S orlem na zádech Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Víte, který králík umí lítat? No přece ten, co má na zádech orla. A víte, kdo vás vytáhne ze zoufalství, bídy a drogové závislosti, poskytne vám střechu nad hlavou a všechno, co v životě potřebujete? No přece novodobý otrokář. Román S orlem na zádech přináší zasvěcený a psychologicky propracovaný vhled do jednoho z případů, jaké se v Anglii, a… Přejít na celý popis

Filip Rožek: Gump: Jsme dvojka Gump se vrací v příběhu psí pravdy, naděje a lásky. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Víte, který králík umí lítat? No přece ten, co má na zádech orla. A víte, kdo vás vytáhne ze zoufalství, bídy a drogové závislosti, poskytne vám střechu nad hlavou a všechno, co v životě potřebujete? No přece novodobý otrokář. Román S orlem na zádech přináší zasvěcený a psychologicky propracovaný vhled do jednoho z případů, jaké se v Anglii, a nejen v Anglii, dějí každou chvíli. Šikovní „podnikatelé“ si vyhlédnou oběti mezi sociálně vyloučenými krajany, nastěhují je k sobě domů, najdou jim práci – a jejich výdělek si strkají do kapsy. Mnohé z obětí snad ani nechtějí vědět, že je tady něco v nepořádku. Co si počnou, když jsou jejich otrokáři zatčeni? Vzali jí Hynka.
Hynek každej den chodil do práce: ráno šel, večer se vrátil, bůh sám ví, co tam celej den dělal, ale Ola věřila – chtěla věřit –, že je jí pořád věrný. Mluvil o prostěradlech a cíchách, o milionu prostěradel a cích a povlaků na polštáře a o tom, že je musí někam zastrčit a potom sklopit víko, ony ujedou. Olina nežárlila. To v sobě neměla. Ale občas přemýšlela, jestli se jí Hynek přece jen nespustí, i když tolikrát sliboval, že ne. Ano, na prádelnu trošku žárlila. Schválně pila víc, aby nebyla k probuzení, když si Nikola přála, ať jí pomůže uklidit, ať vydrhne koupelnu, ať nosí matrace – každej den, do zblbnutí – z její ložnice do pokoje kluků, protože Etěn si svojí matraci vždycky odtáhl k mámě, ale nikdy už ji potom neuklidil. „Jsou to kluci,“ říkala Nikola a myslela tím, že Olina musí každej den matraci odtáhnout zpátky. Nikola byla fakt blbka, byla přesvědčená, že muži dominujou světu. Naštěstí měla Olga svý soukromí – ve svým domě, v garáži, kam Nikola chodila málokdy, měla tam pohodlnou postel a skoro každou noc se mohla vyspat.

Iva Pekárková: Autorka řady knih – románů, cestopisů, souborů povídek a esejů. Žila jako uprchlice v USA (1986–1997), od roku 2005 pobývá jako imigrantka v Anglii. Živila se jako taxikářka na obou stranách silnice – v New Yorku a v Londýně. Ve svých dílech se zabývá především střety kultur a vztahy mezi národy a rasami. Z posledních knih jmenujme: Sloni v soumraku (román), Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (znovu vydaný první román o životě v zadrátovaném Československu), Multikulti pindy jedný český mindy a Postřehy z Londonistánu (soubory blogů) a nové vydání příhod z jejího taxikaření v New Yorku Dej mi ty prachy a Můj I. Q. V říjnu 2018 vyšla kniha Třísky, román o lásce s prvky investigativní reportáže podle skutečného příběhu, v dubnu 2021 román Dům bez zrcadel s tematikou sociálních služeb a na podzim stejného roku reedice jejího románu z dob socialistického Československa Kulatý svět. Za román Pečená zebra obdržela v roce 2016 nominaci na cenu Magnesia Litera.

Jitka Ježková: Vystudovala Pražskou konzervatoř a katedru teorie kultury na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Na televizní obrazovce se objevila poprvé v roce 1994 v seriálu Prima sezóna, o rok později pak v seriálu TV Nova Nováci. Od té doby pravidelně účinkuje v televizních inscenacích, seriálech a filmech. Hostovala v Činoherním klubu, v Divadle Palace a v Divadle v Řeznické. Už od 14 let se úspěšně věnuje dabingu. V roce 2004 dostala Cenu Františka Filipovského za ženský herecký výkon v dabingu za film Teorie létání. Mimo to ale Jitka Ježková namluvila desítky dalších postav v nejrůznějších filmech a seriálech.

Audiokniha: Iva Pekárková: S orlem na zádech | Čte Jitka Ježková | Režie Tomáš Soldán | Zvuk, střih a mastering Rostislav Koňařík | Hudba Jakub König | Natočeno ve studiu Mixing.Today | Grafiku podle původní knižní obálky adaptoval Michal Holík| Produkce Petra Kinclová| Supervize Alena Brožová | Vydala Euromedia Group, a. s. – Témbr, v březnu 2023 Nahrávka vznikla podle knihy: S ORLEM NA ZÁDECH © Iva Pekárková, 2022 | Foto na obálce Shutterstock / Nuttapol Pingpittayakun | Obálka Lucie Vávrová | All rights reserved | Vydala Euromedia Group, a. s., v edici Ikar v roce 2022

Sdílet 0

Nakladatel
Témbr
datum vydání
9.03.2023
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
09:10:23

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 279 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora