Matčiny dary E-kniha
Matčiny dary - Cecilie Enger Nedostupné

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Když se Cecilie rozhodne dát do pořádku rodný dům, objeví podrobné seznamy všech vánočních dárku, které rodina v průběhu čtyř desetiletí nejen darovala, ale i dostala. Ke každému dárku se váže nějaký příběh. Tyto zápisky a poznámky jsou pro Cecilii natolik zajímavé, že se rozhodne sepsat rodinnou historii, citlivě a bez příkras… Cecilie Enger… Přejít na celý popis

Robert Bryndza: Anděl smrti Mrtvý politik i fotbalová hvězda, zmatená Metropolitní policie a stopy vedoucí k sexuální pracovnici. Nový Robert Brynzda je tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Když se Cecilie rozhodne dát do pořádku rodný dům, objeví podrobné seznamy všech vánočních dárku, které rodina v průběhu čtyř desetiletí nejen darovala, ale i dostala. Ke každému dárku se váže nějaký příběh. Tyto zápisky a poznámky jsou pro Cecilii natolik zajímavé, že se rozhodne sepsat rodinnou historii, citlivě a bez příkras… Cecilie Enger napsala silný a poutavý příběh. Jedinečná kniha, která se stala v Norsku bestsellerem, je úžasnou cestou časem i obrazem jedné neobyčejné rodiny.

Sdílet 0

Nakladatel
Moba
jazyk
čeština
Počet stran
232
datum vydání
1.01.2016

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Zuzka registrovaný uživatel

    Poklidně plynoucí vyprávění o osudech jedné rodiny na základě seznamu vánočních dárků. Na podzimní sychravé večery jako dělané.

    Kniha, Moba, 2016, 9788024369822

  • 3 z 5 hvězdiček Šárka Fofoňková registrovaný uživatel

    Na knihu jsem se hodně těšila, ale moje očekávání nebyla až tak úplně naplněna. Představovala jsem si, že ze stránek na mě dýchne hřejivý příběh plný vánoční atmosféry. Ovšem skutečnost potom byla trošku jiná. Vzpomínky, kterými se Cecilie probírá, nejsou vždy jen příjemné. Navíc v ní vyvolávají spoustu otázek, které jí matka již nedokáže zodpovědět. Stále jí není jasné, proč si matka seznamy vánočních dárků vedla. Někdy měla pocit, že už snad ani nešlo o láskyplné obdarovávání, ale čistě o povinnost. Ovšem matka jí taje minulosti již neosvětlí, protože nejspíš by si na nějaké staré vánoční seznamy ani nevzpomněla anebo by ji vzpomínky zbytečně rozrušily. Očekávala jsem tedy hřejivý, vánoční atmosférou protkaný, možná trochu melancholický, příběh, ale spíše se mi dostalo monotónního depresivního vyprávění. Možná je to problém toho očekávání, těch představ o ději, který si čtenář dopředu v podstatě vybájí :) Kniha totiž určitě není špatná, jen prostě nečekejte tu úžasnou vánoční pohodu, spíš lehce poetický, celkově smutný příběh matky a dcery, odehrávající se z velké části v minulosti, ve vzpomínkách. Trochu mě ovšem mrzí, že ve mně autorka nedokázala vyvolat téměř žádné emoce, přestože jde o autorčin vlastní příběh. Navíc jsem se občas ztrácela v postavách... Sourozenci Ceciliiných rodičů, sourozenci jedné babičky, druhé babičky, další příbuzní, sourozenci a vlastní děti Cecilie. Vzpomínky, vázající se k jednotlivým dárkům, zastupovaly v podstatě jednotlivé kapitoly, někdy kratší, jindy delší. Postavy v nich však nebyly nijak zvlášť propracované a tak na mě tolik množství lidí působilo poněkud zmatečně. Někdy jsem se musela pídit, jestli pluji ve vodách vzpomínek či současnosti. Matčiny dary určitě můžu doporučit všem čtenářům, kteří mají chuť na lehce poetický, možná malinko depresivní příběh bez jakýchkoliv zvratů.

    Kniha, Moba, 2016, 9788024369822

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda