Princ Václav E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

„Princ Václav“ je historická fikce zachycující posledních několik měsíců panování knížete Vratislava Přemyslovce a života na jeho hradišti.Hlavním hrdinou příběhu, jak sám název napovídá, je prvorozený Vratislavův syn.Ač příběh používá některé motivy ze svatováckavkých legend, hlavní hrdina je představen jako talentovaný a vzdělaný mladý muž z… Přejít na celý popis

Edgar Allan Poe: Pád domu Usherů a jiné povídky Edgar Allan Poe je hororová klasika, která právě vyšla ve vydání s krásnou ořízkou, které ozdobí knihovnu každého fanouška tohoto žánru! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

„Princ Václav“ je historická fikce zachycující posledních několik měsíců panování knížete Vratislava Přemyslovce a života na jeho hradišti.

Hlavním hrdinou příběhu, jak sám název napovídá, je prvorozený Vratislavův syn.

Ač příběh používá některé motivy ze svatováckavkých legend, hlavní hrdina je představen jako talentovaný a vzdělaný mladý muž z panovnického rodu a nikoliv jako světec.

Pomocí lehce archaizujícího jazyka je čtenář zaveden do světa dávných věků, do doby dvouvěří, kdy víra pohanská byla ještě značně rozšířena po celé zemi a křesťanství teprve zapouštělo kořeny.

Tato kniha, jež není vhodná pro mladší čtenáře, zachycuje krutou realitu tehdejšího života - každodenní boj o přežití, výbojnost sousedů, tvrdost zákona, syrovost lásky, dvorní intriky velmožů a začínající rozpory mezi zvolna odumírajícím světem pohanů a šířící se novou vírou v ukřižovaného Boha.

Sdílet 0

Nakladatel
Malše
jazyk
čeština
Počet stran
469
datum vydání
1.01.0000

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 149 Kč Nápověda