Petice za zákaz slunce a jiné absurdity ekonomie E-kniha

Petice za zákaz slunce a jiné absurdity ekonomie E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Kolik oken musíme rozbít, abychom nastartovali růst ekonomiky? Máme zavést vysoká cla a všechno si vyrábět sami? Kdy konečně přinese dotování jedněch z peněz druhých prosperitu? Chceme všechno zboží exportovat? A hlavně – nekazí slunce kšefty elektrárnám a výrobcům žárovek? Tato kniha dokáže i tam, kde se současní ekonomové snaží situaci… Přejít na celý popis

Robert Bryndza: Anděl smrti Mrtvý politik i fotbalová hvězda, zmatená Metropolitní policie a stopy vedoucí k sexuální pracovnici. Nový Robert Brynzda je tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kolik oken musíme rozbít, abychom nastartovali růst ekonomiky? Máme zavést vysoká cla a všechno si vyrábět sami? Kdy konečně přinese dotování jedněch z peněz druhých prosperitu? Chceme všechno zboží exportovat? A hlavně – nekazí slunce kšefty elektrárnám a výrobcům žárovek?

Tato kniha dokáže i tam, kde se současní ekonomové snaží situaci znepřehlednit rovnicemi, nabídnout zaostřený pohled na podstatu ekonomických problémů. Ta bývá často až triviální a její pochopení poskytne čtenáři možnost porozumět i komplikovanějším ekonomickým jevům.

Životní dílo jednoho z nejvýznamnějších ekonomů klasického liberalismu Fréderica Bastiata odmítá státní nařízení a místo toho ukazuje, kterak vede dobrovolná spolupráce k nesrovnatelně lepším výsledkům. Útočí na samotné státní zřízení v zájmu toho nejdůležitějšího – svobody.

Sdílet 0

Nakladatel
Liberální institut
jazyk
čeština
Počet stran
256
datum vydání
1.01.2015

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Dominik Hrubý registrovaný uživatel

    Autor v esejích ukazuje absurditu protencionistického obchodního systému, který v určité míře dodnes přežívá i v našem západním světě. Navzdory ruku vzniku dodnes má čtenářům co dát.

    Kniha, Grada, 2018, 9788087733189

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 99 Kč Nápověda