Hodinář z Dachau E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

49 Kč s DPH
Běžně 254 Kč Nápověda Jsme transparentní Nejnižší cena před akcí: 194 Kč

Nepřehlédněte! Tento produkt je zařazen do Akce BLACK FRIDAY. Historie a historické romány

Srdceryvný román z období druhé světové války. Nezapomenutelný příběh o lidské dobrotě, inspirovaný neuvěřitelnou skutečnou událostí.Venku padá sníh a žena se připravuje na pohřeb, který nepřišel nečekaně, ona však doufala, že se ho nebude muset zúčastnit. Zatímco si upravuje vlasy a rukou uhlazuje šaty, říká si, že tohle přece není poprvé, kdy… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Srdceryvný román z období druhé světové války. Nezapomenutelný příběh o lidské dobrotě, inspirovaný neuvěřitelnou skutečnou událostí.

Venku padá sníh a žena se připravuje na pohřeb, který nepřišel nečekaně, ona však doufala, že se ho nebude muset zúčastnit. Zatímco si upravuje vlasy a rukou uhlazuje šaty, říká si, že tohle přece není poprvé, kdy někoho ztratila. Z krabičky na toaletním stolku zdvihne jemné, léty poznamenané hodinky a přitiskne si je k tváři. Náhle se ztratí ve vzpomínkách…

Leden 1945, Dachau, Německo.

Rachotící vlak se šine třpytivou, zasněženou bavorskou krajinou. Nehybná krása za oknem skrývá strašlivé scény odehrávající se uvnitř vlaku, muže a ženy tisknoucí se k sobě, promrzlé a vyděšené. Židovský hodinář Izák Schüller nedokáže pochopit, jak se tu ocitl, a je si jistý, že odsud neodejde živý.

Když vězni dorazí do koncentračního tábora Dachau, Izáka neočekávaně vytáhnou z davu a zaměstnají ho v nedalekém domě důstojníka Bechera a jeho mladé, krásné, rozmazlené ženy. Izákovo hodinářské nadání by se Becherovi mohlo hodit. Je mu však jasné, že jeho život má nějakou cenu, pouze dokud bude důstojník jeho šikovné ruce potřebovat.

Anna Reznicková v domě Becherových posluhuje u stolu a pere prádlo. Becherovi jedí, baví se a užívají si života, jako kdyby je neustále neobklopovala všudypřítomná smrt. Když se Anna seznámí s Izákem, dojde jí, že v něm nalezla opravdového přítele, možná i víc. Avšak Dachau je nebezpečné místo, kde se láska může ošklivě nevyplácet, a když Izák objeví ve své dílně u Becherových srdcervoucí tajemství, ocitnou se spolu s Annou v nesmírném nebezpečí…

Sdílet 0

Nakladatel
Kontrast
jazyk
čeština
Počet stran
312
datum vydání
1.01.2022
  • Hana Wielgusová Hana Wielgusová

    Román je napsán velmi poutavě. Čte se skoro jako detektivka, takové má v sobě napětí. Tím, že jej vypráví střídavě každý z hlavních hrdinů zvlášť, a jak jejich vzpomínky a zážitky postupně do sebe zapadají, vzniká moc zajímavý ucelený příběh s neuvěřitelným rozuzlením. Má v sobě snad úplně všechno – už zmíněné napětí, samozřejmě podle očekávání spoustu smutku a zloby, ale i lásky, soucitu a dobrých úmyslů a skutků.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 45 hodnocení čtenářů

39× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Tessa Kaluzikova registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Historický román z období 2. Světové války, inspirován skutečnými událostmi. Příběh je velice čtivý, ačkoliv to není úplně můj žánr. Spisovatelka se snažila a dokázala znovu oživit historii. Jakmile jsem se ponořila do příběhu, jako bych se stala nenápadným přihlížejícím v samém srdci Dachau, na dvoře velitele a v rohu kůlny. Takové příběhy se vryjí člověku do paměti. Už jen pomyšlení, co si tito lidé museli v období Holocaustu prožít je šílené. Ani si to nedokážu pořádně představit. Ten strach, tu hrůzu kterou museli každý den zažívat. V takových chvílích se ptám, kam se v té době poděla lidskost. Co si proboha lidé vzali, aby je jeden pouhý člověk dokázal takto zmanipulovat. Jak někdo mohl bez mrknutí oka dokázat taková zvěrstva na lidech. A proč? Jen proto, že byli Židé, cizinci? Nikdy to pořádně nepochopím. Tuto knihu bych vřele doporučila jako povinnou četbu na školách.

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027703906

  • 5 z 5 hvězdiček Silvie Valentová registrovaný uživatel

    Smutné čtení, člověka to pohltí a dožene k slzám

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027703906

  • 5 z 5 hvězdiček Tereza Kaluzikova registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Historický román z období 2. Světové války, inspirován skutečnými událostmi. Příběh je velice čtivý, ačkoliv to není úplně můj žánr. Spisovatelka se snažila a dokázala znovu oživit historii. Jakmile jsem se ponořila do příběhu, jako bych se stala nenápadným přihlížejícím v samém srdci Dachau, na dvoře velitele a v rohu kůlny. Takové příběhy se vryjí člověku do paměti. Už jen pomyšlení, co si tito lidé museli v období Holocaustu prožít je šílené. Ani si to nedokážu pořádně představit. Ten strach, tu hrůzu kterou museli každý den zažívat. V takových chvílích se ptám, kam se v té době poděla lidskost. Co si proboha lidé vzali, aby je jeden pouhý člověk dokázal takto zmanipulovat. Jak někdo mohl bez mrknutí oka dokázat taková zvěrstva na lidech. A proč? Jen proto, že byli Židé, cizinci? Nikdy to pořádně nepochopím. Tuto knihu bych vřele doporučila jako povinnou četbu na školách. Příběh je vyprávěn ze 3 pohledů. Starého hodináře Isaaca, který si naivně myslel, že ho nikdo nikam neodvede a bude moct v klidu dožít ve svém domě a svém krámku. Anna, která přišla o své rodiče, bratra i snoubence. V koncentračním táboře Dachau našla novou nejlepší přítelkyní Ninu. Friedrich. 10 letý syn Liesl a Bechera, jednoho z velitelů, který měl na starost tábor.

    E-kniha, Kontrast, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Tereza registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Těžko hodnotit žánr. Žádný brak. Příběh citlivého člověka se zraněnou duší.

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027703906

  • 5 z 5 hvězdiček Iveta registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha, která svým příběhem chytne za srdce. Velice smutné období a pro všechny náročné a vyčerpávající. Překvapení bylo propletení postav. Napínavý děj až dokonce. Doporučuji.

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027703906

  • 5 z 5 hvězdiček Petra Egri registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Je moc dobře napsaná, jako většina knížek s tímto tématem velmi smutná.

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027703906

  • 4 z 5 hvězdiček Monika registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha se pěkně četla, překvapila svým rozuzlením. Měla by být součástí povinné literatury, aby se na toto hrůzné období dějin nezapomínalo.

    E-kniha, Kontrast, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana Jelínková registrovaný uživatel

    Tato kniha Vás nutí být ve střehu. Bavilo mě jak se proplétají osudy hrdinů této knihy, propojují se jejich životy a jak musí, každý po svém, zvládat co jim život nabízí. Poznáte různé povahy které Vás mohou inspirovat nebo ukázat "tak takto ne". Kniha mě i rozplakala. Doporučuji.

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027703906

  • 5 z 5 hvězdiček Marina Vlasatá registrovaný uživatel

    „Často si říkám, jestli třeba všichni nevypili nějaký lektvar, který jim popletl mozky, protože nevidím žádný důvod, proč by se měl člověk na člověka dívat tímto způsobem.” Po delší době se mi právě tahle kniha dokázala nepopsatelně dostat pod kůži a prostě mi nešla odložit. Hodinář z Dachau, jak ze svého názvu vypovídá, vypráví příběh staršího pána Izáka, který žije v malé vesničce, tudíž má "štěstí", že se do tábora dostává až poslední rok války. Příběh ale nevypráví jen o něm - vypráví i o statečné Anně, která přišla jak o rodinu, tak o snoubence. Jako poslední se můžeme podívat na příběh i očima 10 let starého chlapce Friedricha Bechera. Osud těchto tří lidí se protne v moment, kdy se všichni setkají v domě Becherů. Anna zde pracuje jako první jakožto služka, s čímž Becherova manželka silně nesouhlasí a dává to Anně najevo. Izáka zde zamněstají hned po jeho příjezdu dobytčím vlakem, díky jeho schopnosti spravovat hodinky a jak se časem zjistí, i spoustu jiných věcí. Postupným čtením začneme sledovat i vývoj vztahu mezi Annou a Izákem, který je ze začátku přátelský a aspoň na chvíli u sebe najdou štěstí a necítí se na tomto světě tak sami. Samotný Friedrich postupně zjišťuje, že ho jeho rodiče učili lžím a najde si cestu, jak svůj čas trávit s touto dvojicí. V kůlně, kde pracuje převážně Izák naleznou dopisy adresovaným někým, kdo se podepisuje jako J.A.P. I ke konci se tento rébus vyřeší a budete se až divit, jakým způsobem jsou vlastně osudy jednotlivých postav společně propojené. Určitě za zmínku stojí zmínit minimálně tři postavy - obětavou Gretu, starší služebnou z nedalekého města se srdcem na pravém místě, optimistického zahradníka Leviho a Anny kamarádku Ninu.

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027703906

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie Busková registrovaný uživatel

    Kniha je vážně dechberoucí ale zároveň pochopitelně velmi smutná. Zaujala mě propletenost postav a zároveň časté nečekané zvraty. Přiznám se, že se mi líbila ještě o něco více, než kniha Hana - což bych nikdy neřekla. Doporučuji.

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027703906

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Nejnižší prodejní cena 30 dní před začátkem akce: 194 Kč Nápověda