Multimorbidita v klinické praxi E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Monografie zkušeného autorského kolektivu přináší ucelený pohled na polymorbidního pacienta z hlediska obecného i z hlediska jednotlivých odborností (primární péče, intenzivní medicína, geriatrie, interní obory, chirurgie a další). Problematika multimorbidity a s ní související polyfarmakoterapie je a bude každodenním chlebem práce především… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Monografie zkušeného autorského kolektivu přináší ucelený pohled na polymorbidního pacienta z hlediska obecného i z hlediska jednotlivých odborností (primární péče, intenzivní medicína, geriatrie, interní obory, chirurgie a další). Problematika multimorbidity a s ní související polyfarmakoterapie je a bude každodenním chlebem práce především všeobecných lékařů, internistů, ale i všech ostatních specializací.

Dominantní zaměření publikace je na geriatrické pacienty se všemi jejich specifiky (křehkost, ztráta soběstačnosti, změny farmakokinetiky a farmakodynamiky, riziko pádů), ale problematika polymorbidity se týká také mladších pacientů, u kterých je situace často jiná – jsou zpravidla v lepší celkové kondici a soběstačnější. Léčba obou skupin pacientů má svá úskalí, v klinické praxi je třeba se vyhnout polypragmazii a v léčbě ponechat jen léky, které prokazatelně zlepšují prognózu. Polypragmazie zvyšuje riziko lékových interakcí a snižuje ochotu pacienta léky užívat. 

Z principu nelze poskytnout jednoznačný návod, jak o polymorbidního pacienta pečovat. Autoři v době téměř všudypřítomného nadbytku dostupných informací přicházejí s monografií, která vyplňuje mezeru na trhu. Přináší nejdůležitější doporučení pro diagnostiku a léčbu v různých specializacích.
Kniha je svým širokým záběrem určena praktickým lékařům, internistům i jiným specialistům. 

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
344
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 645 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora