SISI. Císařovniny hvězdy E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Vídeň 1863. Fascinující pohled do života legendární císařovny Sisi očima její kadeřnice a nejbližší důvěrnice Fanny Angererové. Během jedné divadelní premiéry ve vídeňském Burgtheatru upoutá císařovnu Alžbětu nádherný účes představitelky hlavní role, a tak si následně vyžádá setkání s její kadeřnicí. Mladá Fanny, nemanželská dcera porodní báby,… Přejít na celý popis

Richard Chizmar: Hon na Bubáka Někdo ve městě vraždí dívky a zohavuje jejich těla, aby je pak nechal obyvatelům na odiv. Ovšem podezřelí ani stopy neexistují a zoufalství roste... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Vídeň 1863. Fascinující pohled do života legendární císařovny Sisi očima její kadeřnice a nejbližší důvěrnice Fanny Angererové. Během jedné divadelní premiéry ve vídeňském Burgtheatru upoutá císařovnu Alžbětu nádherný účes představitelky hlavní role, a tak si následně vyžádá setkání s její kadeřnicí. Mladá Fanny, nemanželská dcera porodní báby, sotva dokáže pochopit své štěstí: Má se stát císařovninou osobní kadeřnicí!

Sdílet 0

Nakladatel
Ikar
jazyk
čeština
Počet stran
352
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Naděžda Bajtek Zasadilová registrovaný uživatel

    Po delší době jsem se pustila do historické knihy. Jedná se spíše o zbeletrizovaný životopis císařovny SISI a její kadeřnici. Jelikož autorka neměla tolik podkladů, aby mohla napsat román dle skutečných událostí. Napsala to takto. Císařovna a hlavně Fanny si své soukromí velmi chránily a dodnes se toho moc nedochovalo, tak autorka zapojila svou fantazii a úžasné dílo je na světě. Já se přiznám, než jsem začala číst, tak jsem o SISI moc nevěděla, nikdy mě moc nezajímala a na rozdíl od Královny Alžběty, kterou mám slušně načtenou, jsem SISI nikdy nevěnovala pozornost a spíše naopak jsem ji úplně přehlížela. Ale, když jsem si přečetla anotaci, že tento příběh není jen o Sisi, ale i o její kadeřnici, tak mě to moc zaujalo a musím říct, že i historicky obohatilo. Jsem ráda, že i na základě těchto „románů pro ženy“ se můžu takto něco dozvědět a doplnit si znalosti. Tohle bylo tak krásné a skvěle napsané. Je to přesně čtení pro ty, které máte rády rodinné ságy, třeba od Anne Jacob. Moc doporučuji. Krásně mě čtení zahřálo na srdci.

    Kniha, Ikar, 2024, 9788024952444

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Kdo by neznal císařovnu Sisi. Rozhodně nebylo lehké k ní proniknout. Od koho jiného bychom se mohli dozvědět více než od její věrné kadeřnice. Od ženy, která s ní trávila každý den, mohla se dotýkat jejich vlasů i jejich myšlenek. Císařovna Alžběta Rakouská, alias Sisi, si velice zakládala na svých vlasech. Pečlivě kontrolovala každý vlas, který vypadl, chtěla vlasy zdravé i náležitě upravené. Během divadelního představení si všimla nádherného účesu hlavní herečky a vyžádala si setkání s její kadeřnicí. Mladá Fanny se tak stala osobní kadeřnicí císařovny a díky jejím bystrým úvahám byla možná i něčím víc. Miluji zbeletrizované životopisy a již od mládí mám ráda císařovnu Sisi. Filmy s Romy Shneider jsem viděla několikrát a přečetla jsem i jiné knihy o Sisi. Když jsem dočetla tento příběh, úplně mě nalákal, abych se podívala i na některý z filmů o krásné císařovně. Celý příběh je psán svižně, lehce, mile i poutavě. Nutí vás číst dál, chcete se dozvědět víc a stále nemáte dost. Abyste nebyli zklamaní, je to kniha spíše o kadeřnici Fanny. Celý příběh nám vypráví ona, čteme tak o jejích myšlenkách a pocitech a Sisi pouze pozorujeme. Ale i tak, nebo možná právě proto, mě to moc bavilo. Fanny i Sisi si rozhodně zamilujete. Jsou to dvě silné a chytré ženy. V knize se také dozvíte spoustu nového. Třeba to, jak se žilo v Rakousku kolem roku 1860 a to jak u císařského dvora, tak u těch nejchudších lidí. Velice mě například zaujalo, jaké sňatky byly povoleny a jaké ne, kdo o tom vůbec rozhodoval, jak se to kontrolovalo a dodržovalo. Rozhodně bylo vidět, jakou práci si autorka dala, něž zjistila všechna historická fakta. Při čtení jsem si dohledávala obrázky a fotografie jak Sisi, tak i Fanny a zaměřila jsem se hlavně na krásné účesy, o kterých je v knize hodně psáno. Kniha je pro všechny milovníky historie, životopisných knih, ale i pro ty, kdo mají rádi romantické příběhy.

    Kniha, Ikar, 2024, 9788024952444

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 319 Kč Nápověda