Mendelův trpaslík

Autor Simon Mawer

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Mendelův trpaslík vypráví příběh vědce, který zasvětil svůj život studiu genetické poruchy, jež těžce poznamenala jeho samotného. Benedict Lambert, který dokáže nahlížet vlastní osud se svérázným humorem i sebeironií, přitom neřeší pouze náročný vědecký úkol. Jako vědec i jako člověk se musí vyrovnat také se zásadními etickými otázkami: Smíme ve… Přejít na celý popis

Romány od RED a mangy od GATE pouze za 1 Kč! Ke každému nákupu nad 499 Kč v našich knikupectvích si můžete vybrat jednu knihu od značky RED či GATE za pouhou 1 Kč! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Mendelův trpaslík vypráví příběh vědce, který zasvětil svůj život studiu genetické poruchy, jež těžce poznamenala jeho samotného. Benedict Lambert, který dokáže nahlížet vlastní osud se svérázným humorem i sebeironií, přitom neřeší pouze náročný vědecký úkol. Jako vědec i jako člověk se musí vyrovnat také se zásadními etickými otázkami: Smíme ve snaze dosáhnout osobního štěstí manipulovat se životy jiných? Se samotným osudem? A jakou cenu za to můžeme zaplatit? Paralelu k příběhu Benedicta Lamberta vytváří v románu životní osud jeho vzdáleného příbuzného, slavného genetika Gregora Mendela. Také v této Mawerově próze se tedy – podobně jako v již zmíněném Skleněném pokoji – objevuje i řada českých, respektive moravských reálií.

Sdílet 0

Nakladatel
Kniha Zlín
jazyk
čeština
Počet stran
320
datum vydání
1.01.2019

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 3 z 5 hvězdiček Denisa registrovaný uživatel

    Kniha se celkem dobře četla, ale časem mě přestal až tak zajímat život Benedicta a spíše jsem chtěla číst Mendelův příběh. Samozřejmě chápu, že je kniha právě o životě Benedicta, a kdybych chtěla číst o životě Mendela, tak bych zvolila jinou knihu. Jen se snažím říct, že hlavní děj mě moc nezaujal. Základy genetiky jsou v knize jednoduše popsány, což je plus pro čtenáře, kteří se v genetice nepohybují. Pro někoho, kdo se v genetice pohybuje a říká si, že tato kniha by mohla být zajímavá co se týče výzkumu v genetice, tak to bohužel není tento případ. V knize je lehce popsáno co Benedict zkoumal a na co přišel, ale hlavní děj se točí kolem osobního života, nikoli vědeckého.

    Kniha, Kniha Zlín, 2019, 9788074738296

  • 5 z 5 hvězdiček Maruška registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Super, že je v PDF, mohu číst i na mobilu. Výborný příběh malého člověka. Čtenář se dozví spoustu věcí o genetice a přesto je to čtivé. Doporučuji!

    E-kniha, Kniha Zlín, 2019,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 279 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora