. 

V kopuli Pětkrát hop jednou stop si vesmířané můžou na dlouhých cestách protáhnout nohy (pokud je mají), sehnat palivo, cestovní povolení a zásoby. Provozuje ji podnikavá mimozemšťanka se svým dítětem, které jí občas pomáhá, a ze všech sil se snaží poskytnout domov každému, kdo tudy prolétá. 

Dopravu na Goře však ochromí podivné technické selhání a v Pětkrát hop jednou stop spolu uvíznou tři naprostí cizinci: každý jiné rasy a každý s jinými plány. Nezbývá jim než čekat. A tak se umělec ve vyhnanství spěchající na důležité setkání, nákladní pilotka stojící před složitým životním rozhodnutím a tajemná osoba pomáhající druhům z okraje společnosti snaží vypořádat s tím, co dělali, co by mohli dělat a čím jsou — nebo by mohli být — jeden pro druhého. 

–––

Chambersová opět vytváří epické vesmírné prostředí s detailním, osobním pohledem na některé jeho obyvatele. Její knihou plnou rozmanitých postav prostupuje humor i melancholie.
Library Journal 

Mnoho čtenářů si dodnes spojuje science fiction hlavně s vyspělými technologiemi. Řada předních autorů žánru, jako třeba Ursula K. Le Guinová, však dokázala, že se dá psát o vesmírných dálkách bez techniky, zato humanisticky a se srdcem na dlani. Becky Chambersová je novodobou královnou právě takového přístupu.
— Pevnost

Knihy Becky Chambersové s největší pravděpodobností nikoho neinspirují stát se špičkovým vědcem, ale mohou vést k tomu, že se čtenáři stanou lepšími lidmi. Prostě si rozšíří obzory. A to přece není vůbec špatné.
— Česká televize

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
383
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Václav Macůrek registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Stejně dobré čtení jako předchozí díly. Děj je o něco laskavější než v případě Zprávy o životě vesmířanů a není ani tak filozofický jako třeba Dvě místa na slunci. Zkrátka trochu více space-opera. Jen je škoda, že není jasné, kdy se vlastně děj odehrává.

    Kniha, Host, 2022, 9788027510559

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 289 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora