Sylvester Stallone*New York, USA, 1946

Musíš ukázat svoji duši, jinak jsi jen kus vybavení.

Rocky, Sly, zkrátka Sylvester Stallone – to jsou dnes už pojmy, které zná každý. Americký herec, scénárista a režisér se do povědomí veřejnosti zapsal především svými filmovými rolemi. Rocky Balboa, ke kterému na základě skutečné události napsal i scénář, či nezničitelný Rambo, dodnes nenechává nikoho klidným.

Přes veškerou svou slávu, neměl Sylvester Stallone život vůbec jednoduchý. Jako syn italského přistěhovalce prožil téměř celé dětství v chudobě a více-méně na ulici. Těžké pro něj rovněž bylo vyrovnat se se svým hendicapem. Měl částečně ochrnutý obličej a vadu řeči, což kompenzoval silou osobnosti a nezkrotností. To mělo za následek, že nikdy nevydržel na žádné škole dlouho – během dvanácti let jich vystřídal třináct! Přesto nakonec, díky sportovnímu stipendiu, vystudoval dvě vysoké školy. Projevoval se vždy nezměrnou houževnatostí a obrovskou láskou k filmu, což jej dovedlo až tam, kde je dnes.

Nikdy jsem nenatočil film, který by prodělal peníze.

Kromě toho, že se stal držitelem mnoha filmových ocenění, včetně tří Oscarů, ukázal se také jako úspěšný spisovatel. V roce 2005 vydal v USA knihu Sly Moves: My Proven Program to Lose Weight, Build Strength, Gain Will Power, and Live Your Dream, která roku 2018 vyšla v překladu i u nás. Její český název je Sylvester Stallone: Žít svůj sen – Jak získat dokonalé tělo.

Věřím, že je to vnitřní síla, která dělá vítěze nebo poražené. A vítězové jsou ti, kteří skutečně naslouchají pravdě svého srdce.

Kniha Sylvester Stallone: Žít svůj sen – Jak získat dokonalé tělo je de facto hercovou autobiografií. Upřímná zpověď umožňuje čtenářům nahlédnout do Stallonova soukromí, včetně jeho nelehkého dětství, životních proher a vítězství. Příběh je oživen také humornými historkami ze života i z natáčení. Kniha má ale ještě něco navíc. Je zároveň jakýmsi návodem, jak žít zdravě a motivační příručkou k posilování. Správné návyky, zdravé stravování, rady, jak se udržet ve formě a konkrétní, osobně prověřené tréninkové plány, to vše lze v knize najít. Ostatně sám Sylvester Stallone je zářným příkladem, že to funguje.

Život není o tom, jak tvrdý úder umíte dát, ale kolik ran zvládnete dostat, a přesto jít stále vpřed.

Sylvester Stallone je potřetí ženatý a má dohromady pět dětí. Momentálně žije se svou rodinou v luxusní vile v Palm Beach na Floridě.

Jen proto, že společnost říká, že jsem starý neznamená, že opravdu jsem.

 

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení