Invaze zlodějů těl

Autor Jack Finney

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

167 Kč s DPH
Běžně 217 Kč Nápověda Jsme transparentní

Jednoho tichého večera odhalí doktor Miles Bennell děsivou skutečnost. Poklidné kalifornské městečko Mill Valley, kde žil a pracoval celý život, se pomalu, ale jistě mění. Neznámá hrozba z vesmíru pronikla do samého srdce jemu známého světa a mimozemské formy života pokradmu zaplavují těla a mysli jeho sousedů a přátel.Nezbývá než se postavit… Přejít na celý popis

Vlastimil Vondruška: Smrt šumavského poustevníka Oldřich z Chlumu musí vypátrat kdo zabil muže se svatou pověstí, který nic nevlastnil a nikomu nevadil? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Jednoho tichého večera odhalí doktor Miles Bennell děsivou skutečnost. Poklidné kalifornské městečko Mill Valley, kde žil a pracoval celý život, se pomalu, ale jistě mění. Neznámá hrozba z vesmíru pronikla do samého srdce jemu známého světa a mimozemské formy života pokradmu zaplavují těla a mysli jeho sousedů a přátel.

Nezbývá než se postavit protivníkovi, před kterým nelze utéct. A nebezpečí se může skrývat za každou známou tváří...

Román, který poprvé vyšel v roce 1955, je klasických příběhem o mimozemské invazi a vítězství lidského ducha nad neviditelným nepřítelem. Stal se rovněž předlohou pro několik úspěšných filmových zpracování.

Sdílet 0

Nakladatel
Fobos
jazyk
čeština
Počet stran
232
datum vydání
1.01.2023
  • Tomáš Lesk Tomáš Lesk

    Invaze zlodějů těl je výborně napsaným sci-fi hororem, který na dnešní poměry rozhodně už není tolik děsivý. Přesto nabízí velmi poutavou, nesmírně efektně vykreslenou svízelnou atmosféru a zajímavou premisu, pro níž rozhodně stojí za to si jej přečíst i dnes. Útlý román je psán svižným, čtivým jazykem a neztratil téměř nic ze své výpovědní hodnoty. Namísto nějaké velkolepé akce si vystačí s komorním příběhem, v němž ještě více vynikne promyšlenost celé obratně vystavěné zápletky.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 12 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Aleš Richter registrovaný uživatel

    Ospalé kalifornské městečko Mill Valley si žije svým poklidným životem. Málokdo z obyvatel tuší, že přímo do jejich domovů mezitím pronikla neznámá hrozba. Neviditelný nepřítel se pomalu, ale jistě zmocňuje jejich myslí i těl. Má lidstvo vůbec nějakou šanci proti invaznímu „šmejdu“ z vesmíru? "Každý z nich byl naším nepřítelem, včetně těch, kteří měli oči, tvář, pohyby a chůzi našich starých přátel. Nebylo nám pomoci - mohli jsme se spolehnout jen sami na sebe." Finneyho román The Body Snatchers (později také jako Invasion of the Body Snatchers) byl nejprve koncem roku 1954 publikován na pokračování v časopise Collier's. V knižní podobě pak vyšel o rok později a časem prošel několika úpravami. Díky edici Fobos se kniha českému čtenáři dostává do rukou úplně poprvé a jedná se právě o upravené vydání z roku 1983. Důvodem úprav byla především řada nesrovnalostí, nedostatečná vědecká přesnost a nepřesvědčivý konec, což nepřineslo moc dobrý ohlas u kritiky. Mimo to, že je v revidovaném vydání příběh posunut v čase, jsem si všiml, že si autor dovolil čtenáři vtipným způsobem podsunout odkaz na svou další tvorbu. Jedná se o moment, kdy jde hlavní postava, dr. Miles Bennell, se svou přítelkyní do kina na „film Zas a znovu, o chlápkovi, který přijde na způsob, jak se vrátit do minulosti“. Jedná se totiž o odkaz na nikdy nezrealizovanou filmovou adaptaci Finneyho dalšího románu Time And Again (1970). Na tom, že se z románu časem stala kultovní záležitost, má jistě své zásluhy, stejně jako u Blochova Psycha, několik úspěšných filmových adaptací. Dodnes byly natočeny čtyři verze a knihou se například inspiroval i Rodriguezův snímek Fakulta. V polovině 20. století, kdy román vyšel, byly cizí entity z jiných galaxií atraktivním tématem a literatární a filmový svět se jimi jen hemžil. Lidé žili ve strachu z neznáma a mrazivé paranoie. Jen zavzpomínejme, co s nimi dokázala udělat obyčejná rozhlasová hra podle knihy H. G. Wellse Válka světů (i když nervová zhroucení a skoky z oken jsou nejspíše dost nadsazená). I po tolika letech má kniha dost slušnou atmosféru. Neobvykle klidné a tiché maloměsto s podivně chovajícími se obyvateli může někomu připomenout například Stepfordské paničky Iry Levina. Pokud hledáte víkendovou nenáročnou oddechovku a chcete si užít trochu toho mrazeníčka, určitě si knihu pořiďte.

    Kniha, Fobos, 2023, 9788027710614

  • 4 z 5 hvězdiček Mirek registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Docela roztomilá retro sci-fi. Rozhodně doporučuji!

    E-kniha, Fobos, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček Ján Juhás registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Absolútna spokojnosť - pre mňa osobne jeden z literárnych zážitkov leta. Je super, že táto kultová záležitosť konečne vyšla aj u nás. Bravó ! Zatiaľ sme mali možnosť stretnúť sa s týmto dielkom len v niektorom z filmových spracovaní (prvé dve sa vydarene držia knižnej predlohy, tie ostatné viac-menej už iba parazitujú). Kniha sa dá zvládnuť pokojne za jeden večer. Dej priamočiaro odsýpa, napätie je dávkované sofistikovane a atmosféra pomaly hustne. Prvá polovica je zvládnutá bravúrne (pripomenula mi moje obľúbené Prekliatie Salemu) kedy sa niečo deje v našom meste ale tuší to iba zopár nešťastníkov. V druhej polovici kedy dochádza k objasneniu, autor nijako netlačí na pílu, a aj pointa je v rámci žánru zvládnutá veľmi dobre, hoci možno trocha naivne a prirýchlo. PS. Veľká vďaka Fobos-u resp. Knihy Dobrovský za tento počin, i celkovo za novú edíciu Knihovna moderního hororu (Obětiny už mám pripravene na čítanie). Škoda len, že chystaná Blochová kniha Tajemství červa v tejto edícii je plánovaná v tvrdej väzbe, keďže tieto prvé dve spomínané knihy sú v mäkkej väzba, ktorá im pristane, a je kvalitatívne zvládnutá na výbornú. Ja osobne nemám rád keď v jednej rade, resp. edícii sa začne meniť tvar, väzba, obálka, alebo sa inak zruší ta spoločná črta ktorá robí edíciu - Edíciou.

    Kniha, Fobos, 2023, 9788027710614

  • 5 z 5 hvězdiček Jiřina Bukvicová registrovaný uživatel

    Ahojky lidičky, ráda bych vám doporučila tuto knihu. Přiznám se že jsem měla velká očekávání která se naplnila. Celý příběh je temný a strašidelný. Několikrát jsem měla pocit sklíčenosti a celkově mi bylo tak nějak divně. Přece jenom, co když ve vesmíru opravdu něco takového je? Autor se s ničím moc nemaže, téměř hned vás hodí do vody a za mě je to moc fajn, žádná zbytečná omáčka okolo. V příběhu je naťuklá i romantická linka, která je tak akorát. Víceméně všechny postavy jsem si během čtení oblíbila. Byla jsem hrozně překvapená tím v jakém roce je kniha napsaná, pokud bych to nevěděla, ani bych to nepoznala. Styl psaní mi vyloženě sedl. Kniha je i několikrát zfilmovaná ale neviděla jsem ani jeden. Určitě to napravím a jsem fakt zvědavá jestli se i tady potvrdí pravidlo že kniha je lepší než film.

    Kniha, Fobos, 2023, 9788027710614

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 49 Kč Nápověda