Ruce houslisty E-kniha
Ruce houslisty - Alena Ježková Nedostupné

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Citlivé zachycení 20. století v podání Aleny Ježkové se úspěšně může řadit do současného trendu ženských autorek Mornštajnové a Lednické, které pečlivě a bez přehnaného sentimentu prozkoumávají českou identitu a minulost.   V sedmi volně navazujících povídkách, jejichž protagonisty jsou příslušníci pěti generací fiktivní rodiny Schillerů,… Přejít na celý popis

Doprava do Zásilkovny ZDARMA! Až do 21. dubna 2024 budete mít dopravu do jakéhokoliv výdejního místa Zásilkovny v České republice ZDARMA! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Citlivé zachycení 20. století v podání Aleny Ježkové se úspěšně může řadit do současného trendu ženských autorek Mornštajnové a Lednické, které pečlivě a bez přehnaného sentimentu prozkoumávají českou identitu a minulost.

 

V sedmi volně navazujících povídkách, jejichž protagonisty jsou příslušníci pěti generací fiktivní rodiny Schillerů, autorka mistrovsky vyobrazuje, jak se dějinné události promítají do osobních životů.

 

Tuto linii sledujeme od zákopů 1. světové války přes rozvíjející se průmyslu Československé republiky, nacistickou okupaci a s ní spojený Holocaust, sčítání ztrát po válce a nástup komunismu, až po invazi „bratrských“ vojsk v srpnu 1968. Příběh rodiny Schillerů se uzavírá v Londýně v roce 2005 pátráním proslulého houslového virtuosa po vlastních kořenech.

 

Spisovatelka Alena Ježková (1966) má na svém kontě bezmála dvacet knih, z nichž mnohé získaly tuzemská i mezinárodní ocenění. Velkého ohlasu se dočkala dvoudílná kniha o minulosti a současnosti tuzemských klášterů Tichá srdce, nebo sugestivní poutnický deník Poutnice - Tři cesty do Santiaga. Historii Prahy autorka přibližuje v titulech 77 pražských legend či Strážci pražských ulic. Do literatury pro děti a mládež se zapsala například knihami Prahou kráčí lev, Dračí polévka, Staré pověsti české a moravské a Příběhy českých knížat a králů.

 

Ilustrace: Michaela Kukovičová

Sdílet 0

Nakladatel
PRÁH
jazyk
čeština
Počet stran
168
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 249 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora