Jako stín Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Někde tam je. Skrývá se. A neustále se dívá. Edinburské kriminální oddělení má plné ruce práce s případem únosce, kterého svědci popisují spíš jako stín než jako opravdového člověka. Vyšetřovací tým se proto rozrůstá o nekonvenční americkou forenzní psycholožku Connie Woolwineovou a londýnského inspektora Brodieho Baardu. Společně se vydávají po… Přejít na celý popis

Robert Bryndza: Anděl smrti Mrtvý politik i fotbalová hvězda, zmatená Metropolitní policie a stopy vedoucí k sexuální pracovnici. Nový Robert Brynzda je tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Někde tam je. Skrývá se. A neustále se dívá. Edinburské kriminální oddělení má plné ruce práce s případem únosce, kterého svědci popisují spíš jako stín než jako opravdového člověka. Vyšetřovací tým se proto rozrůstá o nekonvenční americkou forenzní psycholožku Connie Woolwineovou a londýnského inspektora Brodieho Baardu. Společně se vydávají po stopách narušeného pachatele. Podaří se jim zabránit tomu, aby podivný muž uvrhl do noční můry další nevinné oběti?

Sdílet 0

Nakladatel
Voxi
datum vydání
30.11.2022
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
15:16:57

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.4 z 5 13 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Kristýna Kotlánová registrovaný uživatel

    Knížka se mi četla velice dobře. Byla svižná překvapivá a dramatická. Autorka nás nutila zobat po drobečkách. Někdy předhodila velký v podobě zvratu, někdy malý v podobě probíhajícího vyšetřování. Celá režie byla jen a jen v její moci. Musím však hodně zmínit postavy. Jako první určitě Connie. Connie v knize figurovala jako forenzní psycholožka. Naprosto nezávislá, upřímná, sarkastická a se zajímavými metodami, ne úplně podle pravidel. Jela si jedině podle vlastní osy a už od začátku na mě působil její jakýsi šarm. Ze začátku se toho o ní moc nedozvíte, ale to bude mít později důvod a skládačky si dáte dohromady. Dále musím zmínit jejího parťáka Baardu. Sympaťák, navíc i fešák podle opisů, přesně jak by řekla Connie z panství Downton. Ten si kus mého srdíčka získal taky hned a určitě tuto dvojici chci vidět dál, pokud budou nějaké další díly. Budete se divit, ale musím i zmínit samotného zabijáka. Ten byl vykreslen dost originálně. Autorka si pohrála s novou myšlenkou, kterou jsem v detektivkách ještě neviděla. Byl ztělesněním zla, jeho vinou, ale částečně i vinou minulosti. Vykreslený byl dost komplikovaně a musím říct, že bych se s takovou osobou nechtěla nikdy v životě setkat. Celá kniha mě držela v konstantním napětí. Od začátku mě bavil děj, dialogy a pozdější akce. Psychologie v této knize mě také dost bavila a myslím, že z této knihy jsem načerpala dost nových věcí. Detektivky jsou někdy okolo tom samém, stále stejné motivy - nic překvapivého, ale tady musím říct, že tato nová myšlenka mě zaujala.

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076624054

  • 4 z 5 hvězdiček Jitka Krabcova registrovaný uživatel

    Předchozí série se mi asi líbila o malinko víc, ale i tohle čtení bylo značně napínavé a bavilo mě. Elspeth, Meggy a Xavier jsou zavření v bytě. Nevědí, kde jsou, a nevědí, proč tam jsou. Vědí jen, že ten kdo je vzal, je už nepustí. Forenzní psycholožka Dr. Connie Woolvinová a detektiv Brodie Baarda tvoří velmi zajímavou dvojici a obě postavy jsem si oblíbila. Líbil se mi i fakt, že autorka použila postavu z předešlé série vzhledem k tomu, že se děj odehrává opět v Edinburghu, a zařadila ji do děje. Případ unesených obětí úchylným jedincem gradoval až do překvapivého konce, od půlky už jsem hltala stránku za stránkou a nemohla knihu odložit. Helen Fields je velmi talentovaná autorka a píše prostě dobře. Nemůžu se dočkat až si přečtu další její knihy.

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076624054

  • 4 z 5 hvězdiček Lucie Urbanová - luciinyknihy registrovaný uživatel

    Styl psaní mi sedl a kniha se i dobře četla. Dva hlavní vyšetřovatelé Connie a Baarda mě nesmírně bavili. Především Connieina bezprostřednost byla velmi osvěžující. Určitě vydržte a neodkládejte knihu hned na začátku. Kniha se ještě rozjede a objeví se zde zajímavá linka příběhu. S tímto tématem jsem se v knize ještě nesetkala a bylo to pro mě velmi pozoruhodné čtení. Hlavní vyšetřovatelé Connie a Baarda jsou povoláni k případu, kdy je unesena mladá žena, manželka a matka dvou dětí. Během vyšetřování je nalezeno tělo jiné ženy a vypadá to, že spolu oba případy souvisí. Neuběhne ani chvíle a je unesena i mladičká dívka. Opět to vypadá, že pachatel bude totožný. O co pachateli jde? Kde se pachatel skrývá? Proč unesl zrovna je? A co s nimi má za lubem? Pokud máte rádi detektivky a thrillery, tak si myslím, že i tato kniha Vám může sednout a zaujmout Vás. Za mě ji určitě doporučuji a od paní autorky si ráda přečtu i její další knihy. 

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076624054

  • 4 z 5 hvězdiček Annette Kovářová registrovaný uživatel

    Pokud stejně jako já hledáte detektivní thriller, ve kterém je kladen důraz na psychologii postav a vyšetřování jde spíše do pozadí, tak toto bude rozhodně kniha pro vás. Naopak ti, kteří dávají přednost popisu postupu vyšetřování budou asi kroutit (nejen) hlavou. Příběh je vyprávěn z pohledu vyšetřovatelů i pachatele. Autorka to navíc vymyslela tak, že pohled vyšetřovatelů popisuje povolaná konzultantka, forenzní psycholožka Connie. Vše tak dává více prostor tomu, aby se případ řešil v knize pouze z toho psychologického hlediska a detektivní vyšetřování běží v podstatě někde na pozadí. Celá kniha je hodně napínavá a celkem brutální, rozhodně bych ji nedoporučovala pro slabší povahy. Místama jsem ani nedýchala a jen otáčela stránku za stránkou. Navíc Conniin sarkasmus byl něco pro mě a v kombinaci s anglickým gentmanem Baardem mě dokázaly díky svým dialogům i rozesmát.

    Kniha, Kniha Zlín, 2022, 9788076624054

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 449 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora