Prokletí hrobky E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Lady Evelyn Herbertová, krásná a oblíbená dcera lorda Carnarvona, se měla především výhodně vdát. Ona však toužila po něčem jiném. Opustila svět bálů a sňatků z rozumu a spolu s otcem se vydala do egyptské pouště v naději, že se stane archeoložkou a bude pracovat po boku Howarda Cartera. Ten sen se jí splnil. Egypt jí jednu lásku… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Lady Evelyn Herbertová, krásná a oblíbená dcera lorda Carnarvona, se měla především výhodně vdát. Ona však toužila po něčem jiném. Opustila svět bálů a sňatků z rozumu a spolu s otcem se vydala do egyptské pouště v naději, že se stane archeoložkou a bude pracovat po boku Howarda Cartera. Ten sen se jí splnil.

Egypt jí jednu lásku dal a o druhou ji připravil. První byl její budoucí muž, druhou milovaný otec. V roce 1922 tam prožila podle vlastních slov „nejskvělejší okamžik v životě“, když jako první vstoupila do čerstvě objevené Tutanchamonovy hrobky. Její život však od onoho okamžiku nabral temnější směr. Série tragédií v jejím okolí, která následovala, ji nezlomila, dala ovšem vzniknout mýtu o faraonově kletbě, který ji v různých podobách provázel po celý život.

Zestárlá Eve se po mrtvici v roce 1972 rozpomíná na události svého mládí. Částečně jí v tom pomáhá i egyptská archeoložka pátrající po osudu artefaktů z Tutanchamonovy hrobky. Co když ale její otázky nejsou tak nevinné, jak se zdají? Dokáže milující manžel chránit Eve až do konce?

Vychází v překladu Diny Podzimkové.

Sdílet 0

Nakladatel
Metafora
jazyk
čeština
Počet stran
320
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Naděžda Bajtek Zasadilová registrovaný uživatel

    Tohle byl úžasný čtenářský zážitek. Krásně citlivě napsaný příběh, který má nevšední téma. Pokud máte rádi historické romány, budete nadšení. Velmi jsem ocenila, že autorka zvolila jako dogma příběhu Egypt a tajemství Tutanchamonovy hrobky, propojení s milostným příběhem mezi Evelyn a Brogravem dodává ději skutečnou přitažlivost a drží čtenáře po celou dobu v napětí. Je to zase něco jiného než příběhy z 2. světové války, které mám ovšem taky moc ráda. Příběh je veden ve dvou časových rovinách, ale ty jsou tak krásně nenápadně napsány, že mi to přišlo úplně přirozené. Celkově děj plyne krásně, nemá žádná hluchá místa a jako bonus se ještě i něco přiučíte o tomto divu světa. Autorka nám zde odkryje část životního příběhu britského archeologa a egyptologa Howarda Cartera a Evelyn, která se stane jeho pomocnicí a poté má v příběhu hlavní roli – ve svých 70 letech nám vypráví svou verzi příběhu. Další krásný skvost z této edice žluťásků – užívala jsem si každou stránku. Kdo ji máte ještě před sebou, doporučuji neváhat a začít ji číst! Budete šťastni, že jste si ji mohli přečíst. Doporučuji všemi 20 ti.

    Kniha, Grada, 2022, 9788076252363

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Lady Evelyn Herbertová vstoupila jako první do hrobky faraona Tutanchamona. O padesát let později vzpomíná a vypráví, jak se to vlastně celé odehrálo a zda ji pronásleduje prokletí faraona. Další zbeletrizovaný životopis o silné ženě. Zajímavé téma, skvěle napsané, krásný příběh. Takovéto knihy mám moc ráda. Kniha je neskutečně čtivá, od prvních řádků jsem se okamžitě ponořila do příběhu. Poznávala jsem pro mě nové prostředí Egypta a Údolí králů. A to vše kolem roku 1922. O Eve jsem neměla žádné povědomí, při čtení jsem si tedy googlila další informace a hlavně fotografie. Kromě samotného objevu a archeologie, je tu krásně vylíčen vztah dvou lidí, kteří spolu prožili celý život a stále se mají rádi a obdivují se. Také rodina Lady Eve by vydala na samostatný příběh, tolik zajímavých postav a nelehkého života. Letos je to přesně sto let od objevení faraonovy hrobky a já jsem ráda, že jsem si u této příležitosti mohla přečíst tuto skvělou knihu.

    Kniha, Grada, 2022, 9788076252363

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 382 Kč Nápověda