Prostituce v nacistických táborech: Himmlerovy nevěstince

Autor Václav Miko

E-kniha

Prostituce v nacistických táborech: Himmlerovy nevěstince E-kniha

Autor Václav Miko

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Aby nacisté upevnili svůj systém a minimalizovali vnitřní odpor, aplikovali násilné metody i proti ženám. Hitlerův věrný paladýn Heinrich Himmler do rozsáhlé strategie zakomponoval státem kontrolovanou prostituci jako součást mocenského a hospodářského zájmu. Prostitutky byly brány jako asociální zlořád, jenž představoval pro německý lid hrozbu, a… Přejít na celý popis

Ali Hazelwood: Šach a mat Ali Hazelwood je láska. Po romantických komediích Hypotéza lásky a Hlava plná lásky, které si získaly srdce milionů čtenářů, přichází s novinkou o rivalech v šachu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Aby nacisté upevnili svůj systém a minimalizovali vnitřní odpor, aplikovali násilné metody i proti ženám. Hitlerův věrný paladýn Heinrich Himmler do rozsáhlé strategie zakomponoval státem kontrolovanou prostituci jako součást mocenského a hospodářského zájmu. Prostitutky byly brány jako asociální zlořád, jenž představoval pro německý lid hrozbu, a ženy, které nesplňovaly představy nacistické ideologie, byly násilím sexuálně zotročeny a mnohé poslány nejen do nevěstinců pro vojáky Velkoněmecké říše, ale také do koncentračních táborů. Právě tam se běžně prováděly nucené sterilizace za pomocí vysokých dávek rentgenových paprsků. Experimentální potraty neznaly hranic a tisíce brutálních pokusů pod vedením Josefa Mengeleho vedly k bolestivé smrti. Své si prožili i homosexuálové a lesbicky orientované ženy. I když nacisté svému lidu kázali o mravnosti a hrdosti, ve skutečnosti sami činili úplný opak. V době jejich moci se tisíce žen a sotva dospělých dívek staly oběťmi různých forem sexuálního násilí, ponižování, znásilňování a mučení. Existovaly však tehdy i zvrácené formy rasového šílenství, kdy vybraní muži SS museli zplodit tisíce nových árijců v tzv. domech Lebensbornu s ochotně se nabízejícími ženami, které si vytyčily za povinnost porodit vůdci alespoň jedno dítě. Když však rozvoj nové populace nesplňoval požadovanou kvantitu, sáhli nacisté dokonce i k únosům blonďatých a modrookých dětí z celé okupované Evropy. Autor v této publikaci otevírá semknutou společenskou zvyklost, kterou dnes známe pod pojmem „tabu“.

Sdílet 0

Nakladatel
Petrklíč
jazyk
čeština
Počet stran
124
datum vydání
1.01.2017

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Pavel registrovaný uživatel

    Překvapilo mě všechno

    Kniha, Petrklíč, 2016, 9788072295951

  • 5 z 5 hvězdiček Vláďa Rousek registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Opravdu jsem za jeden den přečetl. Skvěle napsané.

    E-kniha, Petrklíč, 2017,

  • 5 z 5 hvězdiček Karolína registrovaný uživatel

    Kniha byla velmi poutavá, doslova se dala přečíst jedním dechem. Neodolala jsem a přečetla si jí ještě ve vlaku po cestě domů... Člověk se pomalu ani nechce věřit jakých zvěrstev se bachařky v koncentračních táborech dopouštěly.. ale všichni moc dobře víme, že to byla krutá realita tehdejší doby... Některé pasáže mě doslova dohnaly k slzám... Vřele doporučuji všem, kteří se zajímají o toto období.. ale i těm, kteří tomu zrovna dvakrát nevěří.

    Kniha, Petrklíč, 2016, 9788072295951

  • 5 z 5 hvězdiček Kristýna registrovaný uživatel

    Plačtivá kniha, když se do ní ponoří ženská. Děs a možná i z jiného světa inspirace lidí. Nacisté byli dobytkové. Kniha je tak záživná, že jsem jí důkladně přečetla za 2 dny.

    Kniha, Petrklíč, 2016, 9788072295951

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 199 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora