Princezna popela E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Její jediné zbraně jsou nezlomná vůle a mysl ostřejší než jakýkoliv meč. Theodosii bylo šest let, když do země vtrhli nepřátelé a zavraždili její matku, královnu ohně. Toho dne Theodosia přišla nejen o svou rodinu a říši, ale i jméno. Stala se vězeňkyní ve vlastním paláci a byla posměšně korunována na Thoru, princeznu popela. Po letech týrání a… Přejít na celý popis

Agustina Bazterrica: Devatenáct pařátů a jeden temný pták Hororové povídky od autorky bestselleru Znamenitá mrtvola! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Její jediné zbraně jsou nezlomná vůle a mysl ostřejší než jakýkoliv meč.

Theodosii bylo šest let, když do země vtrhli nepřátelé a zavraždili její matku, královnu ohně. Toho dne Theodosia přišla nejen o svou rodinu a říši, ale i jméno. Stala se vězeňkyní ve vlastním paláci a byla posměšně korunována na Thoru, princeznu popela. Po letech týrání a ponižování ze strany císaře Theodosia pochopí, že za svůj lid musí bojovat do posledního dechu, i když to znamená zradit svou lásku.

Sdílet 0

série
Princezna popela 1. díl z 3
Další ze série
1. Princezna popela
2. Vládkyně kouře
3. Královna plamenů
kategorie
E-knihy » Beletrie » Sci-fi, Fantasy a Komiksy » Fantasy
E-knihy » Beletrie » Young Adult
Nakladatel
CPress
jazyk
čeština
Počet stran
360
datum vydání
1.01.2019

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 18 hodnocení čtenářů

11× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 2 z 5 hvězdiček Shira009 Uživatel aplikace KDčko

    Přiznám se, že mě ke čtení přiměla krásná obálka a lákavá anotace. Bohužel se mi dostalo velkého zklamání. Jako čtenář potřebuji postavě věřit, chci to s ní celé prožívat. Bohužel, v tomto případě mi je Theodesie absolutně lhostejná a celou dobu mi svou hloupostí neskutečně lezla na nervy. Chvílemi jsem měla pocit, že snad trpí roztrojením osobnosti (vždy se chovala podle toho, jakým jménem si zrovna říkala). Celý začátek knihy čekala, že jí někdo zachrání. Následně se zase musela chovat jako největší hrdinka světa. Vymyslela si bizarní plán, který jsem vlastně nikdy úplně nepochopila. A uvěřit, že se z ní v průběhu děje stává protřelá a neohrožená konspirátorka, je nad mé síly. Pomyslná třešnička na dortu byl milostný trojúhelník.Tento byl vyloženě špatný, předvídatelný a otravný. Po celou dobu, co jsem knihu četla, jsem přemýšlela nad tím, zda je to špatné samo o sobě nebo za to z části může překlad. Nejen že se zde vyskytují složitá a těžko zapamatovatelná jména (ta Dagmar! wtf), ale občas se v psaném textu objevilo slovo, které mi do celého stylu psaní úplně nezapadalo. Zároveň se ztotožňuji s názory, že se zde objevilo několik částí, které mi stejnou situací připomnělo jinou knihu (nejčastěji Skleněný trůn). V celkovém kontextu je tedy Princezna popela zdlouhavá (předvídatelná) kniha plná klišé situací, které jsme v YA četli již mnohokrát a nic nového nepřináší.

    E-kniha, CPress, 2019,

  • 5 z 5 hvězdiček Věra Macháčková registrovaný uživatel

    Chci další díl :D

    Kniha, CPress, 2019, 9788026424550

  • 5 z 5 hvězdiček Marie Venská registrovaný uživatel

    Přečteno jedním dechem. Děj byl napínavý a dobře napsaný. V některých pasážích jsem se sice trochu nudila a hlavni postava občas strašné hloupá, ale celkový dojem super. Nemůžu se dočkat až vyjde druhý díl.

    Kniha, CPress, 2019, 9788026424550

  • 2 z 5 hvězdiček Kristýna Boráňová registrovaný uživatel

    Nalákal mě zajímavý obsah a nádherná obálka, ale kniha sama o sobě? Myslím že kdyby byla o více než polovinu kratší bylo by to lepší. O zbytku série je škoda mluvit, tady doopravdy platí, nesuď knihu podle obalu. Tady je totiž obal výrazně lepší než obsah.

    Kniha, CPress, 2019, 9788026424550

  • 5 z 5 hvězdiček Tereza Pleplová registrovaný uživatel

    Tak tato knížka mě opravdu překvapila! Neměla jsem vůbec žádná očekávání, dostala se ke mě úplnou náhodou a nevěděla jsem o ní nic. Určitě stála za přečtení. Hlavní hrdinka mi opravdu sedla do noty. O ostatních postavách mohu říct to samé. Blaise, Sóren, Heron, Artemisia... Všichni byli skvělí a čtení mě neskutečně bavilo. A hlavní záporák. Řekla bych, že kniha obsahuje trope enemies to lovers a zároveň i friends to lovers. Je zde velmi zapeklitý a zamotaný milostný trojúhelník, který mi ale vůbec nevadí. Jsem zvědavá, jak se ty vztahy nakonec vyvinou. Já zatím favorita teda nemám. Mám je ráda oba, každého jiným způsobem a opravdu hrdince nezávidím konečné rozhodování. Ale kdo ví, co se bude dít v dalších dílech. Hned se vrhnu na další díl.❤️‍ Mohu s klidem doporučit milovníkům YA fantasy. Zápletka vypadá opravdu zajímavě a těším se jak to celé dopadne. Tito hrdinové mají před sebou ještě velmi dlouhou cestu... Určitě plnou nástrah.

    E-kniha, CPress, 2019,

  • 5 z 5 hvězdiček Helena registrovaný uživatel

    Krásná serie - jak první tak i druhý díl - těším se na 3ku :)

    Kniha, CPress, 2019, 9788026424550

  • 4 z 5 hvězdiček Lucui registrovaný uživatel

    Kniha se mi líbila, přečetla jsme ji rychle na to že vždy čtu pomalu. Kniha mě bavila, sice tam jsou chyby ale skoro v každé knížce jsou‍♀️. Nenechte se odradit lidmi co píšou o knížce negativně. Když si ji chcete přečíst tak si ji přečtěte.

    Kniha, CPress, 2019, 9788026424550

  • 2 z 5 hvězdiček adela registrovaný uživatel

    Kniha mě bohužel zklamala. Námět se mi zdá hezký, to je ale bohužel vše. Postavy za moc nestojí, jsou jednotvárné a snad poprvé se mi stalo, že jsem si k žádné nevytvořila vztah. Chovaly se stejně snad v každé situaci, což není moc přirozené. Vzniklý milostný trojúhelník byl zcela nucený a nepřirozený. To, co mělo vyznít romanticky, vyšlo lacině a upřímně si myslím, že i trapně. Děj se hodně táhl. Už v polovině jsem věděla, že dočítání bude složité, ale nečekala jsem takové trápení. Neumím si představit další díly. Abych byla fér, knihu jsem přečetla během necelých tří dní (bohužel si myslím, že spíš z nutnosti, protože jsem na čtení nic jiného neměla), takže na ní asi něco bude, i když to neumím přesně pojmenovat. Za mě slabší průměr.

    Kniha, CPress, 2019, 9788026424550

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora