V existencialistické kavárně E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Filozofie jako životní program Píše se rok 1933. V pařížském baru Bec-de-Gaz nedaleko Lucemburských zahrad si tři mladí přátelé objednávají meruňkový koktejl. Nápoj patří k místním specialitám, takže to není nic zvláštního - až na to, že druhá runda zásadně ovlivní světovou filozofii, literaturu a kulturu. Ti tři u malého stolku jsou Simone de… Přejít na celý popis

Arnold Schwarzenegger: Buď užitečný Poznejte recept na úspěch podle Arnolda Schwarzeneggera! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Filozofie jako životní program

Píše se rok 1933. V pařížském baru Bec-de-Gaz nedaleko Lucemburských zahrad si tři mladí přátelé objednávají meruňkový koktejl. Nápoj patří k místním specialitám, takže to není nic zvláštního - až na to, že druhá runda zásadně ovlivní světovou filozofii, literaturu a kulturu.

Ti tři u malého stolku jsou Simone de Beauvoirová, Jean-Paul Sartre a Raymond Aron. Právě se seznámili s fenomenologií, filozofickým směrem hlásajícím návrat „k věcem samým“. Předmětem filozofického zájmu se tak najednou může stát dopitá sklenička nebo znuděný číšník, který ji odnáší.

V této chvíli také začíná tato kniha. Sarah Bakewellová s erudicí a zároveň s lehkostí líčí životní osudy předních evropských myslitelů, spisovatelů a dramatiků — Martina Heideggera, Alberta Camuse, Jana Patočky a dalších. Existencialistickou nitku přitom sleduje napříč světovým myšlením.

Top Ten 2016 podle The New York Times, kniha roku v The Guardian, Times Literary Supplement, The Observer a dalších.

 ––––

Vřelé a zároveň intelektuálně neústupné… možná nejlepší aforismus shrnující celou knihu pochází přímo od Bakewellové: „Myšlení by mělo být velkorysé a mít dobrý apetit."
- Financial Times

Neuvěřitelně čtivá symbióza životopisů, filozofie, historie, kulturní analýzy a autorčina názoru.
- The Independent

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
405
datum vydání
1.01.2019

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 229 Kč Nápověda