Mizející lžíce, růžový sníh a jiskřící bonbóny

Autor Sam Kean

E-kniha

Mizející lžíce, růžový sníh a jiskřící bonbóny E-kniha

Autor Sam Kean

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Proč Gándhí nenáviděl jód? Museli Japonci zničit Godzillu zrovna raketami z kadmia? Jak souvisí radium a dobrá pověst Marie Curie? Mohou apokalyptické vize způsobit, že někdo celý zmodrá? Je správné jíst radioaktivní guláš? Může pití piva dopomoci k vědeckému objevu? Ve svižně a poutavě napsané knize najdete odpovědi na všechny tyto otázky, stejně… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Proč Gándhí nenáviděl jód? Museli Japonci zničit Godzillu zrovna raketami z kadmia? Jak souvisí radium a dobrá pověst Marie Curie? Mohou apokalyptické vize způsobit, že někdo celý zmodrá? Je správné jíst radioaktivní guláš? Může pití piva dopomoci k vědeckému objevu? Ve svižně a poutavě napsané knize najdete odpovědi na všechny tyto otázky, stejně jako na mnohé další, které vás možná vždycky zajímaly, anebo vám zatím vůbec nepřišly na mysl. Keanova kniha je natolik nespoutaná a zábavná (a současně odborně fundovaná), že ji budete číst se zatajeným dechem a budete mít chuť se o všechny zajímavé informace okamžitě s někým podělit. Autor nabízí příběhy z dějin vědy a odhaluje tajemství periodické tabulky s takovou sebejistotou a nadšením, že díky jemu se téma, které je normálně těžké jako olovo, transmutuje ve zlato.

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
336
datum vydání
1.01.2016

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Marek Weinštuk registrovaný uživatel

    Můžu říct, že vše, co je napsáno v popisku je pravda. Kniha popisuje nejenom chemické objevy, ale i příčiny a důsledky těchto objevů. To dělá knihu vhodnou nejenom pro přírodovědce. K tomu, abyste si knihu mohli přečíst nemusíte být zrovna chemickými nadšenci, je totiž srozumitelná pro širší veřejnost. Publikace je také jedna z mála v češtině, která se podrobněji zabývá historií chemie. Jedinou výtkou je, že chvíli trvalo, než se autor rozepsal, proto doporučuji neodkládat knihu hned po 1. kapitole.

    E-kniha, Grada, 2016,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 339 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora