Sova

Autor Samuel Bjork

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Druhý detektivní případ od autora bestselleru V lese visí andělV lese kousek od Osla je v podivném hnízdě ze sovího peří nalezeno tělo sedmnáctileté dívky, jež se před tím ztratila z domova pro problémovou mládež. Případem se začne zabývat zkušený detektiv Holger Munch se svým týmem. Vyšetřování pro nedostatek stop začíná váznout na mrtvém bodě,… Přejít na celý popis

Legenda značky RED | Celá duologie Nedotýkej se mě za 399 Kč Duologie Nedotýkej se mě, která okouzlí fanoušky Mony Kasten, nyní za 399 Kč. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Druhý detektivní případ od autora bestselleru V lese visí anděl

V lese kousek od Osla je v podivném hnízdě ze sovího peří nalezeno tělo sedmnáctileté dívky, jež se před tím ztratila z domova pro problémovou mládež. Případem se začne zabývat zkušený detektiv Holger Munch se svým týmem. Vyšetřování pro nedostatek stop začíná váznout na mrtvém bodě, ale pak IT odborníkovi z oddělení vražd záhadný hecker pošle nahrávku, jež odhalí znepokojivé podrobnosti o osudu zabité dívky; ve filmu se na okraji mihne silueta vraha převlečeného za sovu, nočního dravce symbolizujícího smrt... A patrání se roztočí na plné obrátky.

Sova opět přináší promyšlenou, napínavou zápletku a proniká hluboko pod povrch lidské mysli stejně jako první Bjorkův román V lese visí anděl. Zároveň se v ní noříme hlouběji do soukromí detektivů Holgera Muncha a Mii Krügerové, které si díky veleúspěšnému prvnímu dílu řady již oblíbili čtenáři v řadě zemí. Spolu s tím, jak se snaží co nejrychleji rozlousknout zapeklitý případ a zastavit brutálního vraha, se oba vyšetřovatelé musí porovnat i s řadou výzev, které před ně staví jejich osobní životy.

„Od dob Larssonova Milénia tu nejspíš nebyla tak zvláštní, nesourodá, a přitom skvěle fungující dvojice vyšetřovatelů jako u nadšeně přijímaného románu Samuela Bjorka V lese visí anděl…“
- INSTINKT

„… stačí, když si přečtete prvních pár stran a hnedle poznáte, jak dobré to je.“
- CENTRUM-DETEKTIVKY.CZ

„… jedno z největších překvapení tohoto roku a rozhodně kandidát na jednu z nejlepších severských krimi letoška.“
- VASELITERATURA.CZ

Pod pseudonymem Samuel Bjork se skrývá úspěšný norský spisovatel, dramatik, zpěvák a textař Frode Sander Oien (* 1969). Svou první divadelní hru napsal v jedenadvaceti letech, od té doby vedle dalších her vydal dva vysoce hodnocené romány: Pepsi Love (2001) a Speed k snídani (2009), natočil šest hudebních alb, věnuje se také výtvarnému umění a překládá Shakespeara. Jeho první detektivka V lese visí anděl (2013, č. 2015) se hned po vydání stala hitem v celé Skandinávii. Následně tento vrstevnatý a propracovaný detektivní román, v němž uvádí na scénu dvojici detektivů Holgera Muncha a Miu Krügerovou, vyvolal obrovskou vlnu mezinárodního zájmu. Překládá se do pětadvaceti světových jazyků, včetně hebrejštiny či japonštiny. A všude tam, kde zatím vyšel, ho čtenáři uvítali s nadšením. V Nizozemsku byl rozebrán už v předprodeji a psalo se o něm jako o thrilleru roku, přes tři týdny se držel v žebříčku nejprodávanějších knih podle německého Der Spiegelu, velký úspěch slavil ve španělském vydání a s nadšením byl přijat i čtenáři u nás. Sova, druhý detektivní případ, který Holger s Miou vyšetřují, je právě tak strhující jako V lese visí anděl a potvrzuje, že Samuel Bjork zdaleka není u konce s dechem.

Sdílet 0

Nakladatel
Plus
jazyk
čeština
Počet stran
400
datum vydání
1.01.2016
  • Marcela G. Marcela G.

    V lese nedaleko Osla je na podestýlce z ptačího peří objeveno nahé tělo sedmnáctileté dívky. Oběť leží v neobvyklé poloze, obklopují ji svíčky a kriminalistům rychle dochází, že jsou na stopě mimořádně nebezpečného psychopata. Když patolog v žaludku mrtvé navíc objeví granule pro zvířata, je jasné, že byla dívka před smrtí ještě nějakou dobu vězněna a prožila si hotové peklo. Podaří se ostřílené dvojici vyšetřovatelů Holgerovi Munchovi a Mie Krügerové dopadnout chladnokrevného vraha dříve, než si noční dravec najde další kořist? Zatímco pátrání uvízlo na mrtvém bodě a čas neúprosně běží, opeřená smrt si přišla pro další nevinný život.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 124 hodnocení čtenářů

64× 5 hvězdiček 37× 4 hvězdičky 12× 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Pavel Slaby registrovaný uživatel

    Druhy dil neni spatny, ale prijde mi ze se spisovatel opakuje. Opet je v ohrozeni nekdo z blizkych jako v prvnim dile

    Kniha, Plus, 2016, 9788025905609

  • 1 z 5 hvězdiček Luboš Panda registrovaný uživatel

    Autor sice umí psát, ale knihy naprosto postrádá napětí a překvapení. Nejedná se o detektivku, ani o thriller. Velké zklamání!

    Kniha, Plus, 2016, 9788025905609

  • 4 z 5 hvězdiček Alena registrovaný uživatel

    Jedna z nejlepších severských detektivek jaké jsem četla,Holger Munch je takový obyčejný tatík,ale se srdcem a dedukcí na pravém místě!!!

    Kniha, Plus, 2017, 9788025906880

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie Paterová registrovaný uživatel

    Velmi povedený příběh se spoustou falešných stop a zvratů napsaný velmi čtivou formou. Doporučuji si nejprve přečíst první díl "V lese visí anděl", ve kterém se dozvídáme více o postavách, které v knize vystupují a jejich dějová linka se v této knize více rozvíjí.

    Kniha, Plus, 2016, 9788025905609

  • 5 z 5 hvězdiček Niki registrovaný uživatel

    Úžasná detektivka, krásně zpracovaná, přečetla jsem za dva večery :-)

    Kniha, Plus, 2016, 9788025905609

  • 5 z 5 hvězdiček Em registrovaný uživatel

    Bjork nezklamal. Stejně čtivé jako první díl. Opětně se zajímavým rozuzlením. Jen úplný konec mě lehce zklamal.

    Kniha, Plus, 2016, 9788025905609

  • 5 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel

    Pro milovnice detektivek dobrý výběr.

    Kniha, Plus, 2017, 9788025906880

  • 5 z 5 hvězdiček Hanka registrovaný uživatel

    Ze začátku jsem se knize nemohla dokopat, ale jakmile jsem se začetla trochu hlouběji do děje, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Výborně napsaná detektivka. Už se chystám na titul "V lese visí anděl."

    Kniha, Plus, 2016, 9788025905609

  • 4 z 5 hvězdiček Tereza Křístková registrovaný uživatel

    Určitě doporučuji všem lidem, kteří milou detektivky. Obzvláště pak ty norské ;)

    Kniha, Plus, 2017, 9788025906880

  • 5 z 5 hvězdiček Ivana Seemanova registrovaný uživatel

    Úžasný čtení

    Kniha, Plus, 2017, 9788025906880

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 209 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora