Jak se spřátelit s temnotou E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

SRDCERYVNÝ PŘÍBĚH O ZÁRMUTKU PRO ČTENÁŘE YOUNG ADULT | Grace Tolliverová, přezdívaná Tiger, je šestnáctiletá dívka z městečka Mesa Luna v Arizoně. Studuje střední školu, kde poznala svou nejlepší kamarádku Cake, s níž hraje i ve školní kapele, a ačkoliv bydlí sama s matkou a svého otce nezná, zdá se jí, že jí nic nechybí. Bohužel jenom do… Přejít na celý popis

Arnold Schwarzenegger: Buď užitečný Poznejte recept na úspěch podle Arnolda Schwarzeneggera! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

SRDCERYVNÝ PŘÍBĚH O ZÁRMUTKU PRO ČTENÁŘE YOUNG ADULT |

Grace Tolliverová, přezdívaná Tiger, je šestnáctiletá dívka z městečka Mesa Luna v Arizoně. Studuje střední školu, kde poznala svou nejlepší kamarádku Cake, s níž hraje i ve školní kapele, a ačkoliv bydlí sama s matkou a svého otce nezná, zdá se jí, že jí nic nechybí. Bohužel jenom do okamžiku, kdy banální hádka s milující, ale až příliš úzkostlivou maminkou přeroste v drama s fatálním koncem. Tiger se tak zničehonic musí vyrovnat s obrovskou ztrátou, na kterou absolutně není připravená.

Ve svém novém životě se však postupně setkává s jinými mladými lidmi a s překvapením zjišťuje, že mnozí z nich jsou na tom daleko hůř než ona. Zároveň ve svém smutku a bolesti objevuje další kamaráda a přátele, kteří jí pomáhají, a nakonec i příbuzné, o nichž neměla ani ponětí. 

Tento román nepojednává pouze o smutku a truchlení. Je to zároveň silný příběh o lásce, přátelství a naději, který přečtete jedním dechem a ještě velice dlouho o něm budete přemýšlet. 

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Young Adult
Nakladatel
King Cool
jazyk
čeština
Počet stran
410
datum vydání
1.01.2020
  • Lucie Dvořáková Lucie Dvořáková

    Zajímavé mi přišlo sledovat, jak hrdinka svůj stav zpracovává, jak je pro ni těžké vnímat, nenaštvat se, snášet pohledy a otázky ostatních a vůbec přítomnost druhých lidí, protože o žádného jiného člověka, než byl ten, kterého ztratila, nestála. Její postoj mi svým způsobem připomínal Bellu, která ztratila Edwarda a v její hrudi se usadila černá díra, prázdnota, temnota.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 16 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Vej Uživatel aplikace KDčko

    Kniha vypráví o ztrátě blízké osoby a o truchlení, hrdinka a další postavy se potýkají i s jinými psychickými problémy. Je to smutný příběh, ale rozhodně ho doporučuji. Kniha ve mě zanechala nějaké myšlenky, ke kterým se určitě ještě párkrát vrátím. Těším se až si od autorky přečtu další knihy

    Kniha, King Cool, 2020, 9788075857866

  • 5 z 5 hvězdiček Dani registrovaný uživatel

    Jenom mohu doporučit

    Kniha, King Cool, 2020, 9788075857866

  • 4 z 5 hvězdiček Monineknihy registrovaný uživatel

    Autorka má dosť výrazný a iný štýl rozprávania, ktorý nemusí sedieť každému. Mne však celkom sadol. Navyše mám v obľube silné, depresívne príbehy a kniha Jak se spřátelit s temnotou je depresívna celkom dosť. Je o strate najbližšieho človeka, o snahe vyrovnať sa s ňou, o poruche príjmu potravy, o depresii spojenej s úzkosťou, no najmä o temnote, ktorá vás pokojne môže celých pohltiť. Autorka v knihe priamo kritizuje americký pestúnsky systém a svoju hlavnú hrdinku vystaví dosť ťažko zvládnuteľným (a niekedy aj ťažko uveriteľným) situáciám. Nechá ju prejsť širokou škálou temných depresívnych pocitov a celý život jej prevráti naruby. Kniha je primárne vyrozprávaná z pohľadu hlavnej hrdinky, no sem-tam sa tu objavia aj kapitoly vyrozprávané v druhej osobe, s čím mám ja osobne takmer vždy problém (s výnimkou knihy Vládci popela, tam mi to nevadilo ). Ani tu mi to veľmi nesadlo a navyše ma trochu zarazil až príliš zrýchlený koniec. Táto kniha nie je dokonalá, má niekoľko chybičiek krásy, ktoré mi vadili a jemne rušili a navyše ma emočne "nepoložila" až tak, ako som čakala. Napriek tomu knihu odporúčam (najmä tým, ktorí vyhľadávajú témy ako depresia a vyrovnávanie sa so stratou). Kniha má v tomto smere rozhodne čo ponúknuť a verím, že mnohých z vás tento smutno-krásny príbeh dosť zasiahne.

    Kniha, King Cool, 2020, 9788075857866

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora