Dopisy od Sisi E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

O rakouské císařovně Sisi bylo napsáno mnoho knih. Jen málo z nich ale vychází z autentických primárních pramenů. A ještě méně se jich opírá o její vlastnoručně psané dopisy. Dopisy od Sisi nabízejí jedinečnou možnost začíst se do 24 Alžbětiných dosud nepublikovaných osobních psaní, která pocházejí z Tajného domácího… Přejít na celý popis

  • 268 Kč s DPH Dostupné u dodavatele

Richard Chizmar: Hon na Bubáka Někdo ve městě vraždí dívky a zohavuje jejich těla, aby je pak nechal obyvatelům na odiv. Ovšem podezřelí ani stopy neexistují a zoufalství roste... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

O rakouské císařovně Sisi bylo napsáno mnoho knih. Jen málo z nich ale vychází z autentických primárních pramenů. A ještě méně se jich opírá o její vlastnoručně psané dopisy.

Dopisy od Sisi nabízejí jedinečnou možnost začíst se do 24 Alžbětiných dosud nepublikovaných osobních psaní, která pocházejí z Tajného domácího archivu rodu Wittelsbachů. Jedná se o nesmírně vzácné dokumenty, umožňující čtenářům poznat císařovnu osobně.

Co svěřovala jejich adresátům? Jaký k nim měla vztah? Co o ní vypovídá její osobitý rukopis? Jak se její korespondence měnila v čase? Kniha představí Alžbětu v různých životních etapách, se všemi jejími radostmi i starostmi.

Český překlad dopisů doplňují skeny vybraných originálů a erudovaný výklad autorky.

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
Počet stran
120
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Jana registrovaný uživatel

    Kniha předčila moje očekávíní a přečetla jsem jí prakticky na jeden "zátah".Fotokopie císařovniných dopisů, mnoho nových a zajímavých informací nejen o Sisi, to všechno stojí za to ,aby si milovníci historie tuto knihu přečetli.

    Kniha, Cosmopolis, 2023, 9788027150779

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Kdo by neznal císařovnu Sisi! Knihy, filmy, dokumenty, spousta věcí bylo o ní řečeno. Autorka nám předkládá však něco nového – dosud nezveřejněné dopisy od Sisi. Dozvíme se tak, jak se její korespondence měnila v čase, i rozdíly pro jednotlivé adresáty a nahlédneme do myšlenek rakouské císařovny. Kdo se zajímá o historii, nebo třeba jen o císařovnu Sisi, tak by si tuto knihu měl rozhodně pořídit. Nejsou zde jen přepsané dopisy a jejich vysvětlení, najdeme tu rodokmen, fotografie i fotokopie některých dopisů. Když se na ně podíváte, zjistíte, jakou práci si musela autorka dát s tím, než je rozluštila. Jak se jí to podařilo, i to, kde všechny dopisy získala, se dozvíte hned v úvodu. Z textu je cítit, jak autorka osobností Sisi žije, zná, jak je co provázané a její popisy jsou tak jasné a zajímavé. Není to žádný „bulvár“, ale naopak doplnění historických znalostí. Je lepší knihu číst, pokud o Sisi již něco víte, avšak i pro neznalce autorka vše vysvětlí tak, aby to pochopil. Mně osobně moc pomohl rodokmen, který je součástí knihy, ke kterému jsem se během čtení několikrát vracela a díky němu si udělala jasno v tom kdo, s kým, kde a proč 😊 Knihy o Sisi jsem ráda četla, ale je to už opravdu dávno. Po dočtení jejích dopisů mám opět chuť si o ní přečíst něco víc. Ač útlá kniha, je plná informací, které vás rozhodně zaujmou.

    Kniha, Cosmopolis, 2023, 9788027150779

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 254 Kč Nápověda
Další knihy autora