The Body Snatchers

Autor Jack Finney

The Body Snatchers - Jack Finney Nedostupné

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Magazín Knihkupec

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 249 Kč dárek zdarma v hodnotě 69 Kč

Magazín Knihkupec

Originally published in 1955 Jack Finney's sinister SF tale has outgrown the initial debate about whether it satirized Communism or the conformity of US society at the time, to become a classic of paranoia; an examination of our fear of 'the other'.Most people know the story from seeing THE INVASION OF THE BODY SNATCHERS, the classic 1978 remake … Přejít na celý popis

Parker S. Huntington: Niccolo Andretti Na jeho hlavu je vypsána milionová odměna. Ona bojuje za svou sestru a zkusí ho vydírat... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Originally published in 1955 Jack Finney's sinister SF tale has outgrown the initial debate about whether it satirized Communism or the conformity of US society at the time, to become a classic of paranoia; an examination of our fear of 'the other'.

Most people know the story from seeing THE INVASION OF THE BODY SNATCHERS, the classic 1978 remake (one of the few Hollwood remakes said to better than the original, made in 1956) starring Donald Sutherland.

Here's your chance to read the original source; a story that has resonated with readers and viewers for more than 50 years.

Sdílet 0

Nakladatel
Orion
Rozměr
115 x 197 x 18
jazyk
angličtina
Počet stran
226
Vydání
1
isbn
978-0-575-08531-2
Vazba
měkká vazba
datum vydání
14.10.2010
ean
9780575085312
  • Tomáš Lesk Tomáš Lesk

    Invaze zlodějů těl je výborně napsaným sci-fi hororem, který na dnešní poměry rozhodně už není tolik děsivý. Přesto nabízí velmi poutavou, nesmírně efektně vykreslenou svízelnou atmosféru a zajímavou premisu, pro níž rozhodně stojí za to si jej přečíst i dnes. Útlý román je psán svižným, čtivým jazykem a neztratil téměř nic ze své výpovědní hodnoty. Namísto nějaké velkolepé akce si vystačí s komorním příběhem, v němž ještě více vynikne promyšlenost celé obratně vystavěné zápletky.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 12 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Aleš Richter registrovaný uživatel

    Ospalé kalifornské městečko Mill Valley si žije svým poklidným životem. Málokdo z obyvatel tuší, že přímo do jejich domovů mezitím pronikla neznámá hrozba. Neviditelný nepřítel se pomalu, ale jistě zmocňuje jejich myslí i těl. Má lidstvo vůbec nějakou šanci proti invaznímu „šmejdu“ z vesmíru? "Každý z nich byl naším nepřítelem, včetně těch, kteří měli oči, tvář, pohyby a chůzi našich starých přátel. Nebylo nám pomoci - mohli jsme se spolehnout jen sami na sebe." Finneyho román The Body Snatchers (později také jako Invasion of the Body Snatchers) byl nejprve koncem roku 1954 publikován na pokračování v časopise Collier's. V knižní podobě pak vyšel o rok později a časem prošel několika úpravami. Díky edici Fobos se kniha českému čtenáři dostává do rukou úplně poprvé a jedná se právě o upravené vydání z roku 1983. Důvodem úprav byla především řada nesrovnalostí, nedostatečná vědecká přesnost a nepřesvědčivý konec, což nepřineslo moc dobrý ohlas u kritiky. Mimo to, že je v revidovaném vydání příběh posunut v čase, jsem si všiml, že si autor dovolil čtenáři vtipným způsobem podsunout odkaz na svou další tvorbu. Jedná se o moment, kdy jde hlavní postava, dr. Miles Bennell, se svou přítelkyní do kina na „film Zas a znovu, o chlápkovi, který přijde na způsob, jak se vrátit do minulosti“. Jedná se totiž o odkaz na nikdy nezrealizovanou filmovou adaptaci Finneyho dalšího románu Time And Again (1970). Na tom, že se z románu časem stala kultovní záležitost, má jistě své zásluhy, stejně jako u Blochova Psycha, několik úspěšných filmových adaptací. Dodnes byly natočeny čtyři verze a knihou se například inspiroval i Rodriguezův snímek Fakulta. V polovině 20. století, kdy román vyšel, byly cizí entity z jiných galaxií atraktivním tématem a literatární a filmový svět se jimi jen hemžil. Lidé žili ve strachu z neznáma a mrazivé paranoie. Jen zavzpomínejme, co s nimi dokázala udělat obyčejná rozhlasová hra podle knihy H. G. Wellse Válka světů (i když nervová zhroucení a skoky z oken jsou nejspíše dost nadsazená). I po tolika letech má kniha dost slušnou atmosféru. Neobvykle klidné a tiché maloměsto s podivně chovajícími se obyvateli může někomu připomenout například Stepfordské paničky Iry Levina. Pokud hledáte víkendovou nenáročnou oddechovku a chcete si užít trochu toho mrazeníčka, určitě si knihu pořiďte.

    Kniha, Fobos, 2023, 9788027710614

  • 4 z 5 hvězdiček Mirek registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Docela roztomilá retro sci-fi. Rozhodně doporučuji!

    E-kniha, Fobos, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček Ján Juhás registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Absolútna spokojnosť - pre mňa osobne jeden z literárnych zážitkov leta. Je super, že táto kultová záležitosť konečne vyšla aj u nás. Bravó ! Zatiaľ sme mali možnosť stretnúť sa s týmto dielkom len v niektorom z filmových spracovaní (prvé dve sa vydarene držia knižnej predlohy, tie ostatné viac-menej už iba parazitujú). Kniha sa dá zvládnuť pokojne za jeden večer. Dej priamočiaro odsýpa, napätie je dávkované sofistikovane a atmosféra pomaly hustne. Prvá polovica je zvládnutá bravúrne (pripomenula mi moje obľúbené Prekliatie Salemu) kedy sa niečo deje v našom meste ale tuší to iba zopár nešťastníkov. V druhej polovici kedy dochádza k objasneniu, autor nijako netlačí na pílu, a aj pointa je v rámci žánru zvládnutá veľmi dobre, hoci možno trocha naivne a prirýchlo. PS. Veľká vďaka Fobos-u resp. Knihy Dobrovský za tento počin, i celkovo za novú edíciu Knihovna moderního hororu (Obětiny už mám pripravene na čítanie). Škoda len, že chystaná Blochová kniha Tajemství červa v tejto edícii je plánovaná v tvrdej väzbe, keďže tieto prvé dve spomínané knihy sú v mäkkej väzba, ktorá im pristane, a je kvalitatívne zvládnutá na výbornú. Ja osobne nemám rád keď v jednej rade, resp. edícii sa začne meniť tvar, väzba, obálka, alebo sa inak zruší ta spoločná črta ktorá robí edíciu - Edíciou.

    Kniha, Fobos, 2023, 9788027710614

  • 5 z 5 hvězdiček Jiřina Bukvicová registrovaný uživatel

    Ahojky lidičky, ráda bych vám doporučila tuto knihu. Přiznám se že jsem měla velká očekávání která se naplnila. Celý příběh je temný a strašidelný. Několikrát jsem měla pocit sklíčenosti a celkově mi bylo tak nějak divně. Přece jenom, co když ve vesmíru opravdu něco takového je? Autor se s ničím moc nemaže, téměř hned vás hodí do vody a za mě je to moc fajn, žádná zbytečná omáčka okolo. V příběhu je naťuklá i romantická linka, která je tak akorát. Víceméně všechny postavy jsem si během čtení oblíbila. Byla jsem hrozně překvapená tím v jakém roce je kniha napsaná, pokud bych to nevěděla, ani bych to nepoznala. Styl psaní mi vyloženě sedl. Kniha je i několikrát zfilmovaná ale neviděla jsem ani jeden. Určitě to napravím a jsem fakt zvědavá jestli se i tady potvrdí pravidlo že kniha je lepší než film.

    Kniha, Fobos, 2023, 9788027710614

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda