4 publikace nabité zdravím a pozitivitou

4 publikace nabité zdravím a pozitivitou - titulní obrázek

Rozhodnutí udělat změnu v životě nemusí přicházet pouze s novoročními předsevzetími. Stejně tak cvičení a správné stravování by nemělo být sezónní záležitostí. Jak ale propadnout zdravému životnímu stylu a nenásilně jej zakomponovat do svého života? Zjistěte v těchto čtyřech publikacích.

 

OPRAVDOVÝ PŘÍBĚH OPRAVDOVÉHO ČLOVĚKA

 

Doktorka Margit Slimáková nepatří mezi ženy, které by se mučily drastickými dietami a volná odpoledne trávily na posilovacích strojích. Přesto v ní můžeme vidět velký vzor nebo alespoň inspiraci.
 
V její Velmi osobní knize o zdraví se seznamujeme nejen s jejím pohledem na zdraví prospěšnou stravu. Margit nám srozumitelnou a hravou formou předkládá vše, co se správné životosprávy týká, rovněž nás zasvěcuje do svého života „obyčejné ženské“ s běžnými problémy, který řeší každý z nás. Jak pohodově zvládnout skloubit práci, rodinu, zdravý pohyb a všední záležitosti. 
 
Pokud se rozhodujete, že začnete více dbát na to, co jíte, kupujete, oblékáte, děláte, přijímáte,... můžete mít pocit, že na to vše nelze najít čas. Opak je však pravdou. Možná se to nebude zpočátku snadné, ale výsledek bude stát za to. Pokud tedy stojíte o komplexní proměnu životního stylu a toužíte najít inspiraci u opravdového člověka, nahlédněte do Velmi osobní knihy o zdraví od Margit Slimákové. Kniha je rozčleněna do kategorií Jídlo, Nápoje, Pohyb, Prostředí, Práce, Prevence, Krása a Terapie, takže zde najdete informace a rady o každé důležité oblasti života.
 
Sama o sobě říká, že je nazdolný nadšenec, vášnivý gurmán, nedokonalý ekolog, lenivý sportovec, racionální optimista, pragmatik, vášnivá čtenářka, A PŘEDEVŠÍM ÚPLNĚ NORMÁLNÍ ŽENSKÁ A MATKA.
 

INSPIRUJTE SE JAPONSKEM A RELAXUJTE V PŘÍRODĚ

 

Profesor Yoshifumi Miyazaki v úžasné knize Shinrin-yoku představuje, jak blahodárný účinek mají na naši psychiku lesy a příroda obecně. Seznamuje nás s tím, jaký panuje v Japonsku vztah s přírodním bohatstvím a jak důležité a přínosné je čerpání energie z půdy, stromů a dalších rostlin. 
 
Vnímání síly lesů změnilo tomuto vědci od základů život. Nejen, že díky němu konečně našel smysl svého života a naučil se být šťastným, ale také objevil směr, kterým se chce ubírat ve své kariéře. Vystudoval milovaný obor a získal grant na výzkum vlivu lesní teparie na člověka.
 
A co je to vlastně shinrin-yoku? Ve volném překladu jde o pomalou procházku lesem, bez jakéhokoliv spěchu, a to ráno, odpoledne nebo večer. Tomuto zasvětil Yoshifumi své bádání – měřil hladinu stresového hormonu kortizolu ve slinách zkoumaných osob, které se procházely v lese. A dospěl k mnohým přínosným závěrům. 
 
Kniha nám přibližuje, jak si pobytu v lese užít, jak meditovat, jak relaxovat a jak získat nový pohled na život a přírodu.
 
 

ROCKY VÁS VYŠKOLÍ

 

Sylvester Stallone, který se nesmazatelně vepsal do našich pamětí jako Rocky Balboa, oslňuje nejen svými výbornými hereckými výkony a talentem, ale také svou tělesnou formou. Je to muž, který svou postavu dokázal dokonale přizpůsobovat rolím, do kterých byl obsazován. Jak to dělal? Odpověď není možné obsáhnout jedinou větou, proto se rozřešení můžete dozvědět v knize Žít svůj sen.
 
Sylvester ví, že neexistuje univerzální návod pro všechny, avšak jsou známé zásady, které nás všechny mohou dovést k vysněnému tělu a formě. O ty se v knize dělí. Především je však kniha jakýmsi osobním příběhem, kde se Slyvester svěřuje s tím, jaká byla jeho vlastní cesta. Toto vyprávění je protkané radami, fotografiemi, cvičebními a stravovacími plány, které během svého života herec aplikuje. 
 
To vše dohromady tvoří komplexní plán, který vás popožene ke snaze o zlepšení svého vlastního já – v tomto případě především té fyzické stránky. 
 

VESELÁ KNIHA, KTEROU MUSÍTE ALESPOŇ PROLISTOVAT

 

 

Umění žít pozitivně je výsledek práce Andyho Copea a Andyho Whittakera. Ačkoliv bychom ji mohli zařadit do tzv. self-help literatury, rozhodně nejde o klasickou motivační publikaci. Její tendencí není snaha vás změnit, ale přimět vás uvědomit si své silné stránky, které je pouze třeba podtrhnout. 
 
Jde o poměrně útlou knížečku, která však v sobě nese obrovské myšlenky – ovšem podané tak, aby vám vyčarovaly úsměv na tváři, donutily si říci „jak trefné“ a vše vám s lehkostí vysvětlily. Text doprovázejí vtipné ilustrace. Ostatně, posuďte sami, zda by knížka zaujala právě vás, několik myšlenek a citátů si můžete rovnou přečíst.
 
Nemusíte být smutní, že některé informace váš mozek nevnímá tolik, jako jiné. Jsme totiž tak naprogramovaní. „Vynechávání znamená, že nervová soustava zkrátka ingoruje veškeré informace, které nepovažuje za relevantní.“

„Přirozeně předpokládáme, že druzí uznávají stejné hodnoty jako my. Z toho důvodu někdy nedokážeme pochopit jednání některých lidí.“
 
„Orli sice létají vysoko, ale tchořům nehrozí, že by je letadla nasála do motorů.“ (John Hutchinson či John Benfield)
 
„Všichni optimističtí lidé, kteří se zúčastnili našeho výzkumu, se vědomě rozhodli, že budou žít pozitivně. Vědomé rozhodnutí být pozitivní a optimistický vám sice nezaručí, že bude stále svítit slunce, ale vaše mysl bude lépe naladěna, což vám umožní snáze se vypořádat s nepříjemnostmi, které vám každodenní život nepochybně připraví.“
 
 
 
 Vybrali jste si publikace, které vám pomohou vzkřísit novoroční předsevzetí? My doufáme, že ano! Dobrovskou počtenou.

Mohlo by vás zajímat

Cukrfree - Kuchařka pro malé i velké - Jana Dell Plotnárková, ... Nedostupné

4.7 z 5 hvězdiček

kniha

Cukrfree kuchařka pro malé i velké je nepostradatelnou knihou pro každého, kdo se zajímá o zdraví nejen svoje, ale i celé své rodiny....

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty