Uprchlíci E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

220 Kč s DPH
Běžně 290 Kč Nápověda Jsme transparentní

Dramatická cesta dvou československých rodin za svobodou |  V neděli 24. června 1960 skočil Jan Roček s manželkou, tchyní a dvěma malými syny z paluby východoněmecké výletní lodi do vod přístavu v dánském Gedseru. O den později stejný kousek zopakovali jejich dobří přátelé. Po dlouhých letech nejprve nacistického a potom komunistického… Přejít na celý popis

Hororový duben? Pecky od FOBOSU od 99 Kč včetně e-knih! FOBOS je záruky kvality a čtivosti pro všechny fanoušky hororu! Knihy vycházející pod touto značkou teď koupíte od 99 Kč. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Dramatická cesta dvou československých rodin za svobodou | 

V neděli 24. června 1960 skočil Jan Roček s manželkou, tchyní a dvěma malými syny z paluby východoněmecké výletní lodi do vod přístavu v dánském Gedseru. O den později stejný kousek zopakovali jejich dobří přátelé. Po dlouhých letech nejprve nacistického a potom komunistického útlaku se dvě židovské rodiny z východní Evropy konečně dostaly na svobodu.
 
Kniha Uprchlíci je neuvěřitelným příběhem lidí, kteří prošli Terezínem a byli svědky nacistických zvěrstev páchaných ve vyhlazovacím táboře v Osvětimi. Po válce zůstali uvězněni za železnou oponou v Československu pod nadvládou komunistických mocipánů, až později přes východní Německo konečně uprchli do svobodného světa.
 
Uprchlíci jsou zhmotněním historie 20. století a příběh těchto lidí je cenný především tím, že nám ukazuje, jak nezlomná touha po lidské důstojnosti dokázala překonat řádění dvou totalitních režimů i vlastní strach a po mnoha útrapách nalézt cestu ke svobodě. Kniha vznikla na základě rozhovorů s pamětníky – mimo jiné s Janem Ročkem, který žije ve Spojených státech – a rešerší zejména v dánských, východoněmeckých a československých archivech.

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Historie a military » Historie
Témata
Osvětim
Nakladatel
Pangea
jazyk
čeština
Počet stran
390
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.4 z 5 14 hodnocení čtenářů

10× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Tom Rocek registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Velmi dobře prozkoumaná historie; příběh mé rodiny (a nejbližší přátele). Autor, pan Clemmensen velmi důkladně prozkoumal historii v archívech, v novinách, v fotkách, a s mnoho-hodinové rozhovor s Janem Ročkem (mým otcem).

    Kniha, Pangea, 2021, 9788076429406

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tato kniha by mohla slouzit jako povinna cetba ...

    E-kniha, Pangea, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Ivette registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Krásně čtivě napsaná kniha. Doporučuji.

    E-kniha, Pangea, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Jaroslav Svoboda registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Strhující příběh nejen o tom, že Hitler a Stalin v podstatě byli stejní, stejně jako nacistické Německo a Sovětský svaz. Autorův precizní pohled na osudy dvou rodin a jejich blízkých, se surovou realitou dvou zrůdných totalit od nástupu Hitlera k moci až po dva odvážné útěky pryč z nesvobody.

    Kniha, Pangea, 2021, 9788076429406

  • 5 z 5 hvězdiček Tomáš registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Úžasná kniha, velmi čtivě napsáno, silný příběh, dozvěděl jsem se hodně nových informací o válečné a komunistické době. Doporučuji.

    Kniha, Pangea, 2021, 9788076429406

  • 5 z 5 hvězdiček Petr Šarvaic registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha Uprchlíci je velmi silná publikace o osudu dvou českých rodin, které přežily holocaust a po komunistickém puči se rozhodli uprchnout na západ. Velmi čtivá práce dánského autora vypráví o nezdolné touze po svobodném životě navzdory totalitám jenž ovládly Evropu ve 20. století. Musím udělit plný počet hvězd, takto kvalitní literatura faktu se jen tak nevidí.

    Kniha, Pangea, 2021, 9788076429406

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 49 Kč Nápověda