Straka na šibenici

Autor Daniel Petr

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Porozumět vlastnímu životu a najít sám sebe nemusí nutně znamenat výhru. Porozumět vlastnímu životu a najít sám sebe nemusí nutně znamenat výhru. Představme si obraz Pietera Bruegela Straka na šibenici. Dítě na něm uvidí ptáka sedícího na podivné houpačce, dospělý však straku přehlédne, protože jeho pozornost poutá… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Porozumět vlastnímu životu a najít sám sebe nemusí nutně znamenat výhru.

Porozumět vlastnímu životu a najít sám sebe nemusí nutně znamenat výhru. Představme si obraz Pietera Bruegela Straka na šibenici. Dítě na něm uvidí ptáka sedícího na podivné houpačce, dospělý však straku přehlédne, protože jeho pozornost poutá výhradně šibenice. Mezi těmito výklady se odvíjí i život hlavního hrdiny románu, který vyrůstá s otcem alkoholikem v chátrajícím domě na okraji severočeského zapadákova. Díky své nadprůměrné inteligenci se naučí číst dřív než jeho vrstevníci, ale kvůli otcově pokřivené představě o výchově zůstává v zajetí téměř středověké nevědomosti plné přízraků. Během dramatických životních peripetií se mu pak Bruegelův obraz vždy znovu vynořuje jako osudová šifra, kterou je třeba rozluštit.

 

Daniel Petr (nar. 1975) publikoval v revue PandoraPsím víně, v edici Tvary mu vyšla próza Kurt. Je spoluautorem divadelního textu Unser Zimmer / Náš pokoj, realizovaného v Činoherním studiu v Ústí nad Labem a v Drážďanech. V roce 2005 vydal v CKK sv. Vojtěcha v Ústí nad Labem prózu Příběh z České mládeže, v roce 2012 v Akcentu Třebíč román Díra.

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
272
datum vydání
1.01.2015

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Pett registrovaný uživatel

    Četla jsem, kde se dalo... každou volnou chvilku jsem nutně potřebovala vědět, jak dopadne to "praní špinavých duší"... po dočtení poslední stránky jsem četla i info o vydání, jen abych s tou knížkou mohla ještě chvíli být, tak moc se mi jí nechtělo dávat z ruky :) ... je totiž svým zvláštním způsobem krásná, i přes svůj mnohdy frustrující a bizarní děj... Jsem nadšená takovým českým počinem, který toho dokáže tolik ukrýt mezi řádky... není prvoplánový a nezanechá ve vás ani pocit zbytečného literárního narcismu...dostala mě!

    Kniha, Host, 2015, 9788074915000

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 189 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora