Woody Allen - Film za filmem

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Temná komora

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 99 Kč

Temná komora

Všichni jsme už asi slyšeli jméno Woody Allen. Jenže co se nám ve spojení s ním vybaví? Komedie? Milostný skandál? New York? Neurotická postava s typickými brýlemi? Jason Solomons se z pozice vlivného znalce a kritika filmové tvorby pokouší propojit všechny představy, které o Woodym Allenovi máme, a porovnat je s mnohdy odlišnou realitou. Ale kde… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Všichni jsme už asi slyšeli jméno Woody Allen. Jenže co se nám ve spojení s ním vybaví? Komedie? Milostný skandál? New York? Neurotická postava s typickými brýlemi? Jason Solomons se z pozice vlivného znalce a kritika filmové tvorby pokouší propojit všechny představy, které o Woodym Allenovi máme, a porovnat je s mnohdy odlišnou realitou. Ale kde vlastně ve světě tohoto režiséra a scénáristy končí skutečnost a začíná fikce?

Autor nás krok za krokem provádí takřka nekonečnou řadou Allenových filmů. Každý z nich hodnotí, v každém z nich se nenásilně snaží najít důvody, pro které se máme na snímek podívat, ale nijak nepopírá nedostatky – naopak nás nabádá k tomu, abychom si udělali vlastní úsudek. Psychoanalýza, výchova v židovské rodině, komplikované vztahy, životní styl ve velkoměstě, obava ze smrti – nejenom tato témata jsou pro Allena typická a nejeden fanoušek si jeho tvorbu právě kvůli nim oblíbil.

Solomons nám jako odborník odkrývá důvody, proč nikdy nebude možné Woodyho Allena vymazat z historie kinematografie, ale ani z populární kultury obecně. Svým čtivým a poutavým textem i rozhovorem, který pořídil s Woodym v Cannes, čtenáře téměř nutí se ponořit hlouběji do komplikované mysli umělce, jenž o sobě a svých blízkých ve filmech možná prozrazuje víc, než kolik by si sám přál…   

Kdyby to šlo, natočil bych je všechny znova, všechny svoje snímky. Ale nemůžu si to dovolit, protože když vytvořím film, už se na něj nikdy nedívám, poněvadž člověk vždycky vidí, co udělal špatně a co by se na něm dalo zlepšit.

 

Sdílet 0

Nakladatel
Edice Knihy Omega
Rozměr
245 x 283 mm
datum vydání
30.10.2018
ean
9788075851420
Počet stran
264
Hmotnost
1000 g
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
Vydání
1
isbn
978-80-7585-142-0

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 8 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 149 Kč Nápověda