Rose pod palbou E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Příběh o přátelství, věrnosti a odvaze dívek za druhé světové války. Rose Justiceová, mladá pilotka Pomocných leteckých sborů, je při letu z Paříže do Anglie v létě 1944 chycena nacisty a poslána do Ravensbrücku, nechvalně proslulého ženského koncentračního tábora. V děsivém vězení se Rose potkává s nezapomenutelnou skupinou žen, s… Přejít na celý popis

Rebecca Yarros: Čtvrté křídlo Spalující napětí, nelítostní draci a jejich jezdci! Romantická fantasy, která uchvátila svět, je konečně tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Příběh o přátelství, věrnosti a odvaze dívek za druhé světové války. 

Rose Justiceová, mladá pilotka Pomocných leteckých sborů, je při letu z Paříže do Anglie v létě 1944 chycena nacisty a poslána do Ravensbrücku, nechvalně proslulého ženského koncentračního tábora. V děsivém vězení se Rose potkává s nezapomenutelnou skupinou žen, s Francouzkou, která před válkou psala uznávané detektivky a jejíž židovský manžel a tři syni byli zabiti, s houževnatou dívkou, na níž dělali nacisti hrůzné lékařské pokusy, nebo Ruskou, která lítala se sovětskou stíhačkou. A v přátelství s těmito ženami hledá Rose naději a sílu na přežití. Bude to ale Rose stačit, aby dokázala čelit tomu, co jí osud přichystal?

Ve volném pokračování Krycího jména Verity vypráví Elizabeth Weinová další příběh o přátelství, věrnosti a odvaze dívek za druhé světové války.

NEBUDU DĚLAT POTÍŽE. BUDU V POŘÁDKU. POKUD NÁM NĚKDY DAJÍ NĚCO K PITÍ, BUDU V POŘÁDKU. 

Víte, termín koncentrační tábor zní ve francouzštině dost podobně. Camp de concentration. Dokonce i v němčině. Konzentrationslager. Ale přestože jsem tem slovům rozuměla, nic pro mě ještě neznamenala. Skutečně ne. Stejně tak jako jméno toho místa. Ravensbrück. Zírala jsem na vysoké betonové zdi týčící se nad hlavami čtyř set shromážděných Francouzek a na kilometry a kilometry elektrického ostnatého drátu a svírala svůj batoh s oficiálním dopisem od Luftwaffe. Tu dívku vedle mě věznili devět měsíců a pořád byla naživu. Naše vojska už prakticky přešla Siegfriedovu linii. Říkala jsem si, že to nemůže trvat dlouho.


Elizabeth Weinová studovala na americké univerzitě Yale a také ve Filadelfii. Svůj první román začala psát již v patnácti letech a od té doby píše historické příběhy pro mládež. Jejích prvních pět knih se odehrává v době krále Artuše. Elizabeth má jeden zvláštní koníček – ráda létá. Sama získala pilotní průkaz a tato její slabost se odrazila v další skupině jejích románu, do níž patří i tato kniha.

 

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Historické romány
Témata
Paříž
Nakladatel
CooBoo
jazyk
čeština
Počet stran
328
datum vydání
1.01.2016

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel

    Oproti minulemu dilu se autorce konecne povedlo vykreslit pekny a dojemny pribeh, vsem doporucuji. Item, kterym se prvni dil tolik nelibil

    Kniha, CooBoo, 2016, 9788075442093

  • 5 z 5 hvězdiček Iva Burdová registrovaný uživatel

    Velmi dojemný příběh...

    Kniha, CooBoo, 2016, 9788075442093

  • 5 z 5 hvězdiček Kristýna registrovaný uživatel

    Knihy na téma koncentračních táborů zaslouží vždy plné hodnocení. I když autor nepojme téma zrovna šikovným způsobem, zde se to povedlo.

    Kniha, CooBoo, 2016, 9788075442093

  • 5 z 5 hvězdiček Lenka Staníčková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knihu jsem četla v rámci čtenářské výzvy. Od jisté doby nemůžu číst knížky o druhé světové válce, koncentračních táborech a pokusech na lidech. Ale tady jsem se kousla a prostě jsem ji přečetla. Bohužel jsem zjistila, že se jedná o druhý díl, ale i tak se dala bez prvního dílu číst. Začátek byl pozvolný a představil nás s hlavní postavou Rose, která lítá s doručovacím letadlem. Bohužel při svém posledním letu zahlédne bombu a tím jak ji pronásleduje a zachrání životy tisíců lidí, je nakonec zajata nacisty a odvedena do koncentračního tábora. Setkává se tam s "pokusnými králíky", kteří nemohou chodit a potkává spoustu dalších zajímavých lidí, kteří zažívají strašné věci. Svým způsobem to nepopisuje ty nejhorší věci, které se táborech děly, ale i tak to bylo strašné. Bohužel je to napsáno trochu milou, změkčenou formou.. pro mě bohudík, ale pro ostatní čtenáře asi ne. Není to napsáno úplně podle skutečné události, ikdyž z velké části ze skutečných událostí autorka čerpala. Kniha se mi jinak líbila.

    Kniha, CooBoo, 2016, 9788075442093

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh mladé pilotky Rose Justiceové, která byla při letu z Paříže chycena nacisty a poslána do koncentračního tábora. Tam najde ženy, které se stanou jejími přítelkyněmi a díky nim se snaží překonat hrůzy tohoto místa. Volné pokračování knihy Krycí jméno Verity. V obou knihách je důležitá ženská síla, odvaha a přátelství. Postavení žen v druhé světové válce je často opomíjeno, ale právě Elizabeth Wein se to snaží dostatečně nahradit v obou těchto knihách. Příběh v knize je smyšlený, ale hrůzy koncentračního tábora se zakládají na pravdě, na vzpomínkách skutečných lidí, kteří jím prošli a měli to štěstí, že přežili. I proto ve Vás tato kniha nechá hlubokou stopu a člověk je vděčný za to, co má. Kniha je proložena básničkami, ne zrovna optimistickými, právě z prostředí a období stráveném v táboře. Obě knihy jsou úžasné, silné, ale jednu hvězdičku opět strhávám. Úplně mně nesedí styl psaní, kdy příběh čtete ze zápisků hlavních hrdinek. Ale věřím, že právě tento způsob bude spoustě z Vás naopak moc vyhovovat. Každopádně moc doporučuji k přečtení.

    Kniha, CooBoo, 2016, 9788075442093

  • 5 z 5 hvězdiček Adriana Dosedělová registrovaný uživatel

    Škoda, že knihy mají pouze dva díly, ono hrdinek v druhé světové bylo více. Špionek dokonce 5 nej. I přesto jde o dobrou knihu, kterou si rádi přečtete až do konce.

    Kniha, CooBoo, 2016, 9788075442093

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 179 Kč Nápověda
Další knihy autora