Jako stín E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Někde tam je. Skrývá se. A neustále se dívá. Edinburské kriminální oddělení má plné ruce práce s případem únosce, kterého svědci popisují spíš jako stín než jako opravdového člověka. Vyšetřovací tým se proto rozrůstá o nekonvenční americkou forenzní psycholožku Connie Woolwineovou a londýnského inspektora Brodieho Baardu. Společně se vydávají po… Přejít na celý popis

Michala Ries: Zadrž dech Nenávidí její pokřivený odraz. Mohl by milovat její skutečné já? Co se stane, když ji dožene minulost, před kterou chtěla utéct? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Někde tam je. Skrývá se. A neustále se dívá. Edinburské kriminální oddělení má plné ruce práce s případem únosce, kterého svědci popisují spíš jako stín než jako opravdového člověka. Vyšetřovací tým se proto rozrůstá o nekonvenční americkou forenzní psycholožku Connie Woolwineovou a londýnského inspektora Brodieho Baardu. Společně se vydávají po stopách narušeného pachatele. Podaří se jim zabránit tomu, aby podivný muž uvrhl do noční můry další nevinné oběti?

„Jako stín je děsivá procedurální detektivka plná napětí, v níž vystupuje vrah z vašich nejhorších snů… Jedinečný hlavní hrdina proti zabijákovi, z kterého mrazí. Nemohla jsem knihu odložit, dokud jsem ji nedočetla do konce. Netrpělivě čekám na další pokračování.“

Vicki Bradley, autorka thrillerů Before I Say I Do a Your Life of Mine

„Dokonalá atmosféra, dechberoucí tempo a fascinující postavy. Líbilo se mi to!“

Suzy K Quinn, autorka thrilleru V zajetí klamu

Sdílet 0

Nakladatel
Kniha Zlín
jazyk
čeština
Počet stran
360
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.4 z 5 14 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Kristýna Kotlánová registrovaný uživatel

    Knížka se mi četla velice dobře. Byla svižná překvapivá a dramatická. Autorka nás nutila zobat po drobečkách. Někdy předhodila velký v podobě zvratu, někdy malý v podobě probíhajícího vyšetřování. Celá režie byla jen a jen v její moci. Musím však hodně zmínit postavy. Jako první určitě Connie. Connie v knize figurovala jako forenzní psycholožka. Naprosto nezávislá, upřímná, sarkastická a se zajímavými metodami, ne úplně podle pravidel. Jela si jedině podle vlastní osy a už od začátku na mě působil její jakýsi šarm. Ze začátku se toho o ní moc nedozvíte, ale to bude mít později důvod a skládačky si dáte dohromady. Dále musím zmínit jejího parťáka Baardu. Sympaťák, navíc i fešák podle opisů, přesně jak by řekla Connie z panství Downton. Ten si kus mého srdíčka získal taky hned a určitě tuto dvojici chci vidět dál, pokud budou nějaké další díly. Budete se divit, ale musím i zmínit samotného zabijáka. Ten byl vykreslen dost originálně. Autorka si pohrála s novou myšlenkou, kterou jsem v detektivkách ještě neviděla. Byl ztělesněním zla, jeho vinou, ale částečně i vinou minulosti. Vykreslený byl dost komplikovaně a musím říct, že bych se s takovou osobou nechtěla nikdy v životě setkat. Celá kniha mě držela v konstantním napětí. Od začátku mě bavil děj, dialogy a pozdější akce. Psychologie v této knize mě také dost bavila a myslím, že z této knihy jsem načerpala dost nových věcí. Detektivky jsou někdy okolo tom samém, stále stejné motivy - nic překvapivého, ale tady musím říct, že tato nová myšlenka mě zaujala.

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076624054

  • 4 z 5 hvězdiček Jitka Krabcova registrovaný uživatel

    Předchozí série se mi asi líbila o malinko víc, ale i tohle čtení bylo značně napínavé a bavilo mě. Elspeth, Meggy a Xavier jsou zavření v bytě. Nevědí, kde jsou, a nevědí, proč tam jsou. Vědí jen, že ten kdo je vzal, je už nepustí. Forenzní psycholožka Dr. Connie Woolvinová a detektiv Brodie Baarda tvoří velmi zajímavou dvojici a obě postavy jsem si oblíbila. Líbil se mi i fakt, že autorka použila postavu z předešlé série vzhledem k tomu, že se děj odehrává opět v Edinburghu, a zařadila ji do děje. Případ unesených obětí úchylným jedincem gradoval až do překvapivého konce, od půlky už jsem hltala stránku za stránkou a nemohla knihu odložit. Helen Fields je velmi talentovaná autorka a píše prostě dobře. Nemůžu se dočkat až si přečtu další její knihy.

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076624054

  • 4 z 5 hvězdiček Lucie Urbanová - luciinyknihy registrovaný uživatel

    Styl psaní mi sedl a kniha se i dobře četla. Dva hlavní vyšetřovatelé Connie a Baarda mě nesmírně bavili. Především Connieina bezprostřednost byla velmi osvěžující. Určitě vydržte a neodkládejte knihu hned na začátku. Kniha se ještě rozjede a objeví se zde zajímavá linka příběhu. S tímto tématem jsem se v knize ještě nesetkala a bylo to pro mě velmi pozoruhodné čtení. Hlavní vyšetřovatelé Connie a Baarda jsou povoláni k případu, kdy je unesena mladá žena, manželka a matka dvou dětí. Během vyšetřování je nalezeno tělo jiné ženy a vypadá to, že spolu oba případy souvisí. Neuběhne ani chvíle a je unesena i mladičká dívka. Opět to vypadá, že pachatel bude totožný. O co pachateli jde? Kde se pachatel skrývá? Proč unesl zrovna je? A co s nimi má za lubem? Pokud máte rádi detektivky a thrillery, tak si myslím, že i tato kniha Vám může sednout a zaujmout Vás. Za mě ji určitě doporučuji a od paní autorky si ráda přečtu i její další knihy. 

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076624054

  • 4 z 5 hvězdiček Annette Kovářová registrovaný uživatel

    Pokud stejně jako já hledáte detektivní thriller, ve kterém je kladen důraz na psychologii postav a vyšetřování jde spíše do pozadí, tak toto bude rozhodně kniha pro vás. Naopak ti, kteří dávají přednost popisu postupu vyšetřování budou asi kroutit (nejen) hlavou. Příběh je vyprávěn z pohledu vyšetřovatelů i pachatele. Autorka to navíc vymyslela tak, že pohled vyšetřovatelů popisuje povolaná konzultantka, forenzní psycholožka Connie. Vše tak dává více prostor tomu, aby se případ řešil v knize pouze z toho psychologického hlediska a detektivní vyšetřování běží v podstatě někde na pozadí. Celá kniha je hodně napínavá a celkem brutální, rozhodně bych ji nedoporučovala pro slabší povahy. Místama jsem ani nedýchala a jen otáčela stránku za stránkou. Navíc Conniin sarkasmus byl něco pro mě a v kombinaci s anglickým gentmanem Baardem mě dokázaly díky svým dialogům i rozesmát.

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076624054

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 223 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora